Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΤΣΩΡΗΣ. ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι επιτακτική ανάγκη να αρχίσει σταδιακή υποκατάσταση ενέργειας, παραγόμενης από καύση λιγνίτη και πετρελαίου που παράγουν CO2 που διαχέεται στην ατμόσφαιρα, από ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υπό προϋποθέσεις μπορούν να συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη. Θα συμβάλλουν επίσης στη βελτίωση του ισοζυγίου εξωτερικού εμπορίου το οποίο θα μετατρέψουν από ελλειμματικό σε πλεονασματικό. Θα μειώσουν επίσης τη δαπάνη κατανάλωσης ενέργειας αφού το κόστος παραγωγής θα είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό του πετρελαίου και του λιγνίτη.
Τα δύο βασικά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν είναι :
1.Όροι για τη χωροθέτηση των μονάδων
2 Φορέας εγκατάστασης των μονάδων αυτών. Οι όροι χωροθέτησης κατά την άποψή μου θα έπρεπε να είναι για τις ανεμογεννήτριες :
Διασπορά των μονάδων στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα
Μέγιστος αριθμός ανεμογεννήτριων 4 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο
Εγκατάσταση μονάδων σε απόσταση μεγαλύτερη των 1500 μέτρων από οικισμούς, από περιοχές natura, υγροβιότοπους συνθήκης Ραμσαφ, εθνικούς δρυμούς, περιοχές απόλυτης προστασίας της φύσης, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία μείζονος σημασίας, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, περιοχές οργανωμένης ανάπτυξης δραστηριοτήτων τριτογενούς τομέα, άτυπες τουριστικές και οικιστικές περιοχές, ακτές κολύμβησης και βιομηχανικές ζώνες ή βιοτεχνικά πάρκα. Αποστάσεις μεγαλύτερες των 500 μέτρων από μεμονωμένες κατοικίες, μοναστήρια, κτηνοτροφικές μονάδες και ζώνες υψηλής παραγωγικότητας. Στην περιστροφή του ανθρώπου γύρω από τον εαυτό του να μην αντικρίζει περισσότερες των 8 ανεμογεννητριών. (Γωνία ίση με 45 μοίρες).
Οι μονάδες ηλιακής ενέργειας μπορούν να χωροθετηθούν σε πάρκα με τις άνω προδιαγραφές. Φορέας εγκατάστασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να είναι εταιρεία μικτής οικονομίας στην οποία η ΔΕΗ να έχει το 51%, το δε υπόλοιπο 49%, ιδιώτες. Εκτιμώ πως η πολιτική του όχι σε όλα δε συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας. Συμβάλλει μόνο στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής μας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Διαφήμιση ΟΠΑΠ - Είμαστε Έλληνες (παρωδία)



Διαβαστε Περισσοτερα...

Παπανδρέου διαφήμιση ΟΠΑΠ



Διαβαστε Περισσοτερα...

Καλή αρχή...


Ηταν τόσο απλό να ξεκινήσουν ξανά οι υπαίθριες συναυλίες των φιλαρμονικών στην Σπιανάδα, στο Πάλκο... Αλλά ήταν και τόσο απίστευτο, που είχαν σταματήσει. Δεκαετίες παράδοσης αυτής της λαϊκής ψυχαγωγίας και της εξαιρετικής μουσικής επιμόρφωσης έσβησαν στα πλαίσια μίας ....αβάσταχτης ελαφρότητας του είναι και μίας αβάσταχτης προχειρότητας του γίγνεσθαι... Κυρίαρχα στοιχεία, κατά τις τελευταίες 10ετίες στον τόπο, που επιδόθηκε με φανταστική επιμέλεια στην αυτοκαταστροφή του...

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΛΙΚΙ ΘΕΛΕΙ ΤΣΑΓΑΝΟ...!!!.......ΜΕ ΑΡΜΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ


Ο δήμαρχος του Βίλνιους στη Λιθουανία, είχε ζητήσει πολλές φορές από τους δημότες να μην παρκάρουν παράνομα τα οχήματά τους στον ποδηλατόδρομο. Κι επειδή δεν έβαλαν μυαλό, ο δήμαρχος βγήκε στο δρόμο με άρμα μάχης, ισοπέδωσε μια λιμουζίνα και έδειξε...
έτσι τι θα πάθουν όσοι συνεχίσουν να παρανομούν. «Αυτό θα πάθετε αν συνεχίσετε να παρκάρετε σε σημεία, 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Διάσημες Ελληνίδες γυμνές!!!



Τα νέα του καναπέ" έκαναν ανασκαφή σε ελληνίδες της showbiz που τις έπιασε ο φακός χώρις εσώρουχο ή φωτογραφήθηκαν στο παρελθόν γυμνές.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Και ξαφνικά... τυφλώθηκαν!

ΖΑΚΥΝΘΟΣ - Στην αρχή πίστεψαν ότι ο μεγάλος αριθμός τυφλών που ανακαλύφθηκε τυχαίως σ΄ ένα από τα ωραιότερα νησιά του Ιονίου οφειλόταν σε κάποια επιδημία που είχε κτυπήσει το νησί, προ ετών. Αλλωστε, οι περισσότεροι τυφλοί είχαν έγγραφα, πιστοποιητικά και λάμβαναν επί σειρά ετών προνιακά επιδόματα από βρεφική ηλικία. Στα πιστοποιητικά έγραφαν ότι είναι τυφλοί εκ γενετής. Δεν είδαν ποτέ το φως τους. Έλα όμως που το μεγάλο ποσοστό τύφλωσης που εμφάνιζε το νησί αυτό κίνησε την προσοχή του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, του υπουργείου Υγείας, αλλά και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Δύο υπουργεία έψαχναν να ανακαλύψουν γιατί στο νησί αυτό τόσοι πολλοί τυφλοί, πλην όμως δεν μπορούσαν να εντοπίσουν την αιτία του κακού. Έως ότου ήλεγξαν τα πιστοποιητικά των τυφλών και εκεί τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Δεκάδες απ΄αυτούς έχασαν το φως τους με γνωμάτευση μίας υγιεινομικής επιτροπής που είχαν ορίσει οι πολιτικές αρχές της χώρας και, κατά σύμπτωση, πάντοτε σε προεκλογική περίοδο! Τον έλεγχο ανέλαβε το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα ο υφυπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος δεν χρειάσθηκε και πολλή ώρα για να εντοπίσει τους... μαϊμού τυφλούς. Τα στοιχεία που ανακάλυψε ήταν συντριπτικά: Από τους 35.000 κατοίκους του νησιού, οι 700 εμφανίζονταν επισήμως τυφλοί: «Το 2% του πληθυσμού εμφανιζόταν ότι είναι τυφλό», βεβαίωσε ο υφυπουργός σε συνομιλία του που είχε με «Το Βήμα».
Από χθες άρχισαν οι έλεγχοι και οι επανακρίσεις όσων δηλώνουν τυφλοί. Από τα έως τώρα στοιχεία βγαίνουν, λένε, θεαματικά αποτελέσματα και αναμένεται να πέσει βαρύς ο πέλεκυς σ΄ όσους έχουν παρανομήσει. Άλλωστε όπως βεβαιώνει ο υφυπουργός ο έλεγχος στα προνιακά επιδόματα (που κοστίζουν στον φορολογούμενο περί τα 6,4 δισ. ευρώ ετησίως) θα γίνει λεπτομερειακώς: « Όσοι δεν τα δικαιούνται ή τα απέκτησαν με ψευδή παραστατικά θα τα χάσουν και θα πληρώσουν και πρόστιμο, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα και να τα εισπράξουν αυτοί που πρέπει», λέει ο κ. Μπόλαρης.

Να σημειωθεί ότι οι έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του www.enimerosi.com από την περιφερειακή αρχή, οι έρευνες για το θέμα έχουν ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο.

Πηγή:«Το Βήμα»


Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ




(Επιμέλεια: Αντώνης Παντελίδης)

Δευτέρα, 1 Αυγούστου
  • Η λεπτή ημισέληνος είναι χαμηλά στα δυτικά, 30 λεπτά μετά το ηλιοβασίλεμα. Ψάξτε την σελήνη με κιάλια. Ο Ερμής και ο Βασιλίσκος είναι στα δεξιά της σελήνης.
  • Η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία διέρχεται από τον κεντρικό μεσημβρινό του πλανήτη στις 4:34, ξημερώματα  Τρίτης.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ξημερώνει


Σήκω να χορέψεις ένα ζεϊμπέκικο σαν εκείνα τα παλιά που χόρευαν κάποτε πάνω σε μωσαϊκά λεκιασμένα με ρετσίνα. Απέκτησε πάλι αφορμή να υψώσεις τα χέρια ψηλά και να μιλήσεις κρυφά με τους θεούς που κρύφτηκαν σαν τα ξωτικά πίσω από την κορυφή του Ολύμπου μην αντέχοντας πια τα λόγια των θνητών κινούμενων πεθαμένων. Επάνω στην πρώτη στροφή να ανοίξεις πάλι τα χέρια σαν φτερά , έτσι για να θυμηθείς ότι κάποτε μπορούσες να πετάξεις ως Αετός . Στο μαγαζί αυτό που στριμωχτήκαμε όλοι, ο ένας δίπλα στον άλλον, με τα φθαρμένα μας ρούχα και την αξιοπρέπεια διπλωμένο χαρτάκι στην τσέπη του πουκαμίσου, ας το γλεντήσουμε πριν το ξημέρωμα έρθει.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η Αίθουσα Τέχνης «Tένεδος» παρουσιάζει


Έκθεσης Ζωγραφικής - Πρόσκληση

Οι ζωγράφοι P.S. MAVRO & G.A. MICALEF στη «ΤΕΝΕΔΟΣ».
Μαζί τους και ο γλύπτης G.S. MEGOULAS


Η Αίθουσα Τέχνης «Tένεδος» παρουσιάζει την ζωγραφική εργασία δύο σύγχρονων Κερκυραίων Zωγράφων, των P.S. MAVRO και G.Α. MICALEF.
Ως φιλική καλλιτεχνική «επικουρία», προστρέχει και συνεπικουρεί (με χαρακτηριστικά γλυπτά του) ο γλύπτης G. MEGOULAS.

Η παρουσία σας θα μας χαροποιήσει ιδιαιτέρως.

Οι ζωγράφοι: P.S. Mavro/Stavriotis - G.Α. MicalefI. 
Ο γλύπτης: G.S. Megoulas. 

Άνοιγμα Έκθεσης: Δευτέρα, 1η Αυγούστου, 9.00 μμ. 
Αίθουσα Τέχνης «ΤΕΝΕΔΟΣ», στην Κέρκυρα. Σολωμού 52 - Σπηλιά 49100 / Κέρκυρα. tel: 26610 21587 / E-mail: elenikontou2010@hotmail.com 
...............................

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share