Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

«Άτακτη» η μέση ηλικία!


Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε ειδική ημερίδα, οι ηλικίες 46-55 ετών αποδεικνύονται οι πιο επιρρεπείς στην απιστία. Σαν αίτιο αυτού του φαινομένου παρουσιάστηκαν, στην περίπτωση των γυναικών η κλιμακτήριος και η ανάγκη συναισθηματικής και σεξουαλικής επιβεβαίωσης, ενώ στους άνδρες η δεύτερη… άνθηση, εκεί γύρω στα 50 - οι οποίοι θέλουν να επιβεβαιώσουν τον ανδρισμό και το «Εγώ» τους - ,με αποτέλεσμα τη σύναψη ερωτικών σχέσεων με «τρίτα πρόσωπα»….

Η σχετική μελέτη έγινε από την κλινική ψυχολόγο Χαρά Νομικού και τους συνεργάτες της και παρουσιάστηκε σε ημερίδα με θέμα «Σχέσεις σε κρίση».

Μέσω της έρευνας τονίζεται ότι, σε κάθε ηλικία οι σχέσεις του ζευγαριού περνούν δυσκολίες, ενώ τα προβλήματα στα διαφέρουν ανάλογα με αυτήν. Π.χ., τα ζευγάρια 26-35 ετών αντιμετωπίζουν προβλήματα που εστιάζονται κυρίως στην παρεμβατική συμπεριφορά των γονέων τους, στις ηλικίες 36-45 ετών τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα επικοινωνίας, καθώς αυτή είναι η περίοδος που προστίθενται νέα μέλη στην οικογένεια, κάτι που δημιουργεί θέμα επικοινωνίας και συνεννόησης.
Από την έρευνα προέκυψε ακόμη ότι το ποσοστό των έγγαμων που ζητούν βοήθεια είναι σαφώς υψηλότερο από αυτό των αγάμων.
Το έγγαμο ζευγάρι ίσως έχει αποκτήσει παιδιά, κάτι που κάνει πιο επιτακτική την εξεύρεση ισορροπίας στην οικογένεια. Επιπλέον, ένα έγγαμο ζευγάρι ενδεχομένως έχει οικονομικές και άλλες νομικές υποχρεώσεις και δεσμεύσεις, και συχνά εμπλέκεται η ευρύτερη οικογένεια του ζευγαριού (γονείς, συγγενείς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share