Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Μαριλένα Κοσκινά, συναίσθηση για το δημόσιο χώρο


Kόντρα στην εσωστρέφεια της ατομοκρατίας και στην απερίσκεπτη στάση για όσα συμβαίνουν πλάι μας, υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που νοιάζονται και αγωνίζονται για την ισορροπία μας με ό,τι μας περιστοιχίζει. Μια νέα γυναίκα, με νέα ματιά, η αρχιτέκτων Μαριλένα Κοσκινά, σκέπτεται, προτείνει, ερευνά και ανταλλάσσει απόψεις και ιδέες για την ανατροπή της μίμησης, της ομαδοποίησης, του κομφορμισμού και κυρίως της αδιαφορίας μας. Φέρνει στο προσκήνιο τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας «δημόσιος χώρος». Γιατί δυστυχώς, οι περισσότεροι από μας, ήτοι οι πολίτες αυτής της χώρας και ιδιαίτερα αυτής της πόλης, με διάφορους τρόπους και για μεγάλο χρονικό διάστημα εκπαιδευτήκαμε να μη σκοτιζόμαστε και εμμέσως πλην σαφώς να διαπράττουμε μικρά καθημερινά εγκλήματα κατά του δημόσιου χώρου. Αυτή τη νοοτροπία μάχονται η Μαριλένα Κοσκινά και η μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία ΖΕΟΝ. Ο δημόσιος χώρος είναι το σπίτι όλων μας και η ευπρέπεια σ’ αυτόν είναι εξίσου σημαντική με αυτή του ιδιωτικού χώρου. .....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Νέο φορολογικό σύστημα εισηγείται το ΔΝΤ!



Την πλήρη κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα, της πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για μισθούς έως 300 ευρώ, την αντικατάσταση των αντικειμενικών αξιών των ακίνητων με αξίες που θα ορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος και η μείωση του ΦΠΑ στο 19%  προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες σε έκθεση για τον εκσυγχρονισμό της φορολογίας που έχει παραδώσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το πετρέλαιο της Ελλάδας που δεν υπήρχε και ξαφνικά όλοι ενδιαφέρονται να το πάρουν...



Πριν έναν χρόνο (αλλά και μέχρι σήμερα) κάποιοι που είχαν αποστηθίσει την "Παγκαλιάδα" τολμούσαν να χαρακτηρίζουν ως γραφικούς όλους εκείνους που αναφερόντουσαν στην πολύ σοβαρή πιθανότητα ύπαρξης εντός της Ελληνικής Επικράτειας (ηπειρωτικής και θαλάσσιας) μεγάλων ενεργειακών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων αλλά και φυσικού αερίου. Βέβαια, σήμερα το γεγονός είναι πως αίφνης εμφανίστηκαν εταιρείες από πολλά κράτη, οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο κυνήγι της εξόρυξης Ελληνικού πετρελαίου και φυσικού αερίου.......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τραγικά λάθη σε φωτογραφίες


 

Κάτι τους ξέφυγε...

 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα δέκα πιο ακριβά ουίσκι στον κόσμο!! [φωτο]

Πως θα σας φαίνονταν αν πηγαίνατε σε ένα μπαρ στο Atlantic City και για ένα ποτήρι ουίσκι σας ζητούσαν 2000 ευρώ;… Ακριβά; Μάλλον το αντίθετο. Αφενός θα είχατε παραγγείλει ένα Macallan Fine and Rare και αφετέρου σε μια πόλη που ζει από τα casino τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη.
Η μόδα των συλλεκτικών ουίσκι που ξεκίνησε τη δεκαετία του 80 έχει κατακτήσει πλέον τα πιο ακριβά εστιατόρια, ξενοδοχεία και μπαρ στον κόσμο. Και επειδή η παραγωγή τέτοιων ουίσκι είναι της τάξης των μερικών εκατοντάδων για κάθε ετικέτα τα 2000 ευρώ ίσως να είναι μια ευκαιρία.
Για να ξέρουμε λοιπόν τι «πληρώνουμε» αν βρεθούμε σε αυτά τα μέρη σας παρουσιάζουμε τα πιο ακριβά ουίσκι στο κόσμο:


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τι δώρα ήταν της μόδας το 1976;


Σελίδες ενός καταλόγου πολυκαταστήματος τρεις δεκαετίες νωρίτερα

Μοντέρνες τεχνολογικές συσκευές όπως iPhone, φορητούς υπολογιστές και 3D τηλεοράσεις, μοντέρνα κοσμήματα και εντυπωσιακά παιχνίδια, είναι μερικά από τα τυπικά δώρα που προσφέρονται τις γιορτές σε μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά.

Τα δώρα των Χριστουγέννων του 2011 θα είναι φανταχτερά, αν πρόκειται για τεχνολογικά αγαθά, θα ενσωματώνουν τις σύγχρονες τεχνολογίες και αν έχουν να κάνουν με χρηστικά είδη θα βασίζονται στην τελευταία λέξη της μόδας. Ένας γονιός μπορεί να μην είναι καν σε θέση να «χρησιμοποιήσει» το παιχνίδι που θα χαρίσει στα παιδιά του, γιατί θα του φαίνεται ιδιαίτερα περίπλοκο.

Πώς όμως ήταν τα τυπικά δώρα 3 δεκαετίες νωρίτερα; Τι μπορούσε κανείς να βρει στις προθήκες ενός πολυκαταστήματος ή στις σελίδες του καταλόγου του, τα Χριστούγεννα του 1976;

Ένας άγγλος καλλιτέχνης και συλλέκτης ρετρό αντικειμένων, βρήκε τον κατάλογο ενός πολυκαταστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου. Τι είναι αυτό που κάνει τον κατάλογο αυτό ξεχωριστό; Απλούστατα πρόκειται για έναν κατάλογο του 1976 με όλα τα προϊόντα που αποτελούσαν την τότε τελευταία λέξη της μόδας και της τεχνολογίας και φυσικά μπορούσαν να προσφερθούν σαν δώρο.

Γραφομηχανές, φορητά ραδιόφωνα, όργανα γυμναστικής και παιδικά παιχνίδια που τα σημερινά παιδιά θα έβρισκαν στην καλύτερη περίπτωση απλά βαρετά, περιλαμβάνονται στις σελίδες του καταλόγου.

Δείτε ορισμένες από τις σελίδες του καταλόγου ενός πολυκαταστήματος από το 1976:

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η τυχερή μέρα ενός φωτογράφου Όταν απαθανατίζει μια τέτοια στιγμή



Διαβαστε Περισσοτερα...

Εξώφυλλα δίσκων στο Google Street View


 

Τοποθεσίες που έμειναν στην ιστορία της μουσικής

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

"Επίγεια σοφία"...Γάμος


Ο γάμος είναι όπως στο εστιατόριο: μόλις σε σερβίρουν κοιτάς τα πιάτα των άλλων.
Sacha Guitry, 1885-1957, Γάλλος συγγραφέας

Ο δεύτερος γάμος είναι ένας θρίαμβος της φαντασίας πάνω στην εξυπνάδα.
Rita Rudner, Αμερικανίδα κωμικός

Ο γάμος είναι μια τελετή κατά την οποία τοποθετούνται δαχτυλίδια στο δάχτυλο της κυρίας και στη μύτη του κυρίου.
Herbert Spencer, 1820-1903, Βρετανός φιλόσοφος

Διαβαστε Περισσοτερα...

24 Σημάδια για να καταλάβεις ότι μεγάλωσες.......




1.
Βγαίνεις με όποιον απλά στο προτείνει, αντί με όποιον σου αρέσει...

2
.. Αποκλείεται να κάνεις sex σε μικρό κρεβάτι....

3.
Το ψυγείο περιέχει περισσότερο φαγητό από μπύρα....

4.
Έξι η ώρα το πρωί είναι η ώρα που ξυπνάς και όχι η ώρα που πας για ύπνο...

5.
Ακούς το αγαπημένο σου τραγούδι στο super market ...

6.
Παρακολουθείς τον καιρό στις ειδήσεις...

7.
Οι φίλοι παντρεύονται και παίρνουν διαζύγιο αντί να τα φτιάχνουν και να χωρίζουν....

8.
Οι διακοπές σου από 130 μέρες γίνονται 14...

9.
Με τζιν και πουλόβερ δεν θεωρείσαι πια καλοντυμένος/η.......

10.
Είσαι αυτός που τηλεφωνάει στην αστυνομία να σταματήσει τα παλιόπαιδα που κάνουν πάρτυ.....

11.
Δεν βαριέσαι πια τόσο πολύ τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Μάλιστα βρίσκεις μέχρι και ενδιαφέροντα μερικά πράγματα που λέει η θεία Πίτσα.......

12.
Δεν ξέρεις τι ώρα κλείνει το everest.....

13.
Ταΐζεις το σκύλο σουισορροπημένη σκυλοτροφή αντί για Mc Donalds..

14.
Πονάει η πλάτη σου όταν κοιμάσαι στον καναπέ.....

15.
Δεν κοιμάσαι πια από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ...

16.
Δείπνο και σινεμά είναι ολόκληρο το ραντεβού αντί για την αρχή του...

17.
Πέντε σουβλάκια στις τρείς το πρωί σου χαλάνε το στομάχι αντί να στο φτιάχνουν...

18.
Πηγαίνεις στο φαρμακείο για αντιοξειδωτικά αντί για προφυλακτικά και τεστ εγκυμοσύνης.......

19.
Ένα μπουκάλι κρασί των 3 ευρώ δεν είναι πια καλό πράγμα....

20.
Τρως πρωινό........το πρωί!

21.
Η φράση ' Δεν θα ξαναπιώ τόσο!' αντικαθίσταται από τη φράση'Δεν μπορώ πια να πιώ όπως έπινα!'

22.
Το 90% του χρόνου που ξοδεύεις μπροστά στον υπολογιστή είναι για δουλειά......

23.
Δεν ξεκινάς να πίνεις από το σπίτι για να κάνεις οικονομία στο μπαρ - όπως έκανες παλιά.....

FINALLY ,


24.
Διάβασες αυτή τη λίστα δουλεύοντας και ελπίζοντας ότι σύντομα θα βρεις χρόνο να το στείλεις στους φίλους σου που έχουν μεγαλώσει επίσης....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Βίντεο με όλα όσα έγιναν στο Sofitel – Πως παγίδευσαν τον Στρος Καν

 

Βιαστικό συμπέρασμα; Μπορεί ναι. Όμως αν κάποιος δει προσεκτικά το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το ίδιο το ξενοδοχείο από τις κάμερες ασφαλείας, θα διαπιστώσει ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν ίσως σήμερα να ήταν… υποψήφιος για την Προεδρία της Γαλλίας.
Το βίντεο δημοσίευσε η εφημερίδα “Le Monde” και περιέχει όχι μόνο τις τελευταίες κινήσεις του Στρος Καν, αλλά και όλα όσα έγιναν μέσα στο ξενοδοχείο από την αποχώρησή του και μετά.
Το βίντεο ξεκινάει με το Ντομινίκ Στρος Καν να κατεβαίνει με το ασανσέρ στην ρεσεψιόν για να κάνει τσεκ αουτ από το ξενοδοχείο. Στην συνέχεια βγαίνει έξω με την βοήθεια του πορτιέρη και περιμένει ταξί για να πάει να βρει την κόρη του και να φάνε μαζί σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης.
Λίγη ώρα μετά κατεβαίνει με το ασανσέρ η Ναφισάτου Ντιαλό η οποία τον κατηγορεί ότι την βίασε. Ψυχραιμότατη και όχι σε κατάσταση σοκ περνάει μπροστά από την ρεσεψιόν και κατευθύνεται στα γραφεία ασφαλείας του ξενοδοχείου. Εκεί περιμένει για αρκετή ώρα πολύ ήρεμη….
Κάποια στιγμή φαίνεται απλά να έχει χάσει την υπομονή της. Και την ώρα που μπάινουν μέσα οι δυο υπεύθυνοι ασφαλείας αφού περιμένει λίγο, τους περιγράφει με απίστευτη ψυχραιμία τον… βιασμό της.
Στην συνέχεια της ζητούν σχεδόν να κάνει αναπαράσταση. Και αμέσως μετά βλέπουμε την κα Ντιαλό να κάθεται πάλι μόνη.
Έχει περάσει πλεον αρκετή ώρα όταν αποφασίζουν να καλέσουν την αστυνομία.
Το πιο εντυπωασιακό όμως απ’ όλα είναι όταν οι υπεύθυνοι ασφαλείας Γέαργουντ και Μέι, πηγαίνουν σε έναν άλλο χώρο και χορεύουν τον χορό της χαράς….
Αγκαλιάζονται δίνουν ο ένας στον άλλον συγχαρητήρια και κανείς από τους 2 δεν κέρδισε εκείνη την ημέρα το ΛΟΤΤΟ ή μήπως τελικά το κέρδισε;

 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αυτόφωρο στους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων



 

Σαρωτικές αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τη δικαιοσύνη

Στο εδώλιο του αυτοφώρου κινδυνεύουν να βρεθούν οι ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης και μπαρ όταν καταμηνύονται για ηχορύπανση.

Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων στο νέο πολυνομοσχέδιο για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης που παρουσιάστηκε σήμερα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Οι παραβάτες, αναφέρεται χαρακτηριστικά, της υγειονομικής διάταξης για ηχορύπανση από τα κέντρα διασκεδάσεως τιμωρούνται πλέον σε βαθμό πλημμελήματος και ακολουθείται υποχρεωτικά η αυτόφωρη διαδικασία.

Η νομοθετική αυτή αλλαγή, ώστε να τιμωρείται σε πλημμέλημα και όχι ως πταίσμα η σχετική παράβαση, κρίθηκε αναγκαία γιατί «το φαινόμενο αυτό έχει λάβει πολύ σκληρές διαστάσεις τον τελευταίο καιρό».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ανδρουλάκης: και ένα και δύο και τρία …ΠΑΣΟΚ


Μίμης Ανδρουλάκης, Νίκος Κοτζιάς
Δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε, υπάρχουν πολλά ΠΑΣΟΚ. Χάος…! Γι’ αυτό ακριβώς δεν θεωρώ σωστό αυτό που έκανε ο Χρυσοχοΐδης. Δηλαδή πρέπει κανείς να έχει και μια συναίσθηση, που λέμε...“. Αυτά δήλωσε, μιλώντας στο “Marconi Radio 96,1 F.M.” , ο Βουλευτής Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης.
Είπε επίσης:
“Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ μπαίνει, το έχουμε δει και στην Αριστερά, δηλαδή τα κόμματα μπαίνουν κατά καιρούς σε φάση, αυτό που λέμε, η νύχτα της μεγάλης προδοσίας. Ο καθένας κοιτάει να καβαλήσει το επόμενο βαγόνι, του νικητή” 
“Χρειάζεται μία νέα αφήγηση, νέα στρατηγική, εν μέσω πτώχευσης και κρίσης και νέα πρόσωπα, ριζικά νέα πρόσωπα. Εγώ λέω ούτε Βαρόνοι, ούτε Κυπουροί, μία υπέρβαση και όχι πρακτική της πρόσβασης στο νέο καβαλάρη. Είναι δύσκολο ένας ο οποίος μετείχε στην κυβέρνηση αυτή να κάνει μία νέα αφήγηση. Δηλαδή πρόσωπα τα οποία έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην διατύπωση της προεκλογικής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ και στην περίοδο μετά του 1ου οχταμήνου, είναι δύσκολο να αναλάβουν αυτό το βάρος, δεν λέω αδύνατο, είναι όμως πολύ δύσκολο. 
Και γι’ αυτό ακριβώς δεν θεωρώ σωστό αυτό που έκανε ο Χρυσοχοϊδης. Δηλαδή πρέπει κανείς να έχει και μια συναίσθηση, που λέμε. Αλλά νέα πρόσωπα υπάρχουν και εντός του ΠΑΣΟΚ και ευτύτερα στην κοινωνία. 
Γιατί μπορεί μία ανασύνθεση αυτού του χώρου, γιατί πιστεύω ότι μπαίνουμε σε νέα υδρυτική φάση αυτού του χώρου, να βρει πρόσωπα και εντός και εκτός. Έχουμε μια τέτοια ρευστοποίηση των συσχετισμών, μια τέτοια κρίση εκπροσώπησης, που αναμφίβολα θα δημιουργήσει νέα πρόσωπα και νέες πρακτικές“.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Στην παρανομία και το ηλεκτρονικό τσιγάρο με νικοτίνη


Απαγορεύεται το κάπνισμ@
Ελέγχους στα ηλεκτρονικά τσιγάρα που κυκλοφορούν στην αγορά προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου διευκρίνισε ότι έχει εκδοθεί απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, που απαγορεύει την πώληση όσων χρησιμοποιούν νικοτίνη, ενώ εκκρεμεί απόφαση για όσα δεν χρησιμοποιούν
  Απαγορεύεται το κάπνισμ@ .....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ποιον είπες χωριάτη ρε?




Nostalgia: Athens in the 20’s & 30’s
Η Αθήνα την εποχή του μεσοπολέμου (1919-1939)

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι χάρτες που δεν μας διδάσκουν στο σχολείο!

Η Γεωγραφία διδάσκει στους μαθητές των σχολείων τα κράτη, τις πρωτεύουσες, τον πληθυσμό, τις χώρες που συνορεύουν μεταξύ τους, ακόμη τη μορφολογία του εδάφους, τα ποτάμια, τις λίμνες και το υψόμετρο των βουνών. Αυτό, βέβαια, είναι το κλασικό μάθημα της Γεωγραφίας, που γίνεται μέσα από τους συνηθισμένους χάρτες. Υπάρχει, όμως, και ένα πιο… προχωρημένο μάθημα για ενηλίκους που διδάσκεται εκτός σχολείων, μέσα από μια σειρά «εκκεντρικών» χαρτών. Αναρωτηθήκατε ποτέ, για παράδειγμα, πώς είναι το μέγεθος του πέους ή του στήθους σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο; Ποιες χώρες «χαμογελούν» περισσότερο από τις άλλες; Πόσο έξυπνοι είναι οι συμπατριώτες σας σε σύγκριση με τα άλλα έθνη; Κανείς δεν σας τα δίδαξε όλα αυτά στο σχολείο; Εμείς σας παρουσιάζουμε τους 5 πιο »διασκεδαστικούς» χάρτες που θα λύσουν όλες τις απορίες σας!............


Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

« Η Αλεπού και τα Σταφύλια »

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, η Σβούρα στη Δασιά απέναντι από το πρώην club mediteranne,φιλοξενεί το κουκλοθέατρο « Η Αλεπού και τα Σταφύλια », διασκευή από Αισώπιους μύθους από την ομάδα « 3 Λαλούν και 2 χοροπηδούν » στις 12 το μεσημέρι .

Το σπουργίτι, η αλεπού , ο Μπάρμπα Λάμπρος και η γυναίκα του μπλέκονται σε έναν από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους μύθους του Αισώπου σε μια έξυπνη και διασκεδαστική διασκευή. Οι ηθοποιοί μεταμορφώνονται σε γαντόκουκλες και το παραμύθι ξετυλίγεται !
Η ομάδα θα συνεχίσει με θεατρικό παιχνίδι .

Η είσοδος για τα παιδιά είναι 5 ευρώ, στην τιμή περιλαμβάνονται χυμοί , αναψυκτικά και σπιτικά γλυκά για τα παιδιά, ενώ θα κληρωθούν και 3 δώρα από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Μετάφρασης Linguafun.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6972028497

Διαβαστε Περισσοτερα...

Με fast track οι κεραίες κινητής


Με διαδικασίες fast track θα τοποθετούνται πλέον οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας. Στο σχέδιο νόμου «Ρύθμιση της ταχυδρομικής αγοράς, θεμάτων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και άλλες διατάξεις» που παρουσιάστηκε χθες, προβλέπεται η εγκατάστασή τους μέσα σε τέσσερις μήνες, από δύο έως τρία χρόνια που είναι σήμερα........
 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Είναι αυτή η πύλη της κολάσεως; [video]

Η τοποθεσία που βλέπετε στη φωτογραφία βρίσκεται στο Darvaz του Turkmenistan.

Το 1971, κατά τη διάρκεια γεώτρησης για… αναζήτηση φυσικού αέριου, το έδαφος υποχώρησε και ολόκληρη η εξέδρα κατέρευσε μέσα σε ένα υπόγειο σπήλαιο.

Το φυσικό αέριο άρχισε να ανεβαίνει από την τρύπα σε μεγάλες ποσότητες και οι υπέυθυνοι της γεώτρησης φοβήθηκαν πως θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Έτσι σκέφτηκαν έναν… ανορθόδοξο τρόπο γαι να σταματήσουν την καταστροφή: του έβαλαν φωτιά!

Από τότε έχουν περάσει 39 χρόνια και οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα για τους τουρίστες. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους ντόπιους. Γι αυτούς ο κρατήρας Νταρβάζα , όπως ονομάζεται, είναι είναι η “Πύλη της Κολάσεως”!

Θεωρούν πως από τη στιγμή που κανένας δεν έχει καταφέρει να βρει τον τρόπο να σβήσει τη φωτιά εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια, τότε μία εξήγηση υπάρχει: οι φλόγες έρχονται από τα έγκατα της Γης και μπορεί να τις ελέγξει μόνο κάποια “ανώτερη” δύναμη! Δείτε το βίντεο και ακούστε το δυνατά!






Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"



Κοιμήθηκα και ονειρεύτηκα πως η ζωή είναι χαρά.
Ξύπνησα και είδα πως ζωή σημαίνει να υπηρετείς.
Υπηρέτησα και είδα ότι το να υπηρετείς είναι χαρά.
Ταγκόρ, 1861-1941, Ινδός λογοτέχνης, Νόμπελ 1913

Οι χαρές σ’ αυτή τη ζωή δεν είναι ίσες με τις λύπες της, ακόμα κι αν είναι ισάριθμες.
Πλίνιος 23-79 μ.X., Ρωμαίος φυσιοδίφης

Μια φορά υπάρχουμε, δεν υπάρχει τρόπος να υπάρξουμε δυο φορές και μάλλον δεν θα υπάρξουμε ξανά ποτέ. Κι εσύ που δεν εξουσιάζεις το αύριο, αναβάλλεις τη χαρά. Και η ζωή πάει χαμένη με τις αναβολές και ο καθένας πεθαίνει απασχολημένος.
Επίκουρος, 341-270 π.Χ., Αρχαίος φιλόσοφος

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ποδήλατα με το όνομα σου!

Perierga.gr - Ποδήλατα με όνομα



















Έχετε δει πιθανώς πολλές παραλλαγές από τα ποδήλατα, τα συγκεκριμένα όμως, είναι αποκλειστικά για τον εαυτό σας.
Η Swiss Art Director βρήκε έναν έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο για να παράγει μοναδικά ποδήλατα.
Οι σκελετοί τους δημιουργούνται με τα ονόματα των κατόχων τους και η σειρά ονομάζεται «Γράψτε ένα ποδήλατο». Είναι πραγματικά έξυπνη ιδέα!



Διαβαστε Περισσοτερα...

Φανταστικά γλυπτά από μολύβια!


Ο Βραζιλιάνος Dalton Ghetti δημιουργεί καταπληκτικά γλυπτά στις άκρες μολυβιών. Αυτά τα μικροσκοπικά αριστουργήματα είναι η δευτερεύουσα εργασία του επαγγελματία ξυλουργού, ο οποίος έχει τελειοποιήσει αυτήν την τέχνη για τα τελευταία 25 έτη. Τα εργαλεία που χρησιμοποιεί είναι μια λεπίδα ξυραφιών, μια βελόνα ραψίματος και ένα μαχαίρι. Με τη βοήθεια του σταθερού χεριού του, χαράσει τον γραφίτη με υπομονή που μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Σύγχρονοι «Άθλιοι» στην Μυτιλήνη!

Ανατριχίλα και αγωνία για το μέλλον προκαλεί το συγκλονιστικό περιστατικό που συνέβη σε ένα σούπερ μάρκετ στην Μυτιλήνη, όπου οι κάμερες… ασφαλείας κατέγραψαν δυο ανθρώπους να τρώνε επί τόπου ψωμί και τυρί που είχαν πάρει από τα ράφια!
Οι υπεύθυνοι του καταστήματος ειδοποίησαν αστυνομικούς, οι οποίοι πήγαν να συλλάβουν τους δράστες, αλλά «πάγωσαν» όταν τους άκουσαν να λένε ότι αναγκάστηκαν να κλέψουν τα τρόφιμα, επειδή ήταν νηστικοί εδώ και τρεις ημέρες, λόγω της ανέχειας στην οποία τους έριξαν η οικονομική κρίση και η ανεργία!
Οι δύο δυστυχισμένοι άνθρωποι ζήτησαν συγγνώμη από τους υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ και υποσχέθηκαν να πληρώσουν ό,τι κατανάλωσαν μόλις βρουν χρήματα. Το ανθρώπινο δράμα, που θύμισε τον ήρωα του Βίκτωρος Ουγκώ «Γιάννη Αγιάννη», δεν άφησε ασυγκίνητους ούτε τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., αλλά ούτε και τον διευθυντή του καταστήματος, οι οποίοι τους άφησαν να φύγουν χωρίς νομικές συνέπειες.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Έκθεση φωτογραφίας στο βυθό της θάλασσας!

Ένα ναυάγιο ενός πλοίου του Αμερικανικού Ναυτικού που βρίσκεται στο βυθό της Φλόριντα (30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας) ενέπνευσε τον εκκεντρικό Αμερικανό φωτογράφο και δύτη Andreas Franke, ο οποίος σκέφτηκε να το μετατρέψει σε υποθαλάσσια γκαλερί τέχνης.
perierga.gr - Έκθεση φωτογραφίας στο βυθό της θάλασσας!
Αφού φωτογράφισε, λοιπόν, τα καλύτερα σημεία του πλοίου, «έβαλε» στη συνέχεια μέσα στις φωτογραφίες (με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή) καθημερινούς ανθρώπους που ταίριαζαν σε κάθε στιγμιότυπο. Έτσι δημιούργησε 12 σκηνές τις οποίες τοποθέτησε μέσα σε πλεξιγκλάς -για να τις προστατέψει από το νερό- και.......


Διαβαστε Περισσοτερα...

Διασκεδαστικό? Οι δύο παίχτες είναι πολύ καλοί φίλοι!



Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Tα "πειθαρχικά" της ντροπής και της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ



Διαβαστε να φριξετε...

Κατηγορία: κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας από καθηγητή. 
Απόφαση πειθαρχικού συμβουλίου στο οποίο παραπέμφθηκε: προσωρινή παύση 6 μηνών!

Κατηγορία: απόπειρα βιασμού από καθηγητή. 
Απόφαση πειθαρχικού: βαθμολογικός υποβιβασμός!  

Κατηγορία: κατοχή ναρκωτικών. 
Απόφαση: πρόστιμο 30 ημερών!

Κατηγορία: Πορνεία από καθηγήτρια! 
Απόφαση: δεν υπάρχει, διότι περιμένουν να συνέλθει από «ψυχωσική συνδρομή»...

Διαβαστε Περισσοτερα...

This is Greece

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του κόσμου



Οι περισσότεροι θαυμάζουν το Άγαλμα το Ελευθερίας. Κι αυτό γιατί είναι το πιο πολυδιαφημισμένο. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα αγάλματα που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά (ή σε κάποιες περιπτώσεις πιο περίεργα)
Mother Motherland
Τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του κόσμου
Το «Μάνα μάνα γη» βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο. Είναι 40 ετών και την περίοδο που ολοκληρώθηκε ήταν το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο. Φτάνει τα 102 μέτρα (40 μέτρα είναι η βάση) και ζυγίζει 530 τόνους. Το σπαθί που κραδαίνει είναι 16 μέτρα και ζυγίζει 9 τόνους ενώ η ασπίδα είναι 13 μέτρα σε ύψος και 8 σε πλάτος......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα 8 ακριβότερα φαγητά στον κόσμο!



Τα ακριβότερα πιάτα στον κόσμο δημιουργούνται καθημερινά στα εστιατόρια όπου προσφέρονται και μάλιστα γίνονται ανάρπαστα… Η κατανάλωση «χτυπάει κόκκινο» από πιστούς θαμώνες που μπορούν να διαθέσουν αστρονομικά ποσά για να απολαύσουν μια ομελέτα, ένα κομμάτι πίτσα, θαλασσινά, ακόμη και φρούτα! Σπάνια υλικά και δυσεύρετες πρώτες ύλες ανά τον κόσμο δημιουργούν γκουρμέ γεύσεις που είναι το λιγότερο μια… καλή επένδυση για το στομάχι! Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε τα πιο ακριβά πιάτα από το «φτηνότερο» στο ακριβότερο…
8. Ομελέτα 1.οοο δολαρίων.....


Διαβαστε Περισσοτερα...

Εκτέλεσε πέναλτι με….τακουνάκι!



Διαβαστε Περισσοτερα...

Σε αυτές τις 8 πόλεις… μη διανοηθείς να πιάσεις τιμόνι!



perierga.gr - Σε αυτές τις 8 πόλεις... μη διανοηθείς να πιάσεις τιμόνι!Η οδήγηση στο κέντρο της πόλης αποτελεί καθημερινό εφιάλτη όχι μόνο για τους Αθηναίους αλλά και για τους κατοίκους 8 μητροπόλεων, όπως προκύπτει από πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στον Τύπο. 8.000 άνθρωποι κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις συνθήκες οδήγησης στην πόλη όπου κατοικούν με βάση το στρες που τους προκαλεί, το χρόνο που σπαταλούν αλλά και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία τους. Σχεδόν οι μισοί απάντησαν πως θα ήθελαν να μετακινούνται περισσότερο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να μη χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που δήλωσαν ότι πολλές φορές σκέφτηκαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους και να επιστρέψουν στο σπίτι τους με τα πόδια(!) παρά να μείνουν εγκλωβισμένοι στην κίνηση! Στη λίστα με τις 8 χειρότερες πόλεις για να οδηγεί κανείς, η κατάταξη γίνεται από το τέλος προς την αρχή…
8. Μόσχα: Οι οδηγοί μένουν έως και τρεις ώρες εγκλωβισμένοι στην κίνηση!
7. Νέο Δελχί: Πολλές φορές αφήνουν το αυτοκίνητό τους και επιστρέφουν στο σπίτι με τα πόδια!
6. Μπανγκαλόρ: Θα ήθελαν να μετακινούν λιγότερο το αυτοκίνητό τους για να αποφεύγουν τους πονοκεφάλους από τους οποίους υποφέρουν!
5. Γιοχάνεσμπουργκ: Παρατηρούν ότι τα νεύρα τους έχουν επηρεαστεί από το καθημερινό μποτιλιάρισμα!
4. Ναϊρόμπι: Καλύτερα με τα… πόδια και, μάλιστα, πιο γρήγορα!
3. Πεκίνο: Ο εφιάλτης στους δρόμους με τα απίστευτα μποτιλιαρίσματα… ξαναχτυπά!
2. Σεντζέν: Οι επισκέψεις στον… ψυχίατρο έχουν αυξηθεί δραματικά, αφού για να πιάσεις το τιμόνι χρειάζεσαι το λιγότερο… ηρεμηστικά!
1. Μεξικό: Τα λόγια είναι περιττά, αφού η χειρότερη πόλη για να οδηγεί κανείς είναι για γερά νεύρα!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ένα υπόγειο παλάτι …το «βαθύτερο» μετρό στον κόσμο!


Το Μετρό της Αγίας Πετρούπολης είναι ένα από τα ομορφότερα στον κόσμο, που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1955. Η αρχική Κόκκινη Γραμμή εξυπηρετούσε τη διαδρομή Kirovsko-Vyborgskaya, ενώ στην πορεία του χρόνου προστέθηκαν τέσσερις ακόμη, όλες με ονόματα χρωμάτων (Μπλε, Πράσινη, Πορτοκαλί και Μοβ).
perierga.gr - Δεν είναι παλάτι! Είναι το "βαθύτερο" μετρό στον κόσμο!
Βασικά χαρακτηριστικά του Μετρό είναι οι περίτεχνες διακοσμήσεις στις κολόνες, οι βαρύτιμοι πολυέλαιοι από καθαρό κρύσταλλο στις οροφές, οι ξεχωριστοί πίνακες ζωγραφικής διάσημων καλλιτεχνών στους τοίχους αλλά και τα πολυτελέστατα μάρμαρα με τα οποία επενδύθηκαν όλες οι αποβάθρες.
perierga.gr - Δεν είναι παλάτι! Είναι το "βαθύτερο" μετρό στον κόσμο!
Λόγω της μοναδικής γεωλογίας της Αγίας Πετρούπολης, αφού ολόκληρη η πόλη είναι χτισμένη ανάμεσα σε κανάλια, το μετρό παρουσιάζει την εξής ιδιομορφία: Το σύνολο των γραμμών δημιουργήθηκαν πολλά μέτρα κάτω από το έδαφος, ενώ η βαθύτερη αποβάθρα βρίσκεται στο σταθμό Admiralteyskaya, 105 μέτρα κάτω από τη γη!
perierga.gr - Δεν είναι παλάτι! Είναι το "βαθύτερο" μετρό στον κόσμο!
Το Μετρό της Αγίας Πετρούπολης εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από τρία εκατομμύρια επιβάτες, ενώ συγκεντρώνει και το ενδιαφέρον εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών, οι οποίοι το επισκέπτονται εν είδει μουσείου. Αν χαθείτε, μάλιστα, σίγουρα δεν θα απογοητευτείτε, αφού θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε όλα τα έργα τέχνης που συγκεντρώνονται σε αυτό το υπόγειο… παλάτι!
perierga.gr - Δεν είναι παλάτι! Είναι το "βαθύτερο" μετρό στον κόσμο!
perierga.gr - Δεν είναι παλάτι! Είναι το "βαθύτερο" μετρό στον κόσμο!
perierga.gr - Δεν είναι παλάτι! Είναι το "βαθύτερο" μετρό στον κόσμο!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ένας ολόκληρος χρόνος… χωρίς καλοκαίρι!!!



perierga.gr - Ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς... καλοκαίρι!Η αιτία του παράδοξου αυτού φαινομένου που έπληξε την Ευρώπη το 1816 ήταν η έκρηξη ενός ηφαιστείου στο όρος Tambora της Ινδονησίας, η οποία όχι μόνο επέσπευσε την έλευση του χειμώνα αλλά συνετέλεσε στην εμφάνιση του ψυχρότερου έτους του 19ου αιώνα, και ενός από τα πιο κρύα στην ιστορία του κόσμου. Η έκρηξη ήταν τέσσερις φορές πιο ισχυρή από εκείνη του Κρακατόα και 52.000 φορές πιο δυνατή από την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα το 1945!
Στην Άπω Ανατολή 92.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως από την πείνα, λόγω της καταστροφής των καλλιεργειών και του θανάτου εκατοντάδων χιλιάδων ζώων. Σκόνη, θειάφι και σύννεφα στάχτης που εισχώρησαν στην ατμόσφαιρα «αποδιοργάνωσαν» τον καιρό και επηρέασαν τις κλιματικές συνθήκες, προκαλώντας παγκόσμια πτώση της θερμοκρασίας για τρία συνεχόμενα έτη.
Στην Ινδία, για παράδειγμα, οι ετήσιοι μουσώνες δεν… έφτασαν ποτέ, οδηγώντας τον κόσμο σε μια μαζική επιδημία χολέρας, επειδή οι άνθρωποι αναγκάζονταν να πίνουν βρόμικο νερό, ενώ για τη διατροφή τους χρησιμοποιούσαν ό,τι έβρισκαν μέσα στα έλη.
Η Ευρώπη επλήγη περισσότερο από τις ΗΠΑ, ενώ η αδυναμία καλλιέργειας λόγω του πολικού συνεχόμενου ψύχους οδήγησε σε πολλές εξεγέρσεις για τα τρόφιμα, κυρίως στη Γαλλία και την Ελβετία. Τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μια ισχυρή επιδημία τύφου, ενώ η σχεδόν ολική καταστροφή της συγκομιδής στη Νέα Αγγλία συνετέλεσε στην πρώτη μαζική μετανάστευση των αγροτών και άλλαξε το μοτίβο της αμερικανικής γεωργίας για πάντα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι  το περίεργο αυτό κλιματικό φαινόμενο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες, συγγραφείς και θετικούς επιστήμονες. Ειδικότερα τον Ιούλιο του 1816 οι «αδιάκοπες βροχοπτώσεις» ανάγκασαν τη διάσημη συγγραφέα Μαίρη Σέλλεϋ να παραμείνει για αρκετό χρόνο στο σπίτι της, με αποτέλεσμα να γράψει το περίφημο μυθιστόρημα «Φραγκεστάιν», ενώ στο ίδιο πλαίσιο ο Λόρδος Βύρωνας εμπνεύστηκε το ποίημα «Darkness». Τέλος, ο Justus von Liebig, ένας χημικός που βίωσε την πείνα στο Darmstadt, μελέτησε αργότερα τη θρέψη των φυτών και εισήγαγε τα ανόργανα λιπάσματα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Φέτος, στολίσαμε

Φέτος, στολίσαμε το σπίτι οικονομικά ! ! !

Ντύσαμε τον παππού στα κόκκινα ,

του είπαμε και πόσο του έκοψαν από τη σύνταξη και,

του  άναψαν  τα  λαμπάκια  ! ! !

Διαβαστε Περισσοτερα...

Στο φως τα απόρρητα πρακτικά της σύσκεψης των αρχηγών




Απίστευτα ψέματα, μπλόφες, διλήμματα και προσωπικές επιθέσεις χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών για να ροκανίσει χρόνο και να παραμείνει στην πρωθυπουργία της χώρας.

Αυτό προκύπτει από τα απόρρητα πρακτικά των συσκέψεων της Προεδρίας της Δημοκρατίας, τα οποία φέρνει στο φως η "Κυριακάτικη Δημοκρατία", φωτίζοντας όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών για την εύρεση του νέου πρωθυπουργού.

Το συμπέρασμα από τις απόρρητες συνομιλίες είναι ένα, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ο Παπανδρέου που κατέληξε να προτείνει στο τέλος των διαπραγματεύσεων εκείνον που στην αρχή έβριζε, δηλαδή τον νυν πρωθυπουργό, είχε ως τελικό στόχο να προκαλέσει ναυάγιο συνομιλιών και να το χρεώσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.....
 

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ - ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΚΟΣΜΟΙ


Ένα ακόμη "αιρετικό" ντοκιμαντέρ από την διάσημη σειρά του History Channel, για τους φίλους του είδους,που παρακολουθείται ευχάριστα.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο Νίκος Αλιάγας τραγουδάει Zaz στα... ελληνικά !

Τρέιλερ από τη συνέντευξη της τραγουδίστριας

«Μη μιλάτε για λεφτά, δεν έχουμε,
μας τα πήρανε κι αυτά και τρέχουμε»
τραγουδάει ο Νίκος Αλιάγας διασκευάζοντας το γνωστό κομμάτι «Je veux» της Γαλλίδας Zaz, στο τρέιλερ της εκπομπής του με τη νεαρή τραγουδίστρια.

Σύμφωνα με το «σενάριο», ο Αλιάγας τραγουδά το κομμάτι στα ελληνικά κι εκείνη την ώρα μπαίνει στο δωμάτιο η Zaz. Εκείνη του εξηγεί πως το τραγούδι είναι δικό της κι εκείνος της εξηγεί τι σημαίνει στα ελληνικά ο στίχος «pa pa ra pa pa para»...

Η εκπομπή προβάλλεται σήμερα στο δίκτυο Europe 1.




Διαβαστε Περισσοτερα...

Το …ακριβότερο τροχαίο ατύχημα

Ένας αδέξιος χειρισμός ενός οδηγού Ferrari στην Ιαπωνία, οδήγησε σε μια ασυνήθιστη καραμπόλα, κατά την οποία καταστράφηκαν 14 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων 8 Ferrari, 3 Mercedes, μια Lamborghini, ακόμη ένα Nissan Skyline και ένα Prius τα οποίο βρέθηκαν στη λάθος θέση τη λάθος στιγμή.

Perierga.gr - Το ...ακριβότερο τροχαίο ατύχημα

Μια ομάδα των ξένων που είναι λάτρεις των ακριβών αυτοκινήτων κατευθύνονταν από το Kyushu στη Χιροσίμα, όταν ένας από τους οδηγούς έχασε τον έλεγχο προσπαθώντας να προσπεράσει, σε ένα υγρό, καμπύλο τμήμα του δρόμου. Ο οδηγός της Ferrari φέρεται να χτύπησε την προστατευτική μπάρα και δημιούργησε μια απίστευτη καραμπόλα με τα επερχόμενα αυτοκίνητα, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης (μετάφραση).

Κανείς ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά στο τροχαίο, αλλά η ζημιά στα περισσότερα αυτοκίνητα είναι σοβαρή.





Διαβαστε Περισσοτερα...

Η ιστορία έχει ως εξής:


Η ιστορία έχει ως εξής: το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.

Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας!

Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε:"Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο" (Yearbook of the International Law Commission, 1980,v.l.,sel.25).

Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα: Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση "η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας (σας θυμίζει κάτι;). Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους!

Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο ΔΝΤ!

Χωρίς λόγια...

Διαβαστε Περισσοτερα...

«Η ανθρωπότητα πρέπει να υποκλίνεται στην Ελλάδα»...Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη χώρα μας ο Robin Williams



«Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν», δήλωσε σε συνέντευξή στου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο διάσημος κωμικός Robin Williams.

Είπε ακόμα, ότι έχει κάνει διακοπές με σκάφος στα ελληνικά νησιά και πώς δεν ήταν αρκετό για να δει όλα όσα έχει διαβάσει στην ελληνική μυθολογία. «Στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου. Ωστόσο, την Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Φωτογραφίες που προκαλούν σοκ:Τι βρήκαν στο στομάχι της;

 Γιατροί αφαίρεσαν από το στομάχι μίας νεαρής κοπέλας  που ζούσε στο Σικάγο των ΗΠΑ κατι πολύ… μεγάλο και …
παράξενο. Μάλιστα αυτό το περιστατικό αναφέρθηκε στο διεθνές περιοδικό ιατρικής το ‘The New England Journal of Medicine’.
Η κοπέλα έπασχε απο μία ψυχαναγκαστική ασθένεια, που ονομάζεται “τριχοφαγία“.
Προειδοποίηση: ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ. 



Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

1970-1990-2012

1970: Έχω κότερο πάμε μια βόλτα;

1990: Πάμε μια βολτα με τη Πόρσε;

2012: Έχω αναμμένα τα καλοριφέρ , πάμε σπίτι μου;

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share