Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Βρετανός σεφ Gordon Ramsay! Ο Έκτορας Μποτρίνι εισβάλει δυναμικά στις ανυποψίαστες κουζίνες των εστιατορίων και αναλαμβάνει ρόλο ρεστο-νόμου στο «Εφιάλτης στην κουζίνα» που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα στον Alpha. Εμείς παρακολουθήσαμε τα γυρίσματα, μιλήσαμε με τον αεικίνητο σεφ και επί τη ευκαιρία θυμηθήκαμε τις αντίστοιχες τηλεοπτικές συνταγές του εξωτερικού.
Βουτυρώνετε το ταψί με το ειδικό πινελάκι»... «Μαρινάρετε το κοτόπουλο»... CUT! O Μεγάλος Αδερφός έχει άλλη άποψη. Όταν το ριάλιτι μπήκε στις αγγλοσαξονικές κουζίνες, κάποιοι σεφ έγιναν τηλεοπτικοί αστέρες, κάποιοι δάκρυσαν χωρίς να κόβουν κρεμμύδια και κάποιοι έβγαλαν μαχαίρια, όχι για να ψιλοκόψουν τα λαχανικά, αλλά για να υπερασπιστούν μπροστά στην κάμερα τη γαστρονομική τους τιμή. Ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin Gordon Ramsay πρόσθεσε στη συλλογή του και κάτι σε Emmy και μαζί με τον αγαπημένο «γυμνό» σεφ Jamie Oliver έγιναν οι πλέον δημοφιλείς εισβολείς σε ανυποψίαστες κουζίνες κι ένοχα μηχανάκια τηλεθέασης. Ο πρώτος έριξε αρκετά μπινελίκια σε ιδιοκτήτες βρετανικών και αμερικανικών εστιατορίων («Kitchen Nightmares») και φερέλπιδες σεφ («Hell's Kitchen») και ο δεύτερος τα 'βαλε με τις διατροφικές συνήθεις των 'Αγγλων και κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες να βάλει την κακοταϊσμένη μαθητιώσα νεολαία στον σωστό δρόμο («Jamie's School Dinners»). Η επιθετική γαστρονομική νοοτροπία έφτασε το ενδιαφέρον του κοινού σε σημείο βρασμού κι έγινε κάτι σαν... τσελεμεντές, από τις σελίδες του οποίου ξεπήδησαν κι άλλες εκπομπές. Στο «Top Chef» που βλέπουμε στον ΣΚΑΪ, o «πόλεμος εναντίον όλων» του Χομπς μεταφέρεται πάνω από τις κατσαρόλες, με τους μάγειρες να κονταροχτυπιούνται με μανιτάρια shiitake και τρούφες («Στέλλα, κρατάω πιρούνι» ένα πράγμα).
First 8K Video from Space - Ultra HD
Πριν από 6 χρόνια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου