Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Μὴ δίνετε σημασία στὶς λεπτομέρειες, εἶναι ἡ χυδαία πλευρά τῆς ζωῆς.




Διαβαστε Περισσοτερα...

Το νησί των σημαδεμένων

ν


. Τον τελευταίο καιρό με αφορμή την ταινία "Το Νησί", η Σπιναλόγκα ξεθάφτηκε στις μνήμες ενός ολόκληρου λαού. Σκέφτομαι μετά από ψάξιμο ημερών πόσο κρίμα είναι που οι Έλληνες μάθαμε το νησί Σπιναλόγκα και την ιστορία του από το βιβλίο της Victoria Hislop, και δεν γνωρίζαμε τίποτα για το βιβλίο "Σπιναλόγκα" που είχε γραφτεί δεκαετίες πριν από τον Θέμο Κορνάρο και είναι απείρως ανώτερο και συγκινητικό. Πραγματικό διαμαντι!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Τι ανάγκασε τον άνθρωπο να περπατήσει όρθιος;



Homo erectus
Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ, έρχεται να δώσει απάντηση στο ερώτημα “τι ανάγκασε τον άνθρωπο να περπατήσει όρθιος στα δυο του πόδια;”.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι ο άνθρωπος σταμάτησε να περπατάει στα τέσσερα, εξ αιτίας της υπερβολικής ζέστης!
Η έρευνα που έγινε σε μία περιοχή της Κένυας, που θεωρείται λίκνο της εξέλιξης του ανθρώπου, έδειξε ότι την εποχή που τα πρώτα ανθρωποειδή έκαναν την εμφάνισή τουςεπικρατούσαν υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι κλειδαριές της ...αγάπης


Φαίνεται ότι οι κλειδαριές δεν χρησιμοποιούνται μόνο για να κρατήσουν ασφαλή τα υπάρχοντά μας. Για δεκαετίες τώρα υπάρχει ένα έθιμο σε ολόκληρο τον κόσμο ιστεύεται ότι το έθιμο έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη από τις αρχές της δεκαετίας του '80), σύμφωνα με το οποίο τα ζευγάρια γράφουν μηνύματα πάνω σε κλειδαριές, τις κλειδώνουν σε συγκεκριμένες περιοχές, τις περισσότερες φορές σε κιγκλιδώματα και περιφράξεις και στη συνέχεια πετάνε το κλειδί. Η πρακτική αυτή συμβολίζει την αγάπη του ζευγαριού, ενώ σε ορισμένες χώρες πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη σε μια σχέση.

Δείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα από διάφορες χώρες...

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


"Το μεγαλύτερο λάθος είναι να μην κάνεις τίποτα επειδή δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Κάνε ό,τι μπορείς."
Sydney Smith, 1771-1845, Βρετανός συγγραφέας & κληρικός

"Ο κόσμος χωρίζεται σε ανθρώπους που κάνουν πράγματα και σε ανθρώπους που πιστώνονται τα αποτελέσματα. Προσπάθησε να ανήκεις στην πρώτη κατηγορία. Υπάρχει πολύ λιγότερος ανταγωνισμός."
Dwight Whitney Morrow, 1873-1931, Αμερικανός δικηγόρος

"Μην περιμένετε εξαιρετικές συνθήκες για να κάνετε κάτι καλό. Κάντε το με κανονικές συνθήκες."
Jean-Paul Richter, 1763-1825, Γερμαν

Διαβαστε Περισσοτερα...

Και αν σου κάτσειιιιιι.....



Διαβαστε Περισσοτερα...

Ένας εκπληκτικός Έλληνας μίμος!




Το όνομά του, Ηλίας Σταυρόπουλος και είναι απλά εκπληκτικός! Μιμείται όλους τους λαϊκούς τραγουδιστές και όχι μόνο. Απολαύστε τον...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι.


Στείλτε το παντού!!!!!!

Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!!

 

Ψηφίστε ΟΛΟΙ!

Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.
GO!!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παίρνει μόνο ένα λεπτό για να διαβάσετε αυτό ...




Blood Clots/Stroke - They Now Have a Fourth Indicator, the Tongue



 





 
STROKE: Remember  the 1st Three Letters.... S. T. R.  
Εγκεφαλικού(S T R OKE) επεισοδίου  ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ:

 
  Παίρνει μόνο ένα λεπτό για να διαβάσετε αυτό ...

  Ένας νευρολόγος λέει ότι, εφόσον  ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα σε 3 ώρες τύχει νοσηλείας, μπορεί να αντιστραφεί πλήρως από τις επιπτώσεις του εγκεφαλικού επεισοδίου ... .

  ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ εγκεφαλικό επεισόδιο
να θυμηθούμε τα '3 'βήματα, S T R . Διαβάστε και μάθετε!

  Μερικές φορές τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Δυστυχώς, η έλλειψη συνειδητοποίησης φέρνει την καταστροφή. Το θύμα με εγκεφαλικό επεισόδιο  μπορεί να υποστεί σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο όταν οι άνθρωποι γύρω του αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

…Τρελοκόριτσα! #5




Το φωτογραφικό αφιέρωμα που ακολουθεί τα έχει όλα! Sexy κορίτσια, παράξενες καταστάσεις, πολύ χιούμορ και φυσικά άφθονη τρέλα! Απολαύστε την συνέχεια και μη χάσετε τα προηγούμενα μέρη του αφιερώματος.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τι κάνουν οι άνθρωποι! (Video)



People Are Awesome
Φανταζόσασταν ποτέ ότι ο άνθρωπος μπορεί να τρέξει πάνω στο νερό χωρίς καμία βοήθεια, ότι μπορεί να ισορροπήσει στηριζόμενος μονάχα στους δείκτες των χεριών του ή ότι μπορεί να σβήσει ένα κερί απλά πετώντας ένα τραπουλόχαρτο από απόσταση αρκετών μέτρων; Δείτε ένα εντυπωσιακό βιντεάκι που περιέχει αυτά και πολλά άλλα, από εκπληκτικούς ανθρώπους που κάνουν απίστευτα πράγματα.



Διαβαστε Περισσοτερα...

¨Επίγεια σοφία"


"Όσο πιο ψηλά καβαλάει κανείς το καλάμι, τόσο πιο πολύ κινδυνεύει να του χωθεί στον κώλο."
ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΟΥΚΙΔΗΣ, Συγγραφέας

""Πω-πω, σκόνη που σήκωσα!", είπε η μύγα που καθόταν στο πίσω μέρος του άρματος."
ΑΙΣΩΠΟΣ, 620-560 π.Χ., Αρχαίος μυθοποιός, δούλος εκ Φρυγίας

"Κάλιο θρασύς και αιθεροβάμων παρά πουλημένος ρεαλιστής"
ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ (Ελληνας Δημοσιογράφος - Ιδρυτής του μοναδικού ελληνικού φιλοσοφικού περιοδικού 4Τ που ενίοτε γράφει και για αυτοκίνητα)

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;



 
"Επιτέλους"!
Αυτό αναφώνησε ο πρόεδρος του  ΣΕΒ Δημ. Δασκαλόπουλος, μετά το  πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ενθουσιάστηκε από τη σκληρότητα των μέτρων που εξαγγέλθηκαν. Τώρα που μπήκαμε  σε επιτήρηση θα  πλέει σε πελάγη  ευτυχίας. Τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε σε μια έκθεση στο Λονδίνο κι αγόρασε ένα πίνακα 1,5 εκατ. $. Όσα θα βγάλει ένας εκπαιδευτικός δουλεύοντας 60 χρόνια ή ένας εμποροϋπάλληλος δουλεύοντας 80 χρόνια ! Είναι να μη χαίρεται με τη σκληρή λιτότητα (των εργαζομένων) και με την επιτήρηση;        
  Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείς πρέπει πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε. Τα ταμεία είναι άδεια αλλά και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν  τέλος πάντων τα λεφτά;
Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα :
*  Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας  εισόδημα (των εργαζομένων) δεν αυξήθηκε καθόλου.   ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;
* 30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις ? ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό.  Μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα 'ναι........

Διαβαστε Περισσοτερα...

«Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα!»



Αυτός είναι ο πανηγυρικός της 28ης Οκτ του θεολόγου του Γυμνασίου Σαγεΐκων.
Αναγνώστηκε από τον άμβωνα στην εκκλησία και έμειναν όλοι άφωνοι


«Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα!»
            Του Γιώργου Μάλφα, θεολόγου  (malfasg@gmail.com)                                               
           
Εβδομήντα χρόνια μετά…
Γιορτάζεις την Εθνική Αντίσταση του Λαού μας, τραγουδάς «γυναίκες Ηπειρώτισσες», υψώνεις αμήχανα σημαίες, χορεύεις από κεκτημένη συνήθεια στις πλατείες… Φέτος όμως, δυσκολεύεσαι να πεις το «ΟΧΙ». Δεν είσαι  σίγουρος, αμφιβάλλεις. Φοβάσαι τους συνειρμούς, τις πιθανές παρεξηγήσεις. Τρέμεις τις συνέπειες…

Διαβαστε Περισσοτερα...

Υπήρχαν κινητά τηλέφωνα το 1928;


Δείτε: Το βίντεο κι αποφασίστε

Η φωτογραφία που βλέπετε, καθώς και το βίντεο που ακολουθεί, προέρχεται από μία ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν, με τίτλο «Το τσίρκο», που γυρίστηκε το 1928! Σύμφωνα με έναν Ιρλανδό σκηνοθέτη, σε αυτήν εμφανίζεται μία γυναίκα να μιλάει στο κινητό της τηλέφωνο!

«Αν και η ταινία είναι τόσο παλιά, είμαι μάλλον ο πρώτος που παρατήρησε ότι στις πρώτες κιόλας σκηνές, συμβαίνει κάτι εντελώς ασυνήθιστο», δήλωσε οΤζόρτζ Κλάρκ στο FoxNews.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο επίμαχο πλάνο, εμφανίζεται μία εύσωμη γυναίκα, η οποία φοράει παλτό και το αριστερό της χέρι είναι σε τέτοια θέση που δίνει την εντύπωση ότι μιλάει στο κινητό της! Φυσικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο για το 1928, άρα oι πιθανότερες εξήγησεις είναι:

1. η γυναίκα απλώς... πιάνει το αυτί της ενδεχομένως για να το προφυλάξει από το κρύο με κάποιο κάλυμμα

2. προσπαθεί να κρύψει το πρόσωπό της για να μην την καταγράψει η κάμερα - αν δεν είναι ηθοποιός αλλά μία περαστική από τον τόπο των γυρισμάτων!

Ο Ιρλανδός σκηνοθέτης όμως έχει μία εντελώς διαφορετική εξήγηση: «Το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω- κι ας ακουστεί εντελώς γελοίο σε μερικούς ανθρώπους - είναι ότι πρόκειται για χρονοταξιδιώτη που ταξίδεψε από το μέλλον πίσω στο 1928 και πιάστηκε κατά λάθος από την κάμερα», δηλώνει με σιγουριά!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
πηγή: pyles-tv

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Δημοτικά WiFi



Δημοτικά WiFiΝομίζαμε ότι δεν υπάρχει, αλλά τελικώς διαψευστήκαμε. Ο λόγος για την ιστοσελίδα μέσω της οποίας μπορεί να βρει κανείς όλους τους δήμους ανά την Ελλάδα -ή έστω τις περιοχές πλέον ελέω Καλλικράτη- όπου λειτουργεί δημοτικό WiFi δίκτυο προσφέροντας δωρεάν, ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Το μόνο πρόβλημα είναι πως είδαμε να λείπουν ορισμένα δημόσια WiFi hotspots που θα έκαναν την υπηρεσία πολύ πιο πλήρη......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η εξέλιξη μιας οικογένειας χρόνο με τον χρόνο (Photos)



Η αλλαγή μιας οικογένειας χρόνο με τον χρόνο
Δείτε τους Frank, Susan και τον γιο τους Ed, σε φωτογραφίες από το 1991 έως το 2009. Η εξέλιξη μιας οικογένειας…



Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


Αφιερωμένη στον μεγάλο George Bernard Shaw (1856-1950) που έφυγε σαν σήμερα πρίν απο 60 χρόνια

"Στον ουρανό ένας άγγελος είναι ένα συνηθισμένο άτομο."

"Λογικοί είναι αυτοί που προσπαθούν να προσαρμόσουν τον εαυτό τους στον κόσμο. Παράλογοι, αυτοί που προσπαθούν να προσαρμόσουν τον κόσμο στον εαυτό τους. Γι' αυτό, το μέλλον της ανθρωπότητας εξαρτάται από τους παράλογους."

"Υπάρχουν δύο τραγωδίες στη ζωή: Η μία είναι η αποτυχία στην εκπλήρωση των επιθυμιών μας. Η άλλη είναι η εκπλήρωση όλων των επιθυμιών μας."

"Το γεγονός ότι ένας πιστός είναι πιο ευτυχισμένος από έναν άθεο, δεν είναι πιο αξιόπιστο από το γεγονός ότι ένας μεθυσμένος είναι πιο ευτυχισμένος από έναν ξεμέθυστο."

"Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται τα πράγματα όπως είναι και ρωτάνε "γιατί". Εγώ τα ονειρεύομαι όπως θα ήθελα να είναι και σκέφτομαι "γιατί όχι"."

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το αλκοόλ είναι πιο επικίνδυνη ουσία από την ηρωίνη!


Εάν τα ναρκωτικά ταξινοµούνταν µε βάση τις βλαβερές συνέπειές τους, το αλκοόλ θα ήταν πρώτο στην κατάταξη, ξεπερνώντας ακόµη την ηρωίνη και την κοκαΐνη, σύµφωνα µε νέα βρετανική έρευνα που δηµοσιεύθηκε χθες στην Ιατρική Επιθεώρηση «Lancet».

Η µελέτη, που διενεργήθηκε από την Ανεξάρτητη Βρετανική Επιστηµονική Επιτροπή για τα Ναρκωτικά (ΙSCD), αφορά συνολικά 20 ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες βαθµολογήθηκαν µε βάση την εκατοντάβαθµη κλίµακα ως προς τη βλάβη που προκαλούν αφενός στους χρήστες και αφετέρου στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ: Διπλασιάζουν τις αποδοχές τους (!) με επιδόματα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΦΡΙΞΕΤΕ
Του Γιωργου Σ. Μπουρδαρα

Αίσθηση προκλητικής πολυτέλειας αναδύεται από τη συζήτηση, σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου για το 2011: Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη για τα δημοσιονομικά της χώρας συγκυρία, οι «300» αναμένεται να εγκρίνουν διαφόρων ειδών «επιδόματα» και παροχές για τους ιδίους που υπό προϋποθέσεις οδηγούν έως και σε διπλασιασμό των ετήσιων αποδοχών τους!

Η προϋπολογιζόμενη ετήσια αποζημίωση για τους βουλευτές ανέρχεται στο ποσό των 21.226.400 ευρώ.
Πέραν αυτών, όμως, προβλέπονται και τα ακόλουθα:

α) Αποζημίωση βουλευτών για τη συμμετοχή τους στα τμήματα διακοπών της Βουλής και τις επιτροπές αυτής: 5.000.000 ευρώ,

β) Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 8.086.300 ευρώ,

γ) Οικογενειακή παροχή βουλευτών: 212.800 ευρώ,

δ) Εξοδα κίνησης βουλευτών: 1.715.600 ευρώ,

Διαβαστε Περισσοτερα...

Bild: "Γιατί οι Έλληνες πρέπει να αλλάξουν"


«Γιατί οι Έλληνες πρέπει να αλλάξουν», είναι ο τίτλος χθεσινού δημοσιεύματος τη γερμανικής εφημερίδας Bild στο οποίο δίνεται μία εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας όπως αυτή παρουσιάζεται στη νέα εποχή του μνημονίου, ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για νέο χάος σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αφυπνιση συνειδησεων Ας βαλουμε το ξυπνητηρι. Τωρα ομως!!!



Διαβαστε Περισσοτερα...

Μια βραδια στο Καβο Ντ' Ορο



Διαβαστε Περισσοτερα...

Ελληνική Γλώσσα - τροφός όλων των γλωσσών»


                      Εργασία βασισμένη σε Μελέτη της ομογενούς καθηγήτριας Αναστασίας Γονέου.
                      Με τίτλο «Ελληνική Γλώσσα - τροφός όλων των γλωσσών», η Αναστασία Γονέου, μεταξύ άλλων, αναφέρει:


                      «Η Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά, ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική Γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν, μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού. Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος, έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι 'εξόδευσαν', για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια και να την 'βαπτίσουν' με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη».

                      Παράδειγμα:


                      AFTER = Από το ομηρικό αυτάρ= μετά. Ο Όμηρος λέει: ''θα σας διηγηθώ τι έγινε αυτάρ''.

                      AMEN = λατινικά: amen. Το γνωστό αμήν προέρχεται από το αρχαιότατο ή μήν = αληθώς, (Ιλιάδα Ομήρου β291-301), ημέν. Η εξέλιξη του ημέν είναι το σημερινό αμέ!.......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Γυναίκες οδηγοί, κίνδυνος θάνατος!



Δείτε όλο το βίντεο, αλλά θαυμάστε το πρώτο και το τελευταίο ατύχημα! Είναι τυχαίο που είναι όλες γυναίκες; Τυχαίο κύριοι; Δε νομίζουμε!



Διαβαστε Περισσοτερα...

Η Μόδα της "Διχαλωτής" Γλώσσας




Σίγουρα οι περισσότεροι απο μας

έχουμε δεί την νέα μόδα των Νεαρών που κοβουν την γλώσσα τους στην μέση.Ειναι κάτι σαν το piercing οπου βάζουν ενα σκουλαρικι στην γλώσσα αλλα αρκετά πιό ακραιο.Εχετε αναρωτηθεί πως γινεται ;











Δείτε πως
Προειδοποίηση το θέαμα ειναι φρικτό.




Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"

"Επίγεια σοφία"

"Τελικά έμαθα τι ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα: οικονομικά προβλήματα."
Romain Rolland, 1866-1944, Γάλλος συγγραφέας

"Αν χρειάζεσαι σύμβουλο για να σου πει πώς θα το κάνεις ή πού θα το βρεις, τότε είσαι το πρόβλημα."
Robert Townsend, Αμερικανός συγγραφέας & ηθοποιός

"Τη μέρα που οι υφιστάμενοί σου θα σταματήσουν να σου φέρνουν προβλήματα, είναι η ημέρα που θα έχεις πάψει να διοικείς."
Colin Powel, Αμερικανός στρατιωτικός & πολιτικός

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυκλοφορεί ιός από εχτές στο Facebook!

Επικίνδυνος ιός εξαπλώνεται στο Facebook, από την Κυριακή 31/10, με εξαιρετική ταχύτητα, απειλώντας κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές χρηστών... εμφανίζεται ένα μήνυμα, το οποίο προτρέπει τους χρήστες του κοινωνικού ιστοτόπου, να επισκεφθούν ένα blog σε μια πλατφόρμα blogger, το οποίο όμως κάνει redirect αυτόματα, σε ένα site με την ονομασία www.free-online-fotoalbum.org/2/index.html. το οποίο είναι άδειο.


Το μόνο που περιέχει είναι ένα link, που προτρέπει το ''κατέβασμα'' ενός δήθεν άλμπουμ φωτογραφιών.

Ουσιαστικά, όμως, δεν πρόκειται για άλμπουμ αλλά για ένα εκτελέσιμο αρχείο,(.exe), το οποίο απενεργοποιεί το τείχος προστασίας (firewall) των windows, και αποκτά τον έλεγχο του υπολογιστή.

Ο υπολογιστής ή το 3G κινητό , γίνεται zobbie ή bot, δηλαδή εν αγνοία των κατόχων του στέλνει e-mails και μηνύματα στο facebook στις διάφορες επαφές.


Έτσι θα υπάρξουν πολλά περιστατικά, τις επόμενες ώρες στα προφίλ στο facebook, λήψης μηνυμάτων από κάποιον φίλο που θα λέει "i got you a surprise ..." και από κάτω "εστάλη μέσω facebook mobile".

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΨΗΦΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΝΟΙΑ


                       
                                        Του Χρήστου Γιανναρά
                                 (εφημερίδα Καθημερινή 31/10/10)

          Μοιάζει απίστευτο, αλλά το προεξοφλούν με σιγουριά οι δημοσκοπήσεις: Στις επερχόμενες εκλογές Τοπικής, τάχα, και Αυτοδιοίκησης, οι ελλαδίτες ψηφοφόροι θα ψηφίσουν και πάλι, στην πλειονότητά τους, κομματικούς υποψήφιους!
          Πώς να εξηγήσουμε την άρνηση της κρίσιμης για το εκλογικό αποτέλεσμα μάζας, να αντιληφθεί την πραγματικότητα; Τα εγκλήματα των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία τριάντα έξι χρόνια είναι εξόφθαλμα, αποδεδειγμένα, ψηλαφητά: Κατασπατάλησαν το απίστευτο χρήμα που εισέρευσε στη χώρα (για πρώτη φορά στην κρατική μας ιστορία) και απέβλεπε να επιτευχθεί σύγκλιση της ελλαδικής, με τις οικονομίες των χωρών της Ε.Ε. Ξέφρενη σπατάλη και επιπλέον απίστευτος, παρανοϊκός δανεισμός. Μοίραζαν τα κόμματα διορισμούς, επιδοτήσεις, ρουσφέτια, μπούκωναν τον υπόκοσμο των λακέδων και της καμαρίλας τους, με αδιάντροπο πλούτο, ωμά, απροκάλυπτα, χυδαία. Πνίγοντας κυριολεκτικά τη χώρα στα χρέη.....

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share