Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Hσουν κροκόδειλος....



Διαβαστε Περισσοτερα...

Πάγωσε το νερό που έριξαν οι πυροσβέστες!



Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εντυπωσιακή επιχείρηση στο Σικάγο

Μια παλιά αποθήκη τυλίχτηκε στις φλόγες στο κέντρο του Σικάγο, προκαλώντας τη χειρότερη -όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης- φωτιά στην πόλη από το 2004.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έσπευσε για να «καταπνίξει» τις φλόγες.

Το εντυπωσιακό στην ιστορία αυτή είναι ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτές τις ημέρες στην περιοχή το νερό που έριχναν οι πυροσβέστες… πάγωσε, καλύπτοντας ολόκληρη την πρόσοψη του κτιρίου με ένα παχύ στρώμα πάγου, ενώ μέσα ακόμη σιγοκαίει η φωτιά!

Τώρα οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει το κτίριο λόγω του βάρους από τον πάγο!




























Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

http://www.enimerosi.com/index.......Τούρκοι βαστάτε τ' άλογο λίγο να ξανασάνω*



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ. Η είδηση για την επέκταση του ενδιαφέροντος της τουρκικής Kurum από τη μεταλλουργία στην ενέργεια, με την αγορά τεσσάρων υδροηλεκτρικών σταθμών στην Αλβανία, βρήκε αμέσως και κυρίως φιλόξενο χώρο στην ελληνική bloq-όσφαιρα. Παρουσιάστηκε κατά βάση με όλους εκείνους τους μαιάνδρους της γλώσσας, που παραπέμπουν, με το γνωστό τρόπο, στο εθνικό ζήτημα. Ο κεντρικός Τύπος δεν κάνει τέτοιες επιλογές. Και διότι για να τις κάνει χρειάζεται ρεπορτάζ, είδος εν ανεπαρκεία πλέον όταν αναφέρεται σε χώρους έξω από τις τρεις κεντρικές, αθηναϊκές πλατείες, και διότι οτιδήποτε ξεφεύγει της επίσημης ατζέντας (ξέρετε, ΔΝΤ, περικοπές, επανάληψη δώθε κείθε των χιλιοειπωμένων στερεοτύπων) θεωρείται ότι δεν ιντριγκάρει την κοινή γνώμη. Γι' αυτό άλλωστε και όταν παρουσιάζονται αυτά τα θέματα φέρουν υποχρεωτικά μια υπαινικτικά εθνικιστική «εσάνς» ώστε να κάνουν το «γκελ» στη συνείδηση του καταναλωτή πληροφοριών.
Πάντως, τα πράγματα είναι μάλλον πιο απλά. Η αναπτυσσόμενη τουρκική οικονομία σε αντίθεση με τη βυθισμένη στην ύφεση ελληνική, αφ' ενός ασφυκτιά να εκτονωθεί, να εξαπλωθεί, να επενδύσει αφ' ετέρου δημιουργεί έτσι τις προϋποθέσεις ενός διαφορετικού γεωπολιτικού «στάτους» απ' ότι είχαμε συνηθίσει.
Η αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου με την επίκληση του Κ. Παλαιολόγου και της μάχης της Αλαμάνας, δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Προτιμότερο θα ήταν να εντρυφήσει κάποιος στις παραινέσεις τότε και έτσι στις προβλέψεις του Πλήθωνα του Γεμιστού για την οικονομική παρακμή του Βυζαντίου. Κατά πολλούς, την αιτία που κάποιος αλησμόνησε τελικά μισάνοικτη την Κερκόπορτα...
* Δημώδες

Διαβαστε Περισσοτερα...

Tο καινούργιο «αθώο ναρκωτικό»



ΛΟΝΔΙΝΟ Είναι το καινούργιο «αθώο ναρκωτικό» της μεσαίας τάξης και η νέα μόδα στη Βρετανία. Ακόμη και ο βρετανός πρίγκιπας Χάρι πιάστηκε σε ένα πάρτι να το εισπνέει από ένα μπαλόνι. Το λεγόμενο «αέριο του γέλιου» κάνει πολλά πράγματα, αλλά το βασικότερο είναι ότι προκαλεί το γέλιο. Οχι σε όποιον βλέπει τον απέναντί του να ρουφάει αέρα από ένα μπαλόνι, αλλά σε εκείνον που το εισπνέει, αφού αρχίζει αμέσως να ονειροπολεί και να χάνει ελαφρώς την επαφή με την πραγματικότητα. Η επίδραση του αερίου δεν κρατάει πολύ, συνήθως ένα λεπτό, αλλά αρκεί για να δικαιολογήσει τη δημοφιλία του. Η ευχάριστη αίσθηση που νιώθει ο χρήστης προέρχεται από την υποξία, την έλλειψη δηλαδή οξυγόνου. Ωστόσο το «αέριο του γέλιου» δεν είναι εθιστικό. Και αρκετοί που το δοκίμασαν έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν «πέθαναν από τα γέλια» αλλά από... βαρεμάρα. Και αυτό διότι μάλλον υπόσχεται περισσότερη ευεξία από όση προσφέρει. .............
 

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share