Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Αξιοποίηση κυματικής ενέργειας με υποβρύχιο χαρταετό

Ένας νέος τύπος γεννήτριας που αξιοποιεί την κυματική και παλιρροιακή ενέργεια αναμένεται να διατεθεί στην αγορά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για την γεννήτρια Deep Green, την οποία οι κατασκευαστές της αποκαλούν «υποβρύχιο χαρταετό».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο πιο τυχερός άνθρωπος του 2010 (Video)

Η τύχη της χρονιάς
Απλά δείτε πως γλύτωσε!!!



Διαβαστε Περισσοτερα...

Αλβανία: Δύο εβδομάδες έδωσαν οι Ευρωπαίοι για λύση στο πολιτικό αδιέξοδο

Αλβανία: Δύο εβδομάδες έδωσαν οι Ευρωπαίοι για λύση στο πολιτικό αδιέξοδο


ramaΤΙΡΑΝΑ. Οι Ευρωπαίοι έδωσαν προθεσμία δύο εβδομάδων στους αλβανούς ηγέτες για να διευθετήσουν την πολιτική κρίση που έχει αποσταθεροποιήσει την Αλβανία εδώ και ένα χρόνο, δήλωσε την Παρασκευή ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Εντι Ράμα (φώτο), μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
"Έχουμε ένα περιθώριο δύο εβδομάδων για να βρούμε μια λύση συμβιβασμού ώστε να τερματιστεί η πολιτική κρίση", ανέφερε ο κ. Ράμα σε τηλεφωνικές δηλώσεις του.
Ο αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα και ο κ. Ράμα συναντήθηκαν χθες Πέμπτη στο Στρασβούργο υπό την αιγίδα του ευρωπαίου επίτροπου αρμόδιου για την διεύρυνση Στέφαν Φουλ και με άλλους εκπροσώπους της ΕΕ σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της Αλβανίας.
Η συνάντηση που διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες "δεν κατέληξε σε συμφωνία αλλά τα πράγματα προχώρησαν αρκετά" τόνισε ο κ. Ράμα, προσθέτοντας ότι "οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν υπό την υψηλή εποπτεία της ευρωπαϊκής κοινότητας".
Υπό τις μεγάλες πιέσεις της διεθνούς κοινότητας η αλβανική αντιπολίτευση τερμάτισε την απεργία πείνας που διήρκεσε δύο εβδομάδες και στην οποία μετείχαν 200 άτομα μεταξύ των οποίων 22 βουλευτές , και γίνονταν μπροστά στην έδρα της αλβανικής κυβέρνησης.
Οι αλβανικές αρχές μέχρι σήμερα απορρίπτουν το αίτημα της αντιπολίτευσης για νέα καταμέτρηση των ψήφων της 28ης Ιουνίου με το αιτιολογικό ότι αυτό πρέπει να αποφασιστεί μόνο από τη Δικαιοσύνη.
Η υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ, Κάθριν Αστον και ο κ. Φουλ δήλωσαν ανησυχία για τα τεκταινόμενα στην Αλβανία.
"Η ΕΕ ανησυχεί σοβαρά για το πολιτικό αδιέξοδο στην Αλβανία και το αρνητικό αντίκτυπο που έχει η κρίση και σε όλη η λειτουργία της χώρας", ανέφεραν οι δύο εκπρόσωποι της ΕΕ σε ανακοίνωσή τους. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Διαβαστε Περισσοτερα...

Εχω στενάχωρη καρδιά, σεκλέτια δεν χωρούνε... Η Κέρκυρα πριν και μετά την Αντζελα

Η παραίτηση της Αντζελας Γκερέκου από την κυβέρνηση και ο απόηχος από το φορολογικό σκάνδαλο που της στοίχισε μια προσεκτικά οικοδομημένη πολιτική καριέρα απασχολεί την εκλογική της περιφέρεια. Πόσο όμως θα αποτελεί talk of the town καθώς το καλοκαίρι έρχεται και τα τσάρτερ με τους τουρίστες αργούν ακόμη;

Το θαύμα κρατάει τρεις μέρες και η γκαντεμιά επίσης. Το σούσουρο για την πρόσφατη ατυχία της Αντζελας Γκερέκου είναι λογικό πάντως να κοπάσει καθώς η τουριστική περίοδος πλησιάζει και η σφίξη του εμπορικού κόσμου της Κέρκυρας, ακολουθώντας τις αγωνίες όλης της νησιωτικής Ελλάδας, θα βάλει άλλες σκοτούρες στο κεφάλι του. Στη γαληνοτάτη νήσο η καθημερινότητα θα ξαναρχίσει να εξαρτά την ισορροπία της από τις αφίξεις εγγλέζικων τσάρτερ ενώ στα χάιλαϊτς του εσωτερικού τουρισμού θα προστεθεί πλέον και το διατηρητέο στο Λιστόν.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πολυεθνικά κόλπα με τις τιμές


Πολυεθνικά... κόλπα ανεβάζουν τις τιμές των προϊόντων στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι Ελληνες καταναλωτές να αγοράζουν τα ίδια αγαθά ακριβότερα μέχρι και 416% σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους...

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


"To φιλί είναι ένα γλυκύτατο τρικ που σχεδίασε η φύση για να σταματάει την ομιλία όταν τα λόγια γίνονται περιττά"
INGRIT BERGMAN (Σουηδή ηθοποιός)

"Διάβασα ότι ο έρωτας είναι μόνο θέμα χημείας. Ισως γι αυτό η γυναίκα μου με μεταχειρίζεται σαν τοξικό απόβλητο"
DAVID BISONNET (Αμερικανός χρονογράφος)

"Η ανώριμη αγάπη λέει "Σ' αγαπώ γιατί σε χρειάζομαι". Η ώριμη αγάπη λέει "Σε χρειάζομαι γιατί σ αγαπώ""
ERICH FROMM (Γερμανός ψυχαναλυτής)

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο Μπαγεβιτς ήθελε να δείρει τον Σκόκο

Τζιμπούρ θέλησε να γίνει ο Μπάγεβιτς με τον Νάτσο Σκόκο. Ήταν έξαλλος με τον Αργεντινό για τις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και με το ζόρι τον κράτησαν για να μην χιμήξει όπως είχε χιμήξει ο Τζιμπούρ στον Σκόκο την περασμένη σεζόν. (Περισσότερα). Ο Μπάγεβιτς, όμως, δεν φέρθηκε καλά στον Αλεξόπουλο.
Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε το νέο βίντεο της Κουτσομπάλας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Small Pleasures (Μικρές Χαρές) 2008



Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μια εξήγηση που μπορούμε όλοι να καταλάβουμε...


Η ΧΑΪΝΤΙ είναι ιδιοκτήτρια ενός μπαρ στο Βερολίνο. Προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της, αποφασίζει να επιτρέψει στους πιστούς της πελάτες -οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άνεργοι αλκοολικοί- να πίνουν όσο θέλουν τώρα και να πληρώνουν αργότερα. Οποτε έχουν και όπως μπορούν. Η ίδια καταγράφει λεπτομερώς όλα τα ποτά που καταναλώνονται σε λογιστικά βιβλία και έτσι, με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά, χορηγεί δάνεια στους πελάτες της.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κάμερα σε πισίνα κατά την διάρκεια του σεισμού στο Μεξικό!!! Απίστευτο!!!



Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Πίσω από τα απολύτως εμφανή, κρύβονται περισσότερα και ωραιότερα... αρκεί να τα προσέξουμε :))

αφιερωμένη σε όλους τους αγαπημένους μου, η φωτό από το χθεσινό φεγγαράκι...  ΤΡΙΤΗ 18/5/2010


Πίσω από τα απολύτως εμφανή, κρύβονται περισσότερα και ωραιότερα... αρκεί να τα προσέξουμε :))




--
Natasa Litsardopoulou

Διαβαστε Περισσοτερα...

Στο σβέρκο του Λαζόπουλου



 
της Ρέας Βιτάλη
Όλο και πιο συχνά συναντώ γονείς με μάτια τρισδιάστατα να δηλώνουν «δεν με νοιάζει για μένα…Τα παιδιά μας τι θ΄απογίνουν;». Περίεργες ανησυχίες έχει η ράτσα μας τελευταία. Τόσα χρόνια, μασκαρεμένοι σαν τραβεστί στη Συγγρού, βιώναμε και μεταλαμπαδεύαμε την απόλυτη μούφα και κανένας δεν δήλωνε ανήσυχος! Απολύτως εφησυχασμένοι στο ψέμα! Τώρα που ξεβράζει ο τόπος αλήθεια και οι βόθροι απομυθοποίηση, πλάκωσαν οι ανησυχίες. Για φαντάσου!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Tι εμπόδισε τα κοράκια του ΔΝΤ και των ΗΠΑ να βάλουν “χέρι” και “πόδι” στη Βενεζουέλα;……



....Ιδρύθηκε η πρώτη σοσιαλιστική Τράπεζα στον κόσμο...
Του Νεοκλή Θεοδωρόπουλου
Πως;
Όταν οι αρχές της Βενεζουέλας (εκεί υπάρχει ο Τσάβες, ο “ιδιόρυθμος” για τους δυτικούς…), αποφάσισαν να ελέγξουν 7 ιδιωτικές τράπεζες της χώρας, μεταξύ των οποίων τις
Confederado, Canarias, Banpro Vivienda και Bolívar Banco, όλες ιδιοκτησίας του «επιχειρηματία» Ricardo Fernández (τώρα στη φυλακή για απάτες).
Έτσι διαπιστώθηκαν οι παράνομες τραπεζικές συναλλαγές και οι απάτες των τραπεζιτών και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης 27 διευθυντικών τραπεζικών στελεχών (7 Δεκέμβρη 2009).
Την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος της χώρας
Hugo Chávez εγγυήθηκε την ομαλοποίηση και κάλυψη των τραπεζικών αναγκών και υποχρεώσεων, με την νέα τράπεζα: την υπό ίδρυση Banco Bicentenario.
Μάλιστα, απείλησε -στην κυριολεξία- με εθνικοποίηση όλες τις ιδιωτικές τράπεζες της χώρας, αν συνεχίζουν ν’ αρνούνται τη χορήγηση δανείων σε φτωχούς πολίτες.
Έτσι η νέα σοσιαλιστική τράπεζα εγγυήθηκε για τις υποχρεώσεις των τραπεζών που κερδοσκοπούσαν σε βάρος του λαού και η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, στις 16 Δεκέμβρη επέστρεψε στους 141.981 αποταμιευτές και συναλλασσόμενους με τις τράπεζες πολίτες, 228 εκατομμύρια bolívares                       (106 εκατομμύρια δολάρια).
Η νεοϊδρυθείσα τράπεζα θ’ αποτελέσει μοντέλο «σοσιαλιστικής τράπεζας», όπως μπορούμε να διαβάσουμε και στην επίσημη ιστοσελίδα της. Μια τράπεζα που θα επιτρέψει στους πολίτες της Βενεζουέλας, σ’ όσους δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στις παρεχόμενες υπηρεσίες των ιδιωτικών τραπεζικών καρχαριών, να λαμβάνουν δάνεια για ανάπτυξη και επιβίωση, πάντα υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Είπατε κάτι;
Α… ναι, ο
Hugo Chávez είναι «δικτάτορας», αφού το διακηρύσσουν καθημερινά οι ΗΠΑ, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της… αφού στην Κοπεγχάγη τους είπε ότι το πρόβλημα του κλίματος είναι η ασύδοτη καπιταλιστική ανάπτυξη… αφού απέλασε τον πρέσβη του Ισραήλ στη διάρκεια της εθνοκάθαρσης στη Γάζα… αφού… αφού… αφού…
Με τη απλόχερη «ενίσχυση» που δόθηκε στις εδώ ιδιωτικές τράπεζες, για ν’ αντιμετωπίσουν τη δική τους κρίση, τις δικές τους απάτες κερδοσκοπίας, πόσες εθνικές τράπεζες θα μπορούσαν να ιδρυθούν και να στηρίξουν την εθνική οικονομική ανάπτυξη;

Πάλι ονειροβατώ και παραμένω αιθεροβάμονος… Πως θα ρέουν οι μίζες και τα λάδια, αν υπάρχει εθνικός έλεγχος;
Μάλλον δεν είμαι αρκετά εκσυγχρονιστής και σπουδαγμένος σε αμερικάνικα κολέγια…

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ενα επικαιρο ανεκδοτο:

Γινεται λοιπον συνεδριαση στην Βουλη μετα την ανακοινωση των σκληρων οικονομικων μετρων και λεει ο Παπανδρεου οτι πρεπει να παρουν μετρα για την τονωση του ηθικου των βουλευτων για να μπορεσουν να κανουν την δουλεια τους καλυτερα. Λεει λοιπον οτι πρεπει να αλλαξουν τις μοκετες στην Βουλη απο κοκκινες να τις κανουν μπλε. Ψηφιζουν λοιπον και το αποφασιζουν. Προτεινει ο Σαμαρας να να στολιστει η αιθουσα της Βουλης με ελληνικες σημαιες για να ενισχυθει το εθνικο φρονημα. Ψηφιζουν και το αποδεχονται. Προτεινει τελος ο Καρατζαφερης πριν απο καθε συνεδριαση της Βουλης να παιζει ο εθνικος υμνος. Ψηφιζουν και αυτο και το κατοχυρωνουν. Οση ωρα ψηφιζουν τις αλλαγες, ειναι μια γρυουλα, καθαριστρια στην Βουλη, που καθετε στην πορτα και κοιταει με απορια και απογνωση τον Παπανδρεου.
Ο Γιωργος την βλεπει και αφου τελειωνει η ψηφοφορια, πηγαινει προς το μερος της και την ρωτα...."Γιαγιουλα, γιατι οση ωρα ψηφιζαμε για τις αλλαγες στην Βουλη εσυ με κοιτουσες με απορια???"
Και με ανεση η γριουλα απαντα "Πριν διοριστω με μεσο στην Βουλη, ημουν καθαριστρια σε ενα μπουρδελο. Οταν οι δουλειες δεν πηγαιναν καλα, αλλαζαμε τις πουτανες οχι τις μοκετες!"

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 2001 ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΩΡΑ!



Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Τοπία – Φύση


Ταξιδέψτε στα πανέμορφα τοπία που ακολουθούν, μέσα από τον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας!


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα ενεργά ηφαίστεια της Ελλάδας

Ηφαίστειο
Στην Ελλάδα υπάρχουν 39 ηφαίστεια, με μεγαλύτερα – εκτός της Σαντορίνης αυτά της Μήλου, της Νισύρου και των Μεθάνων.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του .... Επιλέγοντας αγκίστρια


Η σωστή επιλογή ενός αγκιστριού βασίζεται ουσιαστικά σε ένα και μοναδικό κριτήριο, την επιλογή του κατάλληλου είδους και μεγέθους για το είδος του ψαρέματος που σκοπεύουμε να κάνουμε και αυτό αφορά και το είδος των ψαριών που ευελπιστούμε να πιάσουμε.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΒΑΖΕΛΟΣ - ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!! ΓΙΝΕ ΟΦΗ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ!



Διαβαστε Περισσοτερα...

Οικονομική κρίση και στην Αρχαία Ελλάδα




Οικονομική κρίση πέρασε και η αρχαία Ελλάδα τον 3ο π.Χ. αιώνα. Το αποδεικνύουν οι λιτοί τάφοι εκείνης της περιόδου, ενώ παράλληλα υπήρχαν ρητές συστάσεις από τους άρχοντες για λιτότητα και περιορισμό της σπατάλης.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα κομμάτια του δύσκολου παζλ των ελληνοτουρκικών σχέσεων


Του Θανου Π. Nτοκου
(Γενικου διευθυντή Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ))

Το παρόν κείμενο επιχειρεί να προσφέρει μια εξαιρετικά συνοπτική εικόνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και των διμερών προβλημάτων.

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


"Το πρόβλημα με τα πολιτικά ανέκδοτα είναι οτι εκλέγονται"
ΧΕΝΡΙ ΚΕΙΤ (Αμερικανός κωμικός)


"Οι πολιτικοί είναι σαν τις πάνες. Πρέπει να αλλάζονται συχνά για τους ίδιους λόγους"
ΑΓΝΩΣΤΟΥ


"Την επόμενη φορά που θα σας λένε όλες αυτές τις μαλακίες για τη σημασία της ψηφοφορίας να θυμάστε οτι ο Χίτλερ αναδείχτηκε σε ελεύθερες δημοκρατικές εκλογές"
ΤΖΩΡΤΖ ΚΑΡΛΙΝ (Αμερικανός κωμικ

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share