Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Τι πρέπει να κάνετε αν σας ζητήσει την ταυτότητά σας ιδιωτική εταιρεία ή τράπεζα !


!!

Δημοσιευμένη  εικόνα



Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο, για να προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής:

– Αν τους ζητείται φωτοτυπία:

Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να
γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία. Π.χ. «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία… ». Τα γραφόμενα να διαπερνούν και τις 2 απεικονίσεις της ταυτότητας.

– Αν τους ζητείται σκανάρισμα της ταυτότητας:

Σε καμία περίπτωση μην παραδίνουν την ταυτότητά τους για σκανάρισμα, αλλά να ενεργούν όπως στην παραπάνω περίπτωση, να φωτοτυπούν την ταυτότητά τους, να γράφουν πάλι «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε ημερομηνία…» και να παραδίδουν την φωτοτυπία με το εν λόγω κείμενο για σκανάρισμα.

Αυτές είναι οι ελάχιστες προφυλάξεις για την ασφάλεια της συναλλαγής, μέχρι το ΙΝΚΑ να διερευνήσει πλήρως από πλευράς νομιμότητας το θέμα και να δημιουργήσει αυστηρότερες προφυλάξεις υπέρ των καταναλωτών.

Τέλος το ΙΝΚΑ συνιστά σε περιπτώσεις σαν τις παραπάνω οι καταναλωτές να αποφεύγουν να δίδουν τα προσωπικά τους δεδομένα «στο δρόμο» από τραπεζάκια που στήνονται για πώληση διαφόρων υπηρεσιών, και να προτιμούν τα καταστήματα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αυστηροποιούνται οι όροι χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας




Δημοσιευμένη  εικόνα




Αυξάνονται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα καθώς και για τους διαμένοντες τα τελευταία χρόνια. Το καινούργιο νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών πρόκειται να προβεί σε αλλαγές της ισχύουσας νομοθεσίας κρίνοντας πολλές από τις διατάξεις Ραγκούση αντισυνταγματικές.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα κόκκινα φανάρια: Η αληθινή ιστορία μίας κακόφημης συνοικίας




Δημοσιευμένη  εικόνα




- Η Τρούμπα για χρόνια υπήρξε η πιο κακόφημη συνοικία του Πειραιά, γνωστή για τους οίκους ανοχής και τα καμπαρέ της...............



Διαβαστε Περισσοτερα...

Παράξενα πράγματα που… έπεσαν(;) από τον ουρανό!


Το χιόνι, η βροχή ή το χαλάζι δεν είναι -όπως θα δείτε στη συνέχεια- τα μόνα που πέφτουν από τον ουρανό! Μόνο που τα υπόλοιπα είναι πλέον ασυνήθιστα και δεν έχουν καμία σχέση με μετεωρολογικά ή φυσικά φαινόμενα. Τα περισσότερα μάλιστα από τα «παράξενα» αντικείμενα που έπεσαν από τον ουρανό προκάλεσαν μεγαλύτερη έκπληξη και από τον πλέον δυνατό… κατακλυσμό!
perierga.gr - Παράξενα πράγματα που έπεσαν από τον ουρανό!
1. Κρέας
Το 1876 κομμάτια κρέατος μήκους περίπου 10 εκατοστών το καθένα ήρθαν εξ ουρανού στα κεφάλια των περαστικών στην πόλη Olympian Springs του Κεντάκι. Η τοπική εφημερίδα σχολίασε το γεγονός αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δύο κύριοι που δοκίμασαν το κρέας εκφράζουν την άποψη ότι πρόκειται για πρόβειο ή ελαφιού». Επίσης, ένας Βρετανός επιστήμονας ανέπτυξε τη θεωρία ότι «χορτασμένα γεράκια που είχαν καταναλώσει αρκετό κρέας αλόγου πέταξαν πάνω από την πόλη και έκαναν… εμετό!!!». Πάντως, τι ακριβώς συνέβη, κανείς δεν έμαθε ποτέ.
2. Καλαμάρια
Τον Ιούνιο του 1997 ένας ψαράς που έριχνε τα δίχτυα του ανοιχτά των ακτών των Νήσων Φόκλαντ έπεσε αναίσθητος και έμεινε δύο μέρες σε κωματώδη κατάσταση επειδή τεράστια κατεψυγμένα καλαμάρια προσγειώθηκαν στο κεφάλι του. Πώς έφτασαν εκεί, κανείς δεν ξέρει!
3. Ζελέ
Το 2008 ένας οδοιπόρος στη Σκοτία πάτησε κατά λάθος μια μαλακή και ασαφή μάζα. Αναφέροντας το γεγονός στο ραδιόφωνο του BBC, πολλοί άλλοι ακροατές μίλησαν για παρόμοιες «μάζες» σε ολόκληρη τη χώρα. Πιθανολογείται ότι αυτό το «ζελέ», όπως το χαρακτήρισαν οι περισσότεροι, ήταν εμετός πουλιών που είχαν φάει βατράχια και φρύνους και απέβαλαν τα τοξικά αυγά τους. Η εξέταση DNA είχε ασαφή αποτελέσματα.
4. Βατράχια
Καταιγίδες από γυρίνους, βατράχια και ψάρια έπληξε την περιοχή Ishikawa της Ιαπωνίας το καλοκαίρι του 2009. Οι επιστήμονες υπέθεσαν το εν λόγω φαινόμενο προκλήθηκε από τους έντονους τυφώνες που μετέφεραν τα εν λόγω… είδη στοκεφάλι ανυποψίαστων περαστικών.
5. Μπλε Σφαίρες
Πρόσφατα, ένας άντρας στο Ντόρσετ της Αγγλίας ανακάλυψε 20 ημιδιαφανείς ζελατινώδεις μπλε μπάλες διάσπαρτες στην αυλή του. Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Bournemouth υπέθεσαν ότι επτόκειτο για αυγά κάποιου θαλάσσιου πλάσματος, άποψη που αναιρέθηκε λίγο αργότερα, καθώς βρέθηκε ότι οι εν λόγω σφαίρες αποτελούνταν από πολυακρυλικό νάτριο, μια ουσία που χρησιμοποιείται σε κήπους και πάνες για να απορροφήσει το υγρό.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Mετά το κρασί, οι Κινέζοι λάτρεψαν και το ελληνικό λάδι

Δεν είναι μόνο το ελληνικό κρασί που έχει κερδίσει τους Κινέζους αλλά και το λάδι μας…
Κατά 54% αυξήθηκαν οι εξαγωγές ελληνικού λαδιού στην Κίνα το 2011 και οι τάσεις παραμένουν έντονα αυξητικές, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Eurostat.

Φαίνεται πως τη στιγμή που οι Έλληνες λόγω μείωσης εισοδήματος στρέφονται ξανά στις καλλιέργειες, μια μεγάλη ευκαιρία παρουσιάζεται: η αγορά της Κίνας. Συγκεκριμένα, οι μεγάλες πόλεις είναι αυτές που αγαπούν περισσότερο το ελληνικό λάδι, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η αξία των εξαγωγών κατά 38%, ενώ η ζήτηση έχει διπλασιαστεί. Σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Πρεσβείας Ελλάδος στο Πεκίνο. Τα κανάλια διανομής λαδιού προς το παρόν περιορίζονται σε εισαγωγείς μικρού μεγέθους καθώς συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται από την ίδια εταιρεία διαφορετικοί διανομείς ανά πόλη
Η τιμή του ελαιολάδου κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα: συσκευασία ενός λίτρου ελαιολάδου πωλείται κατά μέσο όρο προς 90-110 RMB (100RMB = 12 ευρώ), όταν αντίστοιχη ποσότητα σογιέλαιου τιμολογείται 10-13 RMB. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αγορά του ελληνικού λαδιού στην Κίνα θα αναπτυχθεί με ραγδαίους ρυθμούς στο άμεσο μέλλον καθώς η υψηλού εισοδήματος τάξη της Κίνας αρέσκεται σε εκλεκτά προϊόντα, ενώ η έννοια της Ελληνικότητας εξακολουθεί να συγκινεί τους Κινέζους.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τι είναι ο Έλληνας;

Πριν περίπου 70 χρόνια, ο Αμερικανός δικαστής Ν. Κέλλυ, έδωσε το ακόλουθο πορτραίτο του νεοέλληνα, πορτραίτο που βραβεύτηκε σε ...διεθνή διαγωνισμό της εποχής και δημοσιεύθηκε στην ''Εφημερίδα της Ουάσιγκτον'':

Προ του δικαστηρίου της αδεκάστου Ιστορίας ο Έλλην απεκαλύφθη ανέκαθεν κατώτερος των περιστάσεων, καίτοι από απόψεως διανοητικής κατείχε πάντοτε τα πρωτεία.

Ο Έλλην είναι ευφυέστατος, αλλά και αισθηματίας, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά πλήρης προλήψεων, θερμόαιμος, ανυπόμονος, αλλά και πολεμιστής.

Έκτισε τον Παρθενώνα και μεθυσθείς εκ της αίγλης του αφήκε βραδύτερον να γίνει στόχος οβίδων.

Ανέδειξε τον Σωκράτη δια να τον δηλητηριάσει.

Εθαύμασε τον Θεμιστοκλέα δια να τον αποπέμψει.

Υπηρέτησε τον Αριστοτέλη δια να τον καταδιώξει.

Έκτισε το Βυζάντιον δια να το εκτουρκεύσει.

Έφερε το '21 δια να το διακυβεύσει.

Εδημιούργησε το 1909 δια να το λησμονήσει.

Ετριπλασίασε την Ελλάδα και παρ' ολίγον να την κηδεύσει.

Κόπτεται την μίαν στιγμήν δια την αλήθειαν και την άλλην μισεί τον αρνούμενον να υπηρετήσει το ψεύδος.

Παράδοξον πλάσμα, ατίθασσον, περίεργον, ημίκαλον, ημίκακον, ασταθές, αβέβαιων διαθέσεων, εγωπαθές και σοφόμωρον ο Έλλην.

Οικτήρετέ τον, θαυμάσατέ τον αν θέλετε, ταξινομήσατέ τον αν ημπορείτε

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share