Παρασκευή 13 Μαΐου 2011
Τετάρτη 11 Μαΐου 2011
Μία πεινασμένη γάτα
Μία μικρού μήκους ταινία κινούμενων σχεδίων του διάσημου Βραζιλιάνου καλλιτέχνη Marcos Magalhães (Γενν.: 1958)
Μία πεινασμένη γάτα δεν έχει γάλα να φάει .
Τελικά πείθεται με το ζόρι να πίνει στη θέση του γάλακτος ... αναφυκτικό.
Η ταινία αποτελεί μία πρώιμη καταγγελία των δεινών που επιφέρει η βίαιη "παγκοσμιοποίηση" και βραβεύτηκε σε διάφορα φεστιβάλ, ανάμεσα στα οποία και
στο φεστιβάλ των Καννών , το 1982.
Μουλαρώνω
|
Μουλάρι είναι το στείρο ζώο που προέρχεται από τη διασταύρωση αλόγου με γάιδαρο. Η ελληνική λόγια εκδοχή είναι ημίονος = «μισός γάιδαρος». Το ρήμα «μουλαρώνω» στη νέα ελληνική σημαίνει «πεισματώνω», «δεν αλλάζω με τίποτα τη γνώμη μου». Η λέξη προέρχεται από το λατινικό «mula», θηλυκό του επιθέτου «mulus» = νόθος, όχι γνήσιος, που πέρασε στην ελληνική γλώσσα κατά την ελληνιστική περίοδο. Στη μεσαιωνική ελληνική προστέθηκε η υποκοριστική κατάληξη –άριον, ενώ συναντούμε επίσης και τις εκδοχές «μολάριον» και «μουλάριν». Στη μεσαιωνική ελληνική συχνότερα απαντάται η λέξη «μούλα» («μούλαν εκαβαλλίκευσεν μαύρην ώσπερ ελαία», Διήγησις Αχιλλέως, 213).το ουσιαστικό «μουλάρι» το συναντούμε στο έπος του Διγενή, στο Χρονικόν του Μωρέως («και τες οικονομίες ώρισεν κι εκφορτώσασι σ’ αμάξια και μουλάρια» -6129). Το ρήμα χρησιμοποιείται στη Νέα Ελληνική ως αμετάβατο και περιγράφει την άρνηση του ζώου να προχωρήσει, παρά τις παραινέσεις (ή και τη βία) του οδηγού του, κάτι που φαίνεται ακόμη πιο γλαφυρά στις περιφραστικές εκφράσεις που περιγράφουν την ίδια συμπεριφορά και προέρχονται από το ίδιο ζώο: στυλώνω τα πόδια, τα στυλώνω, είναι μουλάρι (στο πείσμα). |
Συνέντευξη με την Κάτια Γέρου
Συνέντευξη με την Κάτια Γέρου
Τρίτη 10 Μαΐου 2011
Εμπνευσμένες διαφημίσεις σε κυλιόμενες σκάλες
Όταν ο διαφημιστής έχει έμπνευση, το αποτέλεσμα είναι πρωτότυπες διαφημίσεις σε κυλιόμενες σκάλες. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ο διαφημιστής εκμεταλλέυθηκε με πολύ έξυπνο τρόπο το φόντο αλλά και την κίνηση που παρέχουν οι σκάλες αυτές.
Κι όμως ο πάγος παίρνει ...φωτιά!
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με ένα ειδικό μηχάνημα ο πάγος παίρνει φωτιά...
Newsbeast.gr | Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ : Πόσο ψώνιο μπορεί να είναι κανείς;
Newsbeast.gr | Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ : Πόσο ψώνιο μπορεί να είναι κανείς;
http://www.enimerosi.com-Συναυλία για βιόλα και πιάνο, με τον Paul Silverthorne
Ο Paul Silverthorne θα κάνει ένα διήμερο σεμινάριο βιόλας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών.
Στο σεμινάριο αυτό θα συμμετάσχουν ενεργά φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, και η ακρόαση του σεμιναρίου θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Το σεμινάριο θα γίνει στις 14 και 15 Μαΐου και ώρα 10.00 - 13.00 στην αίθουσα 103 του κτιρίου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, που βρίσκεται στο Παλαιό Φρούριο.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα για βιόλα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 20.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Ποιος είναι
Ο Paul Silverthorne είναι κορυφαίος βιολίστας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου από το 1991 και κορυφαίος βιολίστας της London Sinfonietta από το 1988, συνεχίζοντας παράλληλα και την καριέρα του σολίστα. Ως σολίστας, έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως οι Sir Colin Davis, André Previn, Sir Simon Rattle, Sir John Eliot Gardiner, Oliver Knussen, John Adams and Kent Nagano, με την LSO και άλλες μεγάλες ορχήστρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Φέτος οι σολιστικές του υποχρεώσεις τον πηγαίνουν στις ΗΠΑ (με την ανάθεση ενός νέου κοντσέρτου του Kenneth Fuchs), τη Ρωσία και την Άπω Ανατολή.
Είναι ιδιαίτερα γνωστός για την ερμηνεία του στη σύγχρονη μουσική και η δέσμευσή του σε αυτό τον τομέα έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία έργων από κορυφαίους συνθέτες της εποχής μας, οι οποίοι έχουν εμπνευστεί να γράψουν για εκείνον.
Οι ηχογραφήσεις του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου και εμφανίζονται στις εταιρείες EMI, Naxos, Chandos, Koch International Classics, ASV, Meridian, Albany και άλλες εταιρείες ευρείας αναγνώρισης. Μόλις κυκλοφόρησε το καινούργιο του CD 'Beethoven by Arrangement', με τον πιανίστα David Owen Norris, μια συλλογή έργων διασκευασμένων για βιόλα και πιάνο, που εκδόθηκε από την εταιρεία Toccata Classics.
Ο Paul Silverthorne είναι καθηγητής στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου, στην οποία εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για το δανεισμό, από τη συλλογή τους, της βιόλας Amati του 1620 στην οποία παίζει.
Διαβαστε Περισσοτερα...
Φοβερό άρθρο του Νίκου Δήμου για τις γυναίκες.....
Πολύ καταπίεση... Μια ζωή ενοχές. Από πιτσιρικάδες (Βαλε το φανελάκι σου μη κρυώσεις!!! Θες να με πεθάνεις;). Μεχρι τι στιγμή που πεθαίνεις (Γιατί με άφησες μόνη αντρα μου;). Ένοχοι όταν σας αγκαλιάζουμε (σας πνίγουμε). Όταν δεν σας αγκαλιάζουμε (αδιαφορούμε). Όταν αφήνουμε τη μαμά μας (εγώ που έδωσα τη ζωή μου για σένα!). ...... |
ΚΑΛΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!
"Νοίκιασε" τον γείτονα να του γονιμοποιήσει την γυναίκα του και τώρα θέλει πίσω τα λεφτά του!!!
Το δάκτυλο ή το αυτί;
Δυο φίλοι συζητάνε για ” ΣΕΞ ” … Ποιος ευχαριστιέται το σεξ πιο πολύ ;
Ο άντρας ή η γυναίκα;
-Ο άντρας!
-Είσαι ανόητος. Η γυναίκα το ευχαριστιέται πιο πολύ.
-Γιατί;
-Να στο εξηγήσω ρε συ…Αν σε τρώει το αυτί σου και βάλεις μέσα το
δάκτυλο σου για να το ξύσεις, ποιο ευχαριστιέται πιο πολύ;
το αυτί;