Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ **Κυκλοφόρησαν τα Κερκυραϊκά του Σολωμού

κατόν πενήντα χρόνια μετά την έκδοση των «Ευρισκομένων» του Διονυσίου Σολωμού στην Κέρκυρα το 1859, δύο χρόνια έπειτα από τον θάνατό του, κυκλοφόρησε χθες από τις Εκδόσεις Αλκίνοος, ταυτόχρονα στην Αθήνα και στην Κέρκυρα, επετειακή αναστατική έκδοση του μνημειώδους έργου, μαζί με Κερκυραϊκά Σολωμικά Σύμμεικτα, εικονογραφημένη με εβδομήντα πέντε έργα 24 εικαστικών καλλιτεχνών.

ΑΘΗΝΑ. Η έκδοση τιτλοφορείται Διονυσίου Σολωμού Τα Κερκυραϊκά, είναι δίτομη και η μόνη που περιλαμβάνει αυτούσια τα ελληνόγλωσσα «Ευρισκόμενα» και μεταφρασμένα τα Ιταλικά, καθώς και τα Προλεγόμενα του Ιάκωβου Πολυλά και του Πέτρου Κουαρτάνου. Στην ιστορική έκδοση του 1859 είναι αφιερωμένος ο πρώτος τόμος, με εισαγωγή του

111159tmp_med2
Ο Διονύσιος Σολωμός
προέδρου της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών Περικλή Παγκράτη. Τα Κερκυραϊκά Σολωμικά Σύμμεικτα, γραμμένα από τον Χρήστο Κορφιάτη, παρουσιάζουν τη ζωή του Διον. Σολωμού στην Κέρκυρα, όπου ο ποιητής έζησε 28 χρόνια, λατρεύτηκε και έκλεισε τα μάτια το 1857.
Η επίσημη παρουσίαση της έκδοσης θα γίνει στην Κέρκυρα τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 μμ., στην Ιόνιο Ακαδημία όπου ο ποιητής στις 30 Αυγούστου 1851 είχε απαγγείλει το περίφημο «Navicella Greca», το «Ελληνικό Καράβι» του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share