Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

Αγιος ναύαρχος... Θεόδωρος Ουσακόφ

Λέγεται Θεόδωρος Ουσακόφ και είναι ο προστάτης άγιος των ελληνορωσικών σχέσεων! Παρ’ όλο που η ελληνική Εκκλησία δεν αναγνωρίζει την αγιότητά του, η προτομή του έχει στηθεί σε περίοπτη θέση στην Κέρκυρα, ενώ η εικόνα του βρίσκεται μέσα στους ναούς του Αγίου Σπυρίδωνα και του Αγίου Ιωάννη.

Σε λίγες μέρες το Νησί των Φαιάκων θα γεμίσει από πλήθος Ρώσων οι οποίοι εδώ και μερικά χρόνια καταφθάνουν τέτοια εποχή στο νησί προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Θεόδωρου Ουσακόφ. Του ναυάρχου που το 1777 απελευθέρωσε την Κέρκυρα από τον τρομερό γαλλικό στρατό του Ναπολέοντα κι έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους πιο σημαντικούς αξιωματικούς του ρωσικού στόλου κατά το 18ο αιώνα, ενώ το 2000 ανακηρύχθηκε από το Πατριαρχείο της Μόσχας άγιος!Η μνήμη του τιμάται από τις 4 μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της «Ρωσικής Εβδομάδας», με μεγαλοπρεπή λιτανεία και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, διοργανωτές των οποίων είναι η Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Δανιήλ, το Ιδρυμα «Ρούσκι Πρεντπρινιμάτελ» και η ελληνορωσική εταιρεία συντήρησης ρωσικών όπλων «Rosoboronservice Hellas».
Προφανής σκοπός όλων αυτών των εκδηλώσεων είναι η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Ο επίτιμος Ρώσος πρόξενος στο νησί, κ. Νίκο Κανούλα, αλλά και με τον αρχιερατικό επίτροπο της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας και Ιονίων νήσων, πατέρα Θεμιστοκλή Μουρτζανό, προκειμένου να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τον άγιο ναύαρχο.

«Από τον Οκτώβρη του 2002 διεξάγονται πολιτιστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του ναυάρχου Θεόδωρου Ουσακόφ που εμείς τον έχουμε ανακηρύξει άγιο» λέει ο κύριος Κανούλας κι εξηγεί: «Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας παρευρίσκονται στο νησί πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τη Ρωσία και την Ελλάδα.

Με αυτό τον τρόπο οι δύοο λαοί ερχόμαστε πιο κοντά και γίνονται αρκετές εποικοδομητικές συζητήσεις που αφορούν τις μεταξύ μας επιχειρηματικές σχέσεις».Οσον αφορά το θρησκευτικό κομμάτι του θέματος, ο πατέρας Θεμιστοκλής τόνισε:
«Η Εκκλησία μας δεν έχει αποδεχτεί την αγιότητα του Ουσακόφ, ωστόσο, η εικόνα του υπάρχει σε κάποιους ναούς επειδή αποτελούν δωρεές πιστών Ρώσων» λέει και ξεκαθαρίζει: «Οσον αφορά κάποιες φήμες για την ίδρυση ρωσικών ναών στην Κέρκυρα στη μνήμη του Ουσακόφ, δεν αληθεύουν. Δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο ζήτημα»!
Προστάτης του Ναυτικού
Ο Θεόδωρος Ουσακόφ έζησε το 18ο αιώνα και το όνομά του γράφτηκε με χρυσά γράμματα μέσα στις σελίδες της ρωσικής Ιστορίας, αφού θεωρείται ο σημαντικότερος ναύαρχος του στόλου της ρωσικής αυτοκρατορίας.

Το 2000 η Εκκλησία της Ρωσίας τον κατέταξε στο αγιολόγιό της ως προστάτη του Ναυτικού, ενώ το 2005 ο Πατριάρχης Αλέξιος τον... επιφόρτισε με επιπλέον καθήκοντα, αφού του έδωσε τον τίτλο του προστάτη αγίου των ρωσικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών που φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Ιερά Σύνοδος και το παρεκκλήσι
Η όλη ιστορία, πάντως, έχει και την άλλη πλευρά της. Οπως λένε ελληνικοί εκκλησιαστικοί κύκλοι, μέσω του «Αγίου Ουσακόφ» το Πατριαρχείο της Ρωσίας επιχειρεί να πλήξει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο ρωσικής προέλευσης άγιος προωθείται στη χώρα μας από μια ομάδα Ρώσων επιχειρηματιών, με τις ευλογίες του Πατριαρχείου Μόσχας και τη στήριξη της ρωσικής κυβέρνησης.

Η υπόθεση του «Αγίου Θεοδώρου Ουσακόφ», δηλαδή, ανησυχεί ιδιαίτερα την Εκκλησία της Ελλάδος. Ιεράρχες της κάνουν λόγο για προσπάθεια διείσδυσης της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ελλάδα.
Και αυτό γιατί υπάρχει σκέψη από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει αίτημα Ρώσων επιχειρηματιών για τη σύσταση ιδρύματος που στο καταστατικό του προβλέπεται η ανέγερση ιδιωτικού ορθόδοξου παρεκκλησίου στην Κέρκυρα.

«Αυτό αποτελεί πρώτο βήμα διείσδυσης της Ρωσικής Εκκλησίας στην κανονική δικαιοδοσία της Ελλαδικής Εκκλησίας» επισημαίνουν ιεράρχες.

Ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια που καλείται να υπογράψει το διάταγμα για τη σύσταση ιδρύματος που θα έχει ως αποστολή την προβολή του «Αγίου Θεοδώρου Ουσακόφ».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αύριο Σάββατο 6 Οκτωβρίου κλείνουν 3 χρόνια από τον θάνατο του Βλάσση Μπονάτσου


Διαβαστε Περισσοτερα...

Της αξίζει


Διαβαστε Περισσοτερα...

Πώς να κάνεις έναν άνδρα να πλύνει τα χέρια του


Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

ΚΙΝΗΤΑ


Σας ενημερώνω όταν είστε σε εστιατόρια καφετέριες κλπ

να μην αφήνετε τα κινητά σας πάνω στο τραπέζι.

Εχθές στο Αιολίς δίπλα μας, μου έκλεψε μέσα απ/τα χέρια μου το κινητό

περαστικός που όρμησε πάνω στο τραπέζι που καθόμουν και πριν προλάβω να

αντιδράσω έφυγε τρέχοντας.

Ο ίδιος άνθρωπος είχε περάσει πολλές φορές από μπροστά μου (πάνω σε ένα ποδήλατο) όση ώρα καθόμουν εκεί.

Προφανώς περνάει στον πεζόδρομο και σταμπάρει τι έχουν πάνω τα τραπέζια.

Το ίδιο ποδήλατο, το είχε παρκάρει δύο μέτρα πιο κεί, και τρέχοντας ανέβηκεσε αυτό και έφυγε με το κινητό μου.

Να είστε υποψιασμένοι

Σας ενημερώνω ότι στην περίπτωση αυτή το θέμα δεν τελειώνει έτσι απλά.

Ο κύριος που μου έκλεψε το κινητό πρόλαβε μέσα στα λίγα λεπτά πουμεσολάβησαν μέχρι να γίνει η φραγή να με χρεώσει 200 Ευρώ.

Χρησιμοποίησε την υπηρεσία 1252 της Vodafone για μεταφορά ποσού απόσυνδρομητή σε καρτοκινητό.

Η υπηρεσία αυτή δυστυχώς για εμάς παίρνει εντολέςαπό αυτοποιημένο τηλεφωνικό σύστημα που δε ζητάει από το χρήστη στοιχείαόπως ΑΦΜ ή αριθμό ταυτότητας για να δώσει εντολή.

Έτσι πρόλαβε να κάνει μεταφορά εφ/άπαξ 100 Ευρώ στο καρτοκινητό του και έδωσε και πάγια εντολή κάθε πρώτη του μηνός να χρεώνει το λογαριασμό μου 100Ευρώ και να γεμίζει το καρτοκινητό του.

Έτσι όταν εγώ έφτασα να ενημερωθώ με γραπτό μήνυμα από τη Vodafone ότι "ημεταφορά των χρημάτων έγινε επιτυχώς" και εν αγνοία μου, είχαν ήδη περαστείκαι τα 100 Ευρώ του Σεπτεμβρίου.

Σύνολο 200 Ευρώ.

Και αν δεν έδινα προσοχή ήήταν μικρότερο το ποσό μπορεί να το πλήρωνα κάθε μήνα χωρίς να το ξέρω.

Πρόκειται για τεράστιο κενό στο σύστημα σχεδιασμού της συγκεκριμένηςυπηρεσίας γιατί με αυτό το σκεπτικό όποιος πάρει στα χέρια του το κινητό μαςέστω και αν δεν το κλέψει μπορεί να δώσει πάγια εντολή να χρεωνόμαστε κάθεμήνα μέχρι και 100 Ευρώ, χωρίς κανείς να ζητάει στοιχεία επιβεβαίωσης.

Στην περίπτωσή μου, όλα αυτά έγιναν εν γνώσει της εταιρείας ότι το κινητόείχε κλαπεί και οι εντολές δεν ακυρώθηκαν (οι εν λόγω εντολές δοθήκαν 4λεπτά μόλις πριν ενεργοποιηθεί η φραγή), όπως επίσης δεν έλαβα και καμία ενημέρωση για αυτές τις κινήσεις ενώ ρώτησα το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών για το τι άλλο θα μπορούσε να είχε κάνει ως κίνηση πέρα από τηλεφωνήματα.

Τουλάχιστον θα είχα προλάβει να ακυρώσω την πάγια εντολή και να μη χρεωθώ τα100 Ευρώ του Σεπτεμβρίου.

Το ζήτημα θα το καταγγείλω στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών διότι είμαστε ακάλυπτοι.Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, έχετε κι εσείς υπ/όψιν σας το 1252 για τηVodafone και τις αντίστοιχες υπηρεσίες για τα άλλα δίκτυα γιατί όλες έτσι δουλεύουν.

Και εύχομαι να μη σας τύχει

ΥΓ

Στείλτε το και στους δικούς σας να ξέρουν τι γίνεται

Τσεκάρετε τους μηνιαίους αναλυτικούς λογαριασμούς σας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ?

ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ?
Και στην περίπτωση που δεν έχεις αυτοκίνητο, σε παρακαλούμε να προωθήσεις το μήνυμα σε φίλους σου. Βενζίνη στη μισή τιμή? Ας κάνουμε κάτι.

  • Μάθαμε για μία κοινή ενέργεια που μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου. Ακούμε τον τελευταίο καιρό ότι η βενζίνη θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και θα φτάσει έως 1,50 ευρώ το λίτρο.
ΜΑΖΙ μπορούμε να μειώσουμε την τιμή κινούμενοι μαζί με εξυπνάδα και αλληλεγγύη.
Μα πως? Το σύνθημα είναι: «Χτυπήστε το πορτοφόλι των εταιρειών βενζίνης και αφήστε τους μόνους τους».
Σκεφτήκαμε να ορίσουμε μία συγκεκριμένη μέρα που δεν θα αγοράζαμε βενζίνη, πράγμα που έκανε τις εταιρείες να γελάσουν, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι τα ρεζερβουάρ θα ήταν γεμάτα από την προηγούμενη ημέρα.
  • Η επόμενη σκέψη δεν νομίζω να τους κάνει να γελάσουν τόσο..! Οι ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών και ο OPEC μας έκανε να πιστέψουμε ότι η τιμή του 0,95 και 1 ευρώ για κάθε λίτρο είναι μία καλή τιμή, μα εμείς θα τους πείσουμε ότι υπάρχουν και τιμές πιο λογικές. Οι καταναλωτές μπορούνε να επηρεάσουν σημαντικά τις πολιτικές των εταιρειών:
Πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσουμε την δύναμη που έχουμε. Η πρόταση είναι να μην καταναλώσουμε βενζίνη από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου την SHELL και την ESSO μέχρι το τέλος του χρόνου, που ούτως ή άλλως είναι μία εταιρεία.
Εάν δεν πουλήσουν καθόλου βενζίνη (ή πουλήσουν πολύ λιγότερη) θα αναγκαστούν να μειώσουν τις τιμές. Και όταν αυτές οι δύο εταιρείες μειώσουν τις τιμές οι υπόλοιπες θα προσαρμοστούν. Για να τα καταφέρουμε πρέπει να είμαστε εκατομμύρια οι ΟΧΙ πελάτες της SHELL και της ESSO σε όλο τον κόσμο.
  • Αυτό το μήνυμα προέρχεται από την Γαλλία και στάλθηκε από περίπου τριάντα άτομα, αν αυτοί το προωθήσουν σε δέκα φίλους αμέσως γίνονται τριακόσια και αν αυτοί κάνουν το ίδιο θα γίνουν τρεις χιλιάδες, κ.ο.κ.
Αν κινηθούμε γρήγορα θα καταφέρουμε να φτάσουμε αριθμούς πολύ μεγάλους και ικανοποιητικούς, γι’ αυτό στείλε το μήνυμα σε δέκα φίλους σου ζητώντας τους να το προωθήσουν με τον ίδιο τρόπο.
  • Κάνοντας το αυτό, το βέβαιο είναι ότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, δεν είναι έτσι?
Ποιος ενδιαφέρεται για τα κουπόνια και τα μικρό δωράκια που κατά καιρούς μας κάνουν αυτές οι εταιρείες?
Κουράγιο, ας κινηθούμε.!!!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

Λαικέs εκφράσειs....

ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ..Η λαϊκή έκφραση συνδέεται με τη μετεπαναστατική ζωή στο Ναύπλιο, πρωτεύουσα τότε της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, μετά την επανάσταση του 21 υπήρχε στο Ναύπλιο μια ταβέρνα που ανήκε σε μια γυναίκα, τη Μιχαλού. Η Μιχαλού είχε το προτέρημα να κάνει «βερεσέδια» αλλά υπό προθεσμία. Μόλις εξαντλείτο η προθεσμία - και η υπομονή της - στόλιζε τους χρεώστες της με «κοσμητικότατα» επίθετα. Όσοι τα άκουγαν, ήξεραν καλά ότι αυτός που δέχεται τις «περιποιήσεις» της «χρωστάει της Μιχαλούς».
ΕΦΑΓΑ ΧΥΛΟΠΙΤΑ..Γύρω στα 1815 υπήρχε κάποιος κομπογιαννίτης, ο Παρθένης Νένιμος, ο οποίος ισχυριζόταν πως είχε βρει το φάρμακο για τους βαρύτατα ερωτευμένους. Επρόκειτο για ένα παρασκεύασμα από σιταρένιο χυλό ψημένο στο φούρνο. Όσοι λοιπόν αγαπούσαν χωρίς ανταπόκριση, θα έλυναν το πρόβλημά τους τρώγοντας αυτή τη θαυματουργή πίτα - και μάλιστα επί τρεις ημέρες, κάθε πρωί, τελείως νηστικοί.
ΜΥΡΙΖΩ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ..Η φράση προέρχεται από την αρχαία τελετουργική συνήθεια, κατά την οποία οι ιέρειες των μαντείων βουτούσαν τα δάχτυλά τους σ' ένα υγρό με βάση το δαφνέλαιο, τις αναθυμιάσεις του οποίου εισέπνεαν καθώς τα έφερναν κατόπιν κοντά στη μύτη τους και μ' αυτό τον τρόπο έπεφταν σ' ένα είδος καταληψίας κατά την οποία προμάντευαν τα μελλούμενα.
ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΒΓΑ..Ένα από τα αγαπημένα θεάματα των Ρωμαίων και αργότερα των Βυζαντινών, ήταν η ελεύθερη πάλη.Οι περισσότεροι από τους παλαιστές, ήταν σκλάβοι, που έβγαιναν από το στίβο με την ελπίδα να νικήσουν και να απελευθερωθούν. Στην ελεύθερη αυτή πάλη επιτρέπονταν τα πάντα γροθιές, κλωτσιές, κουτουλιές, ακόμη και το πνίξιμο.Το μόνο που απαγορευόταν αυστηρά ήταν οι γρατζουνιές. Ο παλαιστής έπρεπε να νικήσει τον αντίπαλό του, χωρίς να του προξενήσει την παραμικρή αμυχή με τα νύχια, πράγμα , βέβαια, δυσκολότατο. Γιατί τα νύχια των δυστυχισμένων σκλάβων, που έμεναν συνέχεια μέσα στα κάτεργα, ήταν τεράστια και σκληρά από τις βαριές δουλειές που έκαναν.Γι' αυτό λίγο προτού βγουν στο στίβο, άρχιζαν να τα κόβουν, όπως μπορούσαν, με τα δόντια τους. Από το γεγονός αυτό βγήκε κι η φράση «τρώει τα νύχια του για καβγά».
ΜΑΛΛΙΑΣΕ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ..Στη βυζαντινή εποχή υπήρχαν διάφορες τιμωρίες, ανάλογες, βέβαια, με το παράπτωμα. Όταν π.χ. ένας έλεγε πολλά, δηλαδή έλεγε λόγια που δεν έπρεπε να ειπωθούν, τότε τον τιμωρούσαν με έναν τρομερό τρόπο. Του έδιναν ένα ειδικό χόρτο που ήταν υποχρεωμένος με το μάσημα να το κάνει πολτό μέσα στο στόμα του. Το χόρτο, όμως, αυτό ήταν αγκαθωτό, στυφό και αρκετά σκληρό, τόσο που κατά το μάσημα στο στόμα του πρηζόταν και η γλώσσα, το ελατήριο δηλαδή της τιμωρίας του, άνοιγε, μάτωνε και γινόταν ίνες-ίνες, κλωστές-κλωστές, δηλαδή, όπως είναι τα μαλλιά. Από την απάνθρωπη τιμωρία βγήκε και η παροιμιώδης φράση : "μάλλιασε η γλώσσα μου", που τις λέμε μέχρι σήμερα, όταν προσπαθούμε με τα λόγια μας να πείσουμε κάποιον για κάτι και του το λέμε πολλές φορές.
ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΚΑΦΑΣΙ..Στα Τούρκικα καφάς θα πει κεφάλι, κρανίο. Όταν, λοιπόν, η καρπαζιά, που έριξαν σε κάποιον είναι δυνατή λέμε :" του έφυγε το καφάσι", δηλαδή, του έφυγε το κεφάλι από τη δύναμη του κτυπήματος. Το ίδιο και όταν αντιληφθούμε κάτι σπουδαίο, λέμε :"μου έφυγε το καφάσι" , δηλαδή, μου έφυγε το κεφάλι από τη σπουδαιότητα
ΤΟΥΜΠΕΚΙ..«Τουμπεκί » λέγεται τουρκικά ο καπνός για τον αργιλέ, που τον κάπνιζαν στα διάφορα καφενεία της παλιάς εποχής. Τον αργιλέ τον ετοίμαζαν οι «ταμπήδες» των καφενείων και επειδή αυτοί έπιαναν την κουβέντα κι αργούσαμε τον πάνε στον πελάτη, εκείνος με τη σειρά του φώναζε: «κάνε τουμπεκί ». Όσοι κάπνισαν ναργιλέ ήταν και από φυσικού τους λιγομίλητοι και δεν τους άρεσε η «πάρλα», οι φλυαρίες. Με τις ώρες κρατούσαν στα χείλη τους το «μαρκούτσι» του ναργιλέ, απολαμβάνοντας μακάρια και σιωπηλά το τουμπεκί, που σιγόκαιγε στο λούλα. Και αν κάνεις, που κι αυτός κάπνιζε ναργιλέ δίπλα του, άνοιγε πλατιά κουβέντα, οι μερακλήδες της παρέας του έλεγαν: « Κάνε τουμπεκί», δηλαδή, κάπνιζε και μη μιλάς. Τώρα για το « ψιλοκομμένο » τουμπεκί, ήταν η τέχνη του «ταμπή» να του το προσφέρει ψιλοκομμένο, που ήταν και καλύτερο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Ανάγκη για αίμα


Η Μαργαρίτα Δημητρέλη 14 ετών,
η οποία πάσχει από οξεία λευχαιμία, βρίσκεται στο Νοσoκομείο Αγλαΐα Κυριακού, στο ογκολογικό τμήμα στον 5ο όροφο και χρειάζεται επειγόντως αιμοπετάλια.

Η οικογένεια της παρακαλεί, όποιος μπορεί να δώσει αίμα, να επικοινωνήσει με το Νοσοκoμείο ή με τη μητέρα της μικρής, την κα. Δημητρέλη Κατερίνα στο 6947155966.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τι γίνεται μέσα μας όταν πίνουμε Coca Cola ?

Τι γίνεται μέσα μας όταν πίνουμε Coca Cola ?

Τα πρώτα 10 λεπτά:
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας.(100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.)Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.
20 λεπτά:
Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης.Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό , μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή
40 λεπτά:
Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα.Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.
45 λεπτά:
Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.
60 λεπτά:
Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό.
Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του ασβεστίου.
60 λεπτά:
Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι. (Σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε.) Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκκαλά σας καθώς επίσης και το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό.
60 minutes :
Δεδομένου ότι το rave μέσα σας πεθαίνει, θα αρχίσετε να έχετε μια συντριβή ζάχαρης.Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή/και αργόστροφοι.Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια.

Στην υγειά σας......

Διαβαστε Περισσοτερα...

smoke kills..

http://www.antimult.ru/antimults/antitoons/001smokekills/view.htm

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ρατσισμος


Διαβαστε Περισσοτερα...

Ζητείτε σερβιτόρα με τέτοια προσόντα

Ζητείτε σερβιτόρα με τέτοια προσόντα και θάρρος
μισθός πολύ ικανοποιητικός αναλόγως προσόντων




Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Ενημέρωση για το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

Επίσημο πρόγραμμα
1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – Χαλκίδα 2007

Θέατρο Παπαδημητρίου


Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου
10:00
Ομιλών βωβός κινηματογράφος
Αλέξανδρος Παπαηλιού
9'
Πανόραμα
10:15
Του Κοινού η Μηχανή
Γιάννης Σκοπετέας
21'
Πανόραμα
10:40
Περί Ποιητικής Τεκμήριον Ά Ενότητα
Γιώργος Παντελεάκης
60'
Πανόραμα
12:00
Είτε πιστεύεις είτε όχι...
Barbara Meter
28'
Διαγωνιστικό
12:35
Τα κοινά τι κοινό έχουμε
Λουκία Ρικάκη
54'
Διαγωνιστικό
13:30
Η Τέχνη του Γιάννη Παππά
Άγγελος Πανάγου
84'
Διαγωνιστικό
15:00
Τα αργυρεία των αρχαίων
Έλενα Καλογρίδου
25'
Πανόραμα
15:30
Δρώμενα πυρός και Δωδεκαημέρου στη Φλωριναία γη
Χρήστος Σκούρας
45'
Πανόραμα
16:20
Αποϊδρυματοποίηση: ο δρόμος της επιστροφής
Δήμητρα Διδαγγέλου
27'
Πανόραμα
17:00
Το Θεριό του Μάρτη
Μανώλης Δημελλάς, Φίλιππος Αλαβέρας
41'
Πανόραμα
18:00
Αττίλας '74
Μιχάλης Κακογιάννης
98'
Ελλήνων Πάθη
20:00
Μεταξύ βουνών και ποταμών
Βαγγέλης Ευθυμίου
14'
Διαγωνιστικό
20:20
Περιπλανώμενες Νότες
Αγγελική Γιαννακοπούλου
51'
Διαγωνιστικό
21:20
Με λίγο φως στους ώμους – Μιχάλης Γκανάς
Στέλιος Χαραλαμπόπουλος
68'
Διαγωνιστικό
22:40
Στην Αθήνα
Μαθιός Γιαμαλάκης
(παρουσία του σκηνοθέτη)
86'
Ελλήνων Πάθη

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου

10:00
Κάθε μέρα μετά τις 4
Άγγελη Ανδρικοπούλου, Αργύρης Τσεπελίκας
11'
Πανόραμα
10:15
Υπάρχει Ελπίδα
Χρίστος Καλλίτσης
31'
Πανόραμα
10:50
Αρχίλοχου Πάρος Ιμερτή
Γιάννης Τριτσιμπίδας
67'
Πανόραμα
12:00
Chip and Ovi
Παναγιώτης Ευαγγελίδης
46'
Διαγωνιστικό
13:00
Η Πούλια, η Ακρόπολη, ο Οδυσσέας και το χελιδόνι
Νικολέττα Γουλή
36'
Διαγωνιστικό
13:45
Στα κέρατα του Ταύρου
Θανάσης Παπακώστας
95'
διαγωνιστικό
15:20
Το πανηγύρι της Βρουκούντας
Θόδωρος Βένερης
52'
Πανόραμα
16:20
Σύμβολα σε Μετάβαση
Χρήστος Βαρβαντάκης, Αντώνης Πίτσιος
70'
Πανόραμα
18:00
Μαρτυρίες
Νίκος Καβουκίδης
(παρουσία του σκηνοθέτη)
98'
Ελλήνων Πάθη
20:00
Κηφισσός, Πρόσκαιρη Νάρκη
Διονυσία Κοπανά
37'
Διαγωνιστικό
20:45
life circle live circus life
Κωνσταντίνος-Αντώνιος Γούτος
05'
Διαγωνιστικό
20:55
Εδώ Λονδίνο 1939-2005, Η αρχή και το τέλος
Άρης Φατούρος
28'
Διαγωνιστικό
21:30
Έγκλημα στην Αρχαία Αγορά
Άγγελος Αμπάζογλου
56'
Διαγωνιστικό
22:35
Η Πολιτεία των Πουλιών
Ηλίας Ιωσηφίδης
62'
Διαγωνιστικό
23:45
Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος
Ροβήρος Μανθούλης
(παρουσία του σκηνοθέτη)
55'
Ελλήνων Πάθη
Σάββατο, 13 Οκτωβρίου

10:00
Εις Βάθος
Τζαννέτος Κομηνέας
56'
Πανόραμα
11:00
Οι τελευταίοι που σμίλεψαν το μάρμαρο
Γιάννης Καμαρινός
39'
Πανόραμα
12:00
Ιορδάνης Ποταμός
Έφη Ξηρού
20'
Διαγωνιστικό
12:25
Οι γυναίκες με τα μαύρα
Ανθή Νταουντάκη
52'
Διαγωνιστικό
13:25
Σάντα Μπάρμπαρα
Νίκος Θεοδοσίου
70'
Διαγωνιστικό
15:00
Θεός στον Ορίζοντα
Λένα Βουδούρη
30'
Πανόραμα
15:35
MasterPiece (Μέρος 1ο)
Στέφανος Μονδέλος
25'
Πανόραμα
16:05
Μνήμες, τόποι, ουτοπίες
Στέργιος Μουντσάκης
30'
Πανόραμα
16:40
Σημειώσεις στον Τρίτωνα
Σπύρος Παπαδόπουλος
34'
Πανόραμα
18:00
Η Ελλάς χωρίς κολώνες
Βασίλης Μάρος
48'
Ελλήνων Πάθη
20:00
Τι ώρα είναι;
Εύα Στεφανή
26'
Διαγωνιστικό
20:35
Άνθρωποι απλοί σαν τα παιδιά
Γιάννης Κασπίρης
35'
Διαγωνιστικό
21:15
Κούπα Πίτι - Άσπρος άνθρωπος μέσα σε τρύπα
Άννα Κεσίσογλου
45'
Διαγωνιστικό
22:05
Μυστικά και Ψέματα
Σταύρος Στάγκος
78'
Διαγωνιστικό
23:30
Ελληνιστί Κύπρος
Νίκος Κούνδουρος
(παρουσία του σκηνοθέτη)
30'
Ελλήνων Πάθη

Θέατρο Πράξεις Ευρίπου

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου

Αφιέρωμα: «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡΙΣΤΕΣ»
11:00
Σκυριανός Γάμος
30'
Μαρία Μαυρίκο
12:00
Το σπίτι του Κάιν
78'
Χρήστος Καρακέπελης
14:00
Το πήδημα του Κατσαντώνη κι ο Μπαρμπα-Λάμπρος
71'
Γιώργος Κολόζης
16:00
Ηλίας Πετρόπουλος - Ένας υπόγειος κόσμος
61'
Καλλιόπη Λεγάκη
18:00
Black Μπεε
77'
Θόδωρος Μαραγκός

Μετά από κάθε προβολή ακολοθεί συζήτηση του σκηνοθέτη με το κοινό.

Συντονιστής συζήτησης: Δημήτρης Χαρίτος


Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου (επαναληπτικές προβολές)

11:00
Τα αργυρεία των αρχαίων
Έλενα Καλογρίδου
25'
Πανόραμα
11:30
Δρώμενα πυρός και Δωδεκαημέρου στη Φλωριναία γη

Χρήστος Σκούρας
45'
Πανόραμα
12:20
Αποϊδρυματοποίηση: ο δρόμος της επιστροφής

Δήμητρα Διδαγγέλου
27'
Πανόραμα
13:00
Το Θεριό του Μάρτη
Μανώλης Δημελλάς, Φίλιππος Αλαβέρας
41'
Πανόραμα

13:50
Αττίλας '74
Μιχάλης Κακογιάννης
98'
Ελλήνων Πάθ
15:35
Μεταξύ βουνών και ποταμώ
Βαγγέλης Ευθυμίου
14'
Διαγωνιστικό
15:55
Περιπλανώμενες Νότες
Αγγελική Γιαννακοπούλου
51'
Διαγωνιστικό
16:55
Με λίγο φως στους ώμους – Μιχάλης Γκανάς
Στέλιος Χαραλαμπόπουλος
68'
Διαγωνιστικό
18:20
Στην Αθήνα
Μαθιός Γιαμαλάκης
86'
Ελλήνων Πάθη
20:00
Ομιλών βωβος κινηματογράφος
Αλέξανδρος Παπαηλιού
9'
Πανόραμα
20:15
Του Κοινού η Μηχανή
Γιάννης Σκοπετέας
21'
Πανόραμα
20:40
Περί Ποιητικής Τεκμήριον Ά Ενότητα
Γιώργος Παντελεάκης
60'
Πανόραμα
21:45
Είτε πιστεύεις είτε όχι...
Barbara Meter
28'
Διαγωνιστικό
22:20
Τα κοινά τι κοινό έχουμε
Λουκία Ρικάκη
54'
Διαγωνιστικό
23:15
Η Τέχνη του Γιάννη Παππά
Άγγελος Πανάγου
84'
Διαγωνιστικό
Σάββατο, 13 Οκτωβρίου
(επαναληπτικές προβολές)

11:00
Το πανηγύρι της Βρουκούντας
Θόδωρος Βένερης
52'
Πανόραμα
12:00
Σύμβολα σε Μετάβαση
Χρήστος Βαρβαντάκης, Αντώνης Πίτσιος
70'
Πανόραμα
13:15
Μαρτυρίες
Νίκος Καβουκίδης
98'
Ελλήνων Πάθη
15:00
Εδώ Λονδίνο 1939-2005, Η αρχή και το τέλος
Άρης Φατούρος
28'
Διαγωνιστικό
15:35
life circle live circus life
Κωνσταντίνος-Αντώνιος Γούτος
05'
Διαγωνιστικό
15:45
Κηφισσός, Πρόσκαιρη Νάρκη
Διονυσία Κοπανά
37'
Διαγωνιστικό
16:30
Έγκλημα στην Αρχαία Αγορά
Άγγελος Αμπάζογλου
56'
Διαγωνιστικό
17:35
Η Πολιτεία των Πουλιών
Ηλίας Ιωσηφίδης
62'
Διαγωνιστικό

18:40
Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος
Ροβήρος Μανθούλης
55'
Ελλήνων Πάθη
19:45
Κάθε μέρα μετά τις 4
Άγγελη Ανδρικοπούλου, Αργύρης Τσεπελίκας
11'
Πανόραμα
20:00
Αρχίλοχου Πάρος Ιμερτή
Γιάννης Τριτσιμπίδας
67'
Πανόραμα
21:15
Υπάρχει Ελπίδα
Χρίστος Καλλίτσης
31'
Πανόραμα
22:00
Chip & Ovi
Παναγιώτης Ευαγγελίδης
46'
Διαγωνιστικό
23:00
Η Πούλια, η Ακρόπολη, ο Οδυσσέας και το χελιδόνι
Νικολέττα Γουλή
36'
Διαγωνιστικό
23:45
Στα κέρατα του Ταύρου
Θανάσης Παπακώστας
95'
Διαγωνιστικό
Κυριακή, 14 Οκτωβρίου
(επαναληπτικές προβολές)

09:00
Θεός στον Ορίζοντα
Λένα Βουδούρη
30'
Πανόραμα
09:35
MasterPiece (Μέρος 1ο)
Στέφανος Μονδέλος
25'
Πανόραμα
10:05
Μνήμες, τόποι, ουτοπίες
Στέργιος Μουντσάκης
30'
Πανόραμα
10:40
Σημειώσεις στον Τρίτωνα
Σπύρος Παπαδόπουλος
34'
Πανόραμα
11:20
Η Ελλάς χωρίς κολώνες
Βασίλης Μάρος
48'
Ελλήνων Πάθη
12:10
Άνθρωποι απλοί σαν τα παιδιά
Γιάννης Κασπίρης
35'
Διαγωνιστικό
12:40
Τι ώρα είναι;
Εύα Στεφανή
26'
Διαγωνιστικό
13:10
Κούπα Πίτι - Άσπρος άνθρωπος μέσα σε τρύπα
Άννα Κεσίσογλου
45'
Διαγωνιστικό
14:00
Μυστικά και Ψέματα
Σταύρος Στάγκος
78'
Διαγωνιστικό
15:20
Ελληνιστί Κύπρος
Νίκος Κούνδουρος
30'
Ελλήνων Πάθη
16:00
Εις Βάθος
Τζαννέτος Κομηνέας
56'
Πανόραμα
17:00
Οι τελευταίοι που σμίλεψαν το μάρμαρο
Γιάννης Καμαρινός
39'
Πανόραμα
17:40
Ιορδάνης Ποταμός
Έφη Ξηρού
20'
Διαγωνιστικό
18:00
Οι γυναίκες με τα μαύρα
Ανθή Νταουντάκη
52'
Διαγωνιστικό
19:00
Σάντα Μπάρμπαρα
Νίκος Θεοδοσίου
70'
Διαγωνιστικό

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Εάν μειώναμε τον πληθυσμό της Γης στο μέγεθος μίας μικρής πόλης με 100 ανθρώπους



Εάν μειώναμε τον πληθυσμό της Γης στο μέγεθος μίας μικρής πόλης με 100 ανθρώπους,διατηρώντας τις αναλογίες θα ήταν ως εξής:


57 Asians21 Europeans
14 Americans (northern and southern)
8 Africans52 women
48 man70 color-skins
30 whites
89 heterosexuals
11 homosexuals
6 άνθρωποι θα κατέχουν το 59% του παγκόσμιου πλούτου και όλοι θα είναι Αμερικανοί
80 θα έχουν κακές συνθήκες διαβίωσης
70 θα είναι αγράμματοι
50 θα είναι ανειδίκευτοι1 θα πεθάνει
2 θα γεννηθούν1 θα έχει computer
1 μόνο θα έχει ανώτατη εκπαίδευση

Αν δεις τον κόσμο από αυτή την οπτική, θα δείς πόση ανάγκη έχει από αλληλεγγύη, αλληλοκατανόηση,υπομονή και εκπαίδευση

Σκέψου το

Εάν αυτό το πρωινό ξύπνησες υγιής, είσαι πιο χαρούμενος από 1.000.000 ανθρώπους που δεν θα επιζήσουνε μέχρι την άλλη εβδομάδα
Εάν δεν έζησες πόλεμο την μοναξιά ενός κελιού, την αγωνία του βασανιστηρίου η την πείνα είσαι πιο χαρούμενος από 500.000.000 ανθρώπους αυτού του κόσμου
Εάν μπορείς να μπεις σε μία εκκλησία χωρίς τον φόβο της φυλάκισης ή του θανάτου, είσαι πιο ευτυχισμένος από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους του πλανήτη
Εάν υπάρχει φαγητό στο ψυγείο σου
Εάν έχεις παπούτσια και ρούχα
Εάν έχεις κρεβάτι και στέγη
Είσαι πλουσιότερος από το 75% των ανθρώπων του πλανήτη

Εάν έχεις τραπεζικό λογαριασμό,χρήματα στο πορτοφόλι σου και μερικά νομίσματα στον κουμπαρά σου
Ανήκεις στο 8% των ανθρώπων του πλανήτη που ζουν καλά
Εάν διαβάζεις αυτό το κείμενο είσαι 2 φορές τυχερός γιατί:
Κάποιος σε θυμήθηκε

Δεν ανήκεις στα δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους του πλανήτη που δεν μπορούν να διαβάσουν
Και έχεις computer
Όπως είπε κάποιος κάποτε:
Δούλεψε σαν να μην χρειάζεσαι λεφτά
Αγάπα σα να μη σε πλήγωσε κανείς
Χόρεψε σα να μη σε βλέπει κανείς
Τραγούδα σα να μη σ/ακούει κανείς
Ζήσε σα να ήταν η γη ένας παράδεισος

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ



July 15 th , 2007 Από το site του ΟΦΣΕ ('Ομιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος)


μεταφέρω την παρακάτω είδηση που νομίζω ότι αφορά όλους μας αλλά ιδίως τους νέους πουσυνηθίζουν να πίνουν τα αναψυκτικά ή τις μπύρες, φέρνοντας σε κατ' ευθείαν επαφή τα χείλη τους, με την επάνω επιφάνεια του αλουμινένιου κουτιού.
'Ισως θα έπρεπε να επαναληφθεί και σε άλλα Blogs μιά και πρόκειται για μιάσυνήθη, αλλά τόσο επικίνδυνη, τακτική!
ΠΡΟΣΟΧΗ Μια γυναίκα πήγε με το σκάφος της για μια διήμερη εκδρομή.Πήρε μαζί της μερικά κουτάκια αναψυκτικών τα οποία και άφησε στο ψυγείο τουσκάφους.
Την δεύτερη ημέρα της εκδρομής την μετέφεραν επειγόντως στο νοσοκομείο απευθείας στην εντατική μονάδα. Πέθανε δύο ημέρες αργότερα..Η αυτοψία έδειξε ότι πέθανε από Leptospirosis.
Μετά από διάφορες εξετάσειςβρήκαν ότιτα κουτάκια των αναψυκτικών είχαν μολυνθεί από ούρα αρουραίων, ίχνη των οποίων βρέθηκαν αποξηραμένα στο στόμιο των κουτιών και τα οποία περιέχουνεπικίνδυνα τοξικά και άλλες δηλητηριώδες ουσίες.
Προφανώς η άτυχη γυναίκαδεν χρησιμοποίησε ποτήρι η καλαμάκι για να καταναλώσει το αναψυκτικό της, αλλά το ήπιε απευθείας από το κουτί.Τα κουτιά των αναψυκτικών συνήθως αποθηκεύονται σε αποθήκες και στησυνέχεια μεταφέρονται με φορτηγά στα σημεία πώλησης όπου και τοποθετούνται στα ψυγεία ή ράφια καταστημάτων, χωρίς ασφαλώς να πλένονται.
Μελέτες της NYCU , έδειξε ότι η επιφάνεια των κουτιών αυτών, είναι πιο μολυσμένα και απόδημόσιες τουαλέτες, γεμάτο από μικρόβια και βακτηρίδια.ΠΡΟΣΟΧΗ: λοιπόν, πλένετε καλά τα κουτάκια των αναψυκτικών πριν τα βάλετε στο στόμα σας και ίσως έτσι προλάβετε άλλα θανατηφόρα επεισόδια.

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share