Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Μαύρα πουλιά, πουλιά της δυστυχίας!


Από το Φορτηγό του 1966 ο Διονύσης προφητικός μας τα είχε πει. Δεν έχει σημασία τι ακριβώς είχε στο νου του εκείνη τη στιγμή πριν 45 χρόνια, το ποίημα έχει τη δική του ανεξάρτητη ζωή και μεταδίδει το μήνυμα ή το συναίσθημά του διαχρονικά.








Διαβαστε Περισσοτερα...

MAKHΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ GATE!


Του έδωσαν αναστολή ενώ είχε καταδίκες / Αίτηση διδακτορικής διατριβής είχε κάνει ο ανακριτής στον δικηγόρο του Ψωμιάδη


Από το Κουτί της Πανδώρας

Σε σκάνδαλο που συγκλονίζει την Δικαιοσύνη, εξελίσσεται το «Ψωμιάδης gate», με την μη προφυλάκισή του. Φαίνεται πως η απόφαση του ανακριτή Γιώργου Κασσίμη, να μην συναινέσει στην προφυλάκισή του, μέσα από μια σειρά από αντιφατικούς συλλογισμούς που έφτασαν στο σημείο να τον χαρακτηρίσουν ως μη ύποπτο φυγής, δεν είναι η μόνη πλευρά που ταρακουνά την Δικαιοσύνη, από την Ευελπίδων ως τον Άρειο Πάγο.

Η πιο σκανδαλώδης νομική συμπεριφορά, εξελίχθηκε, στην..................


Διαβαστε Περισσοτερα...

Δημήτρης Μυταράς | Θα μας στύψουν σαν «λεμονόκουπες» | Aixmi.gr

Θα μας στύψουν σαν «λεμονόκουπες»

Θα μας στύψουν σαν «λεμονόκουπες»

‘Οταν γίνονται πολιορκίες, μέρα – νύχτα χτυπούν τα τύμπανα του εχθρού για εκφοβισμό. Πρέπει το ηθικό των πολιορκημένων να μειωθεί και, είναι γνωστό, στρατός και λαός χωρίς ηθικό, είναι εύκολο θύμα.

Οι δανειστές μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρέπει να πάρουν τα δανεικά πίσω. Αν η Ελλάδα πτωχεύσει ή βγει απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να πάρουν δεκάρα!

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγεί από το Ευρώ, ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι θα γίνει, λοιπόν; Με απειλές και τρομοκρατία οι δανειστές μας θα προτιμήσουν να μας »στύψουν» σαν λεμονόκουπες, προκειμένου να επιστραφούν μερικά δανεικά .

Και ποιός φταίει για όλα αυτά; Eίναι εκείνοι που βρίσκονται μέσα στη Βουλή, οι οποίοι διέφθειραν έναν λαό, ο οποίος -ευχαρίστως- υπέστη τη διαφθορά! Και τώρα όλοι τρέχουν για να σώσουν τα προσχήματα!

Πέστε μου αν έχω δίκιο!

ΕΛΕΟΣ! ΜΗ ΜΑΣ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ
ΕΛΕΟΣ! ΜΗ ΜΑΣ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ
ΕΛΕΟΣ! ΜΗ ΜΑΣ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ.

http://www.aixmi.gr/



Διαβαστε Περισσοτερα...

Εκπληκτικές φωτογραφίες από όλα τα αθλήματα!


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Το σφυροδρέπανο δεν μπορεί να καταχωρηθεί ως σήμα ρούχων


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το σφυροδρέπανο δεν μπορεί να καταχωρηθεί ως σήμα ρούχων στην ευρωπαϊκή αγορά διότι αντίκειται στα χρηστά ήθη ορισμένων κρατών μελών, ιδίως της Ουγγαρίας.

Το ζήτημα αυτό προέκυψε το 2006 οπότε η Couture Tech Ltd, εταιρεία σχετιζόμενη με τις διεθνείς δραστηριότητες ενός Ρώσου σχεδιαστή ρούχων, κατέθεσε ενώπιον του Γραφείου των κοινοτικών σημάτων της ΕΕ αίτηση περί καταχωρίσεως ως εγκεκριμένου για την ευρωπαϊκή αγορά σήματος των ρούχων της, ενός εμβλήματος της πρώην Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ) το οποίο είχε σε περίοπτη θέση ένα σφυροδρέπανο.

Το ευρωπαϊκό Γραφείο απέρριψε την αίτηση με το επιχείρημα ότι το σήμα αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντίθετο στα χρηστά ήθη ενός τμήματος του ευρωπαϊκού πληθυσμού το οποίο διαβιεί σε ένα τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο είχε τελέσει υπό το σοβιετικό καθεστώς.

Η Couture Tech Ltd, προσέφυγε στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της απόφασης του Γραφείου των κοινοτικών σημάτων. Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή σημειώνοντας ότι ο κοινοτικός κανονισμός για τα κοινοτικά σήματα προβλέπει ότι «ένα σήμα δεν πρέπει να γίνεται δεκτό αν αντίκειται στη δημόσια τάξη και στα χρηστά ήθη, και τούτο έστω και αν οι ανωτέρω λόγοι ισχύουν μόνον εντός ενός κράτους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως». Ειδικότερα το Ευρωπαϊκό δικαστήριο έλαβε υπόψη του την περίπτωση της Ουγγαρίας, όπου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, «το σφυροδρέπανο και ο ερυθρός αστέρας με πέντε βραχίονες» θεωρούνται ως «σύμβολα αυταρχισμού», η δε χρήση τους αντίκειται στη δημόσια τάξη.

EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δεκάδες απογειώσεις σε μια φωτογραφία






Η λογική είναι απλή. Μια φωτογραφική μηχανή τραβάει διαδοχικές φωτογραφίες για ικανό χρονικό διάστημα από το ίδιο σημείο. Μπορούμε να δούμε έτσι καθαρά την πορεία κάθε αεροσκάφους που απογειώνεται. ΟΙ λήψεις είναι από δημοφιλή αεροδρόμια σε διάστημα που δεν ξεπερνά συνήθως τη μια ώρα.
Η πορεία των αεροσκαφών φαίνεται στο νυχτερινό ουρανό σα δέσμη φωτός. Βλέπουμε ότι οι αεροδιάδρομοι είναι καθορισμένοι και τα εροπλάνα οφείλουν να ακολουθήσουν συγκεκριμένη πορεία.

Perierga.gr 
Perierga.gr
Perierga.gr
Perierga.gr
Perierga.gr
Perierga.gr
Perierga.gr
Perierga.gr
Perierga.gr
Perierga.gr
Perierga.gr
Perierga.gr
Perierga.gr
Perierga.gr


Διαβαστε Περισσοτερα...

Από την Κέρκυρα στο Λούβρο

ΚΕΡΚΥΡΑ - Μόλις 21 χρόνων. Κι όμως, μ' ένα βιογραφικό στο οποίο καταλογογραφούνται ήδη συνεργασίες με διάσημες ορχήστρες, εμφανίσεις σε μεγάλες αίθουσες του κόσμου και διεθνή εύσημα. Σε όλα αυτά ο βιρτουόζος κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος προσθέτει, την ερχόμενη Πέμπτη, άλλη μία σημαντική στιγμή στην καριέρα του: το ρεσιτάλ που θα δώσει στο Λούβρο, προσκεκλημμένος για δεύτερη φορά του Μουσείου, που τον είχε εντοπίσει από το 2008, όταν ο έφηβος τότε μουσικός, αποσπώντας το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Νέων Μουσικών Eurovision, είχε παίξει στην εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ της Βιέννης, μπροστά σε 50.000 ακροατές.

Με τη διάσημη Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης έκανε φέτος το ντεμπούτο του, ως μαέστρος και σολίστ. Το καλοκαίρι ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του νεοσύστατου κι επικεντρωμένου στο κλασικό ρεπερτόριο Φεστιβάλ Τεχνών της γενέτειράς του, της Κέρκυρας. Και μετά ήρθε η πρόσκληση του Λούβρου, στο οποίο ο Γραμμένος πάει «ετοιμοπόλεμος». Θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του ρεσιτάλ του δύο έργα σε παγκόσμια πρεμιέρα: το «Celebration XVI» του Θεόδωρου Αντωνίου και το «Breathe», έργο για κλαρινέτο και πιάνο, του Βέλγου συνθέτη Κρις Κρίστοφελς.

Ειδικά για το τελευταίο, τον Ελληνα κλαρινετίστα θα συνοδεύσει στο πιάνο η εξίσου διακεκριμένη 24χρονη Ιταλίδα Βανέσα Μπενέλι Μοσέλ. Εργα Μπραμς και Πουλένκ συμπληρώνουν το ρεπερτόριο εκείνης της βραδιάς.

Απ' ό,τι θα ερμηνεύσει πάντως ο Γραμμένος στο Λούβρο, ένα έργο τον φορτίζει περισσότερο συγκινησιακά. Είναι αυτό του Ελληνα συνθέτη και δασκάλου Θεόδωρου Αντωνίου, ο οποίος υπήρξε μάλιστα από τους πρώτους που εντόπισε στις ερμηνείες του νεαρού σολίστ «ένα σπάνιο μουσικό φαινόμενο». Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο ότι το «Celebration XVI», έργο για σόλο κλαρινέτο, είναι αφιερωμένο σ' εκείνον.

Από 5 χρόνων

Πολύ πριν από τις σημαντικές διακρίσεις και τις μεγάλες ορχήστρες, η ωραία περιπέτεια του Γραμμένου στη μουσική ξεκίνησε από τις κερκυραϊκές μπάντες. Γοητευμένος από τον ήχο των 20 Φιλαρμονικών που έχει το νησί του, άρχισε στα 5 του να παίζει φλογέρα και στα 8 κλαρινέτο, λαμβάνοντας, λίγο αργότερα, και ο ίδιος μέρος στις μουσικές παρελάσεις που διατήρησε η επτανησιακή παράδοση.

«Το γεγονός ότι κατάγομαι από την Κέρκυρα υπήρξε καθοριστικό. Ετσι ανακάλυψα και καλλιέργησα την αγάπη μου για τη μουσική. Επιπλέον το κλαρινέτο ήταν για τις κερκυραϊκές μπάντες ένα κύριο μουσικό όργανο. Γι' αυτό ξεκίνησα μ' αυτό τις σπουδές μου».

Ακολούθησε δίπλωμα και 1ο βραβείο από το Ωδείο Αθηνών και σπουδές στην Ακαδημία Φραντς Λιστ της Βαϊμάρης, με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση. Μετά και το 1ο Πανευρωπαϊκό βραβείο στον Διαγωνισμό Νέων της Βιέννης, έπεσαν βροχή οι προτάσεις για συνεργασίες με παγκοσμίου κύρους ορχήστρες: Συμφωνική της Βιέννης, Ορχήστρα της Νορβηγικής Ραδιοφωνίας, Φιλαρμονική του Βερολίνου. Και εμφανίσεις στο Auditorium National de Musical της Μαδρίτης, παρουσία της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, στο Minato Mirai Hall της Ιαπωνίας, στην Οπερα της Βιέννης, στην Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου. Βέβαια...

**Ολα αυτά είναι ένα είδος «πρωταθλητισμού». Εχετε χρόνο για τη φυσιολογική ζωή ενός 20χρονου που θα πάει και σ' ένα κλαμπ;

«Φυσικά. Οι συνεργασίες και οι συναυλίες είναι το μέρος της ζωής μου που φαίνεται δημοσίως. Κατά τα άλλα έχω μια απολύτως φυσιολογική καθημερινότητα. Η μουσική είναι η μεγάλη μου αγάπη και αφορά ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, δεν είναι όμως ολόκληρη η ζωή μου».

Εδώ και τρία χρόνια, η καθημερινότητα του Διονύση Γραμμένου δεν έχει ως βάση την Ελλάδα. Ζει μόνιμα στη Βαϊμάρη. «Σίγουρα», λέει, «αγαπώ την Ελλάδα. Είναι η πανέμορφη χώρα μου, στην οποία ζει η οικογένειά μου. Ομως οι ευκαιρίες που δίνονται σε έναν μουσικό είναι περιορισμένες, το ίδιο και η αγορά της. Ενώ στο εξωτερικό είναι άλλες οι προϋποθέσεις».

Ο ίδιος παραμένει εκπρόσωπος μιας άλλης όψης της Ελλάδας, μακριά από την πλευρά που πλήττεται και ταπεινώνεται καθημερινά. «Δεν είμαι», σχολιάζει, «μόνον εγώ. Υπάρχουν τόσο πολλοί Ελληνες στο εξωτερικό που κάνουν εξαιρετικά σημαντικά πράγματα! Μακάρι να προβάλλεται κι αυτή η εικόνα μας...».

*Με στοιχεία από την www.enet.gr


Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

"Eπίγεια σοφία"


"Ο σκοπός της Κοινωνικής Πρόνοιας θα έπρεπε να είναι -όσο αυτό είναι δυνατό- να εξαλείψει τους λόγους ύπαρξής της."
Ρόναλντ Ρήγκαν, 1911-2004, Αμερικανός πρόεδρος [1981-1989]





"Δεν υπάρχει πιο ακριβής ένδειξη κακής οργάνωσης της πολιτείας, από την αφθονία γιατρών και νομικών."
Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος







"Τίποτε δεν μπορεί να είναι πολιτικά ορθό, αν είναι ηθικά λάθος".
Daniel O’ Connell, 1776-1847, Ιρλανδός πολιτικός

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΑΡΓΑ...!!!!!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Όλο και περισσότεροι μιλάνε για επιστροφή στη δραχμή… Κάποιος να μας εξηγήσει πότε φτάνουμε στον πάτο του βαρελιού. Για να σταματήσει το μαρτύριο της σταγόνας!


Αυτή η συνεχιζόμενη τηλεοπτική και ραδιοφωνική επίθεση των “κυβερνητικών” μέτρων που υπαγορεύει η τρόικα έχει καταντήσει αηδία πλέον! Φτάνει ρε παιδιά, κόψτε ό,τι νομίζετε, κάντε τις μεταρρυθμίσεις σας, αλλάξτε μας τα φώτα μόνο πείτε μας που σταματάει αυτή η κατηφόρα. Να μπορούμε να μετρήσουμε κι εμείς

Να πούμε: Αν γυρίσω στη δραχμή, θα παίρνω μισθό χίλια πεντακόσια γρόσια και θα χρειάζομαι χίλια τετρακόσια για να ζω και εκατό για δάνεια. Μία η άλλη κι ας ισοδυναμούν αυτά τα χίλια πεντακόσια γρόσια με τετρακόσια εξήντα ευρώ. Δεν θα πάω Ευρώπη, δεν θα πάρω καινούριο αυτοκίνητο, θα είμαι ευρωπαϊκά φτωχός αλλά θα τα βολεύω στη χώρα μου και θα κοιτάω να πάω διακοπές με σκηνή το καλοκαίρι.

Αν μείνω στο ευρώ θα παίρνω μισθό οχτακόσια ευρώ και θα χρειάζομαι εννιακόσια για να ζήσω, θα δανείζομαι εκατό και μακροχρόνια θα πουλήσω ένα δωμάτιο του σπιτιού μου για να ξεπληρώσω τα χρωστούμενα. Τα οχτακόσια μου ευρώ θα ισοδυναμούν με δυόμιση χιλιάδες γρόσια του γείτονα επομένως θα είμαι ευρωπαϊκά ημι-ισχυρός και θα κάνω φτηνές διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχεία της πρώην ανατολικής Ευρώπης.

Να μας πούνε ανάμεσα σε τι έχουμε να διαλέξουμε, να αποφασίσουμε με δημοψήφισμα, εκλογές, κορώνα γράμματα ή όποια άλλη μέθοδο θέλετε και να τελειώνουμε. Φτώχεια της δραχμής ή φτώχεια με ευρώ; Να μας πάρει το σπίτι η Μπούντεσμπανκ ή η Λαϊκή Τράπεζα; Αλλά να ξέρουμε: Ο πάτος βρίσκεται εκεί: Στα οχτακόσια ευρώ, στα τετρακόσια εξήντα, στα χίλια τριακόσια, κάπου τέλος πάντων. Για το σύνολο αυτού του πολέμου, για το σύνολο του μνημονίου, για το σύνολο της διάρκειας πτώχευσης. Και γνωρίζοντας να διαλέξουμε εμείς τον θάνατό μας. Θα είναι πράσινης απόχρωσης με ευρώ-φτώχεια, κόκκινης με δραχμο-φτώχεια ή γαλάζια με σαμαροειδή φτώχεια; Και να τελειώνουμε με αυτό το μαρτύριο της σταγόνας όπου εξαγγέλλονται μέτρα που όλοι (οι παρουσιαστές της ΤιΒι) μας λένε ότι φτάσανε στα όρια και δεν πάει άλλο για να ακούσουμε την άλλη μέρα ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και θα μας πάρουν κι άλλα. Και όταν το χωνέψουμε εν μέρει (όσο χωνεύεται) ότι θα μας πάρουν και από τα υπόλοιπα ένα ακόμη ποσοστό, τότε βγαίνει πάλι ο δημοσιογράφος και λέει ότι η τρόικα δεν έμεινε ικανοποιημένη από τα μέτρα και θέλει νέα πιο αποτελεσματικά. Να απολυθούν οι εκατό χιλιάδες από το δημόσιο, να βγουν σε εργασιακή εφεδρεία άλλοι τόσοι, να πεταχτούν στον δρόμο συμβασιούχοι, αορίστου χρόνου, νεοδιορισμένοι, παλαιοδιορισμένοι και λοιποί και μετά να μάθουμε ότι και πάλι η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε καλά τα μέτρα και χρειάζονται κι άλλες περικοπές και άλλοι φόροι, προσωρινοί πάντα που θα μείνουν για πάντα!

Προτείνω να διαδηλώνουμε στο μέλλον απ’ ευθείας ενάντια στην τρόικα και τη Μέρκελ. Ο Παπανδρέου απλός μεσάζων είναι…. Στις πορείες του ΠΑΜΕ έβλεπες πολλούς αποφασισμένους να γυρίσουν στη δραχμή κι ό,τι γίνει έγινε… Τώρα τους βλέπεις σε όλα τα μπλογκ και στους διαδρόμους. Το κίνημα υπέρ της πτώχευσης διευρύνεται με χαρακτηριστικό σύνθημα στα χείλη όλων το: “Σας βαρεθήκαμε”

http://gtsiridis.wordpress.com/

Διαβαστε Περισσοτερα...

Athens graffiti collection


Έτσι για να μείνουν στην ηλεκτρονική αθανασία, μακριά από φθορές, βροχές και τον καυτό μας ήλιο: ο ανθός των γκράφιτι κατευθείαν απ' τις street art πηγές, aka Μεταξουργείο, Εμπορικό Τρίγωνο, Γκάζι, Ψυρρή (Σεπτέμβρης 2011)




Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"

"Το κλείσιμο του ισολογισμού της ζωής τον κάνουν τα παιδιά που ανατρέφει ο καθένας."
ΡΕΑ ΒΙΤΑΛΗ Ελληνίδα Δημοσιογράφος

"Αυτοί που ίσως θα μπορούσαν να σώσουν την χώρα ειναι οι , καμιά δεκαριά χιλιάδες νέοι Έλληνες που δεν δέχονται το στίγμα της ντροπής που επέβαλαν τα Πινόκιο που την κυβερνουν…"
ΚΩΣΤΑΣ .Δ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ (Ελληνας δημοσιογράφος ιδρυτής του μοναδικού Ελληνικού φιλοσοφικού περιοδικού "4 Τροχοί" που ενίοτε γράφει και για αυτοκίνητα...)

"Από την εποχή των Δωριέων έως σήμερα, όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις παραλαμβάνουν καμένη γη."
ΚΥΡ, Έλληνας σκιτσογράφος


Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς το Lidl "έφαγε" τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ !!!


Του Μιχάλη Σιάχου

Πέμπτη 7 Ιουλίου, μεσημέρι. Οι νομικοί εκπρόσωποι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl, γερμανικών συμφερόντων, βρίσκονται στο γραφείο του προέδρου του ΕΦΕΤ, διαμαρτυρόμενοι για «λάθος χειρισμούς» που αφορούσαν μολυσμένα κρεατοσκευάσματα. Ο πρόεδρος δέχεται ένα επείγον τηλεφώνημα από την…

Διαβαστε Περισσοτερα...

Χριστιανική ιστορία με τράπουλα.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Επιστολή στον κ. Ψαριανό


Αξιότιμε κύριε βουλευτά,
Συγκινήθηκα ιδιαιτέρως για τις πρόσφατες ερωτήσεις σας στη Βουλή, όπου ζητήσατε την κατάργηση του αγιασμού και της προσευχής στα Σχολεία και την κατάργηση του σώματος των στρατιωτικών ιερέων. Είναι παρήγορο ότι άτομα οξυδερκή σαν και εσάς αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι δυνατόν τον ελληνικό λαό να τον απασχολούν θέματα ήσσονος σημασίας, όπως η οικονομική κρίση, οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, η ανεργία, οι απολύσεις και λοιπά ανούσια, μικρά και ασήμαντα πράγματα, την στιγμή που το καυτό πρόβλημά μας σήμερα, είναι η αδικαιολόγητη εμμονή των Ελλήνων σε αναχρονιστικά και παρωχημένα μοντέλα που καθιστούν την σύγχρονη πολυπολιτισμική Ελλάδα ένα ‘θεοκρατικό καθεστώς’, όπως πολύ σωστά είπατε.
Θα σας ήθελα όμως πιο ριζοσπαστικό. Πιο αποφασισμένο. Πιο φάιτερ. Διότι με την κατάργηση του αγιασμού και των ..................

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέθανε από το πολύ....ντους!


Η

Σαμάνθα Χάνκοξ, 40 ετών βρέθηκε νεκρή σε μια πολυθρόνα στο σπίτι της
και από το οποίο δεν είχε ξεμυτίσει τα τελευταία 18 χρόνια αφού είχε προχωρημένης μορφής μικροβιοφοβία. Οι γονείς της... κάλεσαν το 166 αλλά ...

κρατήθηκαν και ανακρίθηκαν από τις αρχές για τουλάχιστον 7 ώρες πριν συλληφθούν. Η νεκροψία αποκάλυψε ότι η κόρη τους πέθανε από αφυδάτωση και μόλυνση στο δέρμα.

Οι φοβίες της ήταν τόσο μεγάλες για τα μικρόβια που περνούσε 20 ώρες το 24ωρο στο ντούς!

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της άφηνε μόνο τους γονείς της να μπαίνουν στο σπίτι και είχε καλυμμένα τα χέρια της με ειδικά γάντια για να μην έρχεται σε επαφή με τα μικρόβια.

Ο λόγος που ασκήθηκε δίωξη εναντίον των γονιών της ήταν ότι παρά το γεγονός οτι είχε διαγνωσθει η πάθησή της δεν έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να την θεραπεύσουν.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι αστείες φωτογραφίες της ημέρας [pics]



Goofy Photos taken by Goofy People
Σου φτιάχνουν το κέφι. Δείτε το...

















Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

time lapse βίντεοαπό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό



Παρακολουθήστε παρακάτω ένα καταπληκτικό time lapse βίντεο (τεχνική δημιουργίας βίντεο με την λήψη πολλαπλών φωτογραφιών από κάποιες ώρες μέχρι και αρκετές μέρες) που πάρθηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station - IIS) όπως αυτός περιστρέφεται σε τροχιά γύρω από τη γη κατά τις βραδινές ώρες. Το βίντεο ξεκινάει από τον Ειρηνικό Ωκεανό και συνεχίζει στη Βόρεια και Νότια Αμερική καταλήγοντας κατά τις πρωινές ώρες κάπου κοντά στην Ανταρτική...








Διαβαστε Περισσοτερα...

Ενας λαός με ετοιμότητα πουτάνας για χάρη των πολιτικών νταβάδων...


Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Ο
Της ΡΕΑΣ ΒΙΤΑΛΗ

«Άντε και πληρώνουμε και μια ακόμα έκτακτη εισφορά στα ακίνητα.». Με τρομάζει πλέον η άνεση με την οποία μιλάμε ο ένας για την τσέπη του άλλου. «Άντε και πληρώνουμε»

Αναρωτιέμαι κάτι άλλο. «Άντε και δεν πληρώνουμε την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα» όχι από επαναστατική διάθεση, όχι από μαγκιά και φιλοσοφία αλλά γιατί δεν έχουμε

Για ποιο ακριβώς αδίκημα θα τιμωρηθούμε; 
Γιατί οφείλουμε να έχουμε την ετοιμότητα της πουτάνας στις σφαλιάρες του νταβά για επιπλέον εισπράξεις;  

Γιατί πρέπει να είμαστε απίκο με το πορτοφόλι στο χέρι για έναν μηχανισμό που δεν ήταν ποτέ απίκο για μας; 

Γιατί το δικό τους «δεν έχουμε» σε συνέχεια του «λεφτά υπάρχουνε» πρέπει να γίνει σεβαστό και το δικό μας «δεν έχουμε» αμφισβητείτε;  

Στις πόσες έκτακτες εισφορές πτωχεύει ο άνθρωπος ατομικά; Και ποιος μηχανισμός στήριξης θα σώσει την οικογένειά του πέραν «εμού του ιδίου» που έλεγε και η έρμη Τζούλια;

Τιμωρούμαι αρκετά ως μαλάκας, πρέπει να τιμωρηθώ γιατί ήμουν και νοικοκύρης άνθρωπος; 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

"Επίγεια σοφία"


Aφιερωμένη στον ΓΙΩΡΓΟ ΣΕΦΕΡΗ που άφησε την Ελλάδα φτωχότερη φεύγοντας σαν σήμερα πριν απο 40 χρόνια...

"Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει."

"Με τι καρδιά, με τι πνοή
τι πόθους και τι πάθος,
πήραμε τη ζωή μας λάθος!
κι αλλάξαμε ζωή."

"Τόσος πόνος τόση ζωή
πήγαν στην άβυσσο
για ένα πουκάμισο αδειανό για μιαν Ελένη. "

"Κι ο άνθρωπος κατάντησε πραμάτεια."

Διαβαστε Περισσοτερα...

Online υπολογισμός έκτακτης εισφοράς ακινήτου


Στο amoives.gr φιλοξενείται ένας απλός και εύχρηστος online τρόπος υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς ακινήτου.
Εσείς δίνετε την παλαιότητα, την τιμή ζώνης (μπορείτε να τη δείτε σε ένα λογαριασμό της ΔΕΗ)
και το εμβαδό για να υπολογιστεί στη συνέχεια το ποσό που θα κληθείτε να πληρώσετε.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μια φωτογραφία ... 5 χρόνια πορεία για ένα κινητό που άλλαξε την πορεία της τηλεφωνίας και εισήγαγε τον όρο smartphone σε κάθε σπίτι. Enjoy

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κακό Παράδειγμα

ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση

 

 
Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2011 
στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, 
ναυαρχίδας του σουηδικού τύπου, 
και περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα αντικειμενικά
κόντρα στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ 
(και των σουηδικών ΜΜΕ δυστυχώς μεταξύ αυτών).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
Εφημερίδα Dagens Nyheter
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΣΟΥΗΔΙΑ
Κάισα Έκις Έκμαν
Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση. Η Κάισα Έκις Έκμαν επισκέφτηκε μια παρεξηγημένη χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο, όπου όλοι συμφωνούν μεταξύ τους.
Πώς θα νιώθαμε αν όλα όσα μας ανήκαν πουλιόνταν για να ξεπληρώσουμε δάνεια από τα οποία δεν είδαμε ποτέ όφελος; Αν οι μισθοί μας μειώνονταν στο μισό και τα λεφτά πήγαιναν κατευθείαν σε ξένες τράπεζες;
Και αν εμείς, ενώ προετοιμαζόμασταν να ζήσουμε στο οριο διαβίωσης, ως επιστέγασμα όλων αποκαλούμασταν τεμπέληδες και κακομαθημένοι;  Αν κάποιος εξοικειωθεί με αυτή την κατάσταση, μπορεί να αποκτήσει μια ιδέα πώς είναι να είσαι Έλληναςαυτή τη στιγμή.
Έχω μόλις επιστρέψει από την Ελλάδα. Σε μία χώρα που βρίσκεται σε κρίση επικρατεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.  Μια καχεξία και απελπισία, αναμεμιγμένη με την πολιτική αφύπνιση που ακολουθεί μεγάλα γεγονότα και προκαλεί ευφορία.  Ξαφνικά, οιχαμηλοί μισθοί και η δυσκολία πληρωμής των λογαριασμών, από ατομικό πρόβλημα του καθενός, απέκτησαν κοινό πολιτικό περιεχόμενο.  Ορισμένοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν.  Άλλοι να ρίξουν την κυβέρνηση.
Μια αναγκαία αντιασφυξιογόνα μάσκα κρέμεται σε πολλά σπίτια, ως ανάμνηση των διαδηλώσεων των 28 και 29 Ιούνη, οπότε το κοινοβούλιο υπερψήφισε το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Δ εν νομίζω ότι έχω βρεθεί παλιότερα σε χώρα όπου όλοι μα όλοι που συνάντησα να συμφωνούν.  Είναι όλοι αγανακτισμένοι με το ευρώ, με τη Γερμανία, με την κυβέρνησή τους και μετους εαυτούς τους που την ψήφισαν.  Ύστερα από μια βδομάδα στην Αθήνα, μπορώ να πω ότι αν ήμουν Ελληνίδα, θα ήμουν κι εγώ αγανακτισμένη.
Αυτά που μαθαίνουμε για την Ελλάδα από τις σουηδικές εφημερίδες είναι πάνω κάτω ότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ λίγο και αμείβονται πολύ καλά. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, Άντρες Μπόρι, έχει δηλώσει ότι «οι Έλληνες βγαίνουν στηΣύνταξη στα 40». Στο άρθρο «Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Ελλάδα» της 17/6 στην Dagens Nyheter γραφόταν ότι οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα».  Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έκανε έκκληση στους Έλληνες να δουλεύουν περισσότερο και να μην κάνουν τόσο πολύ καιρό διακοπές.  Όλα αυτά καρυκευμένα με τη συνηθισμένη μπούρδα περί ενός τεράστιου και μη αποτελεσματικού κράτους.  Τώρα θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα τους δανείσει ακόμα περισσότερα χρήματα, αυτό θα μπορούσε να βάλει σε μια τάξη τα πράγματα, άρα γιατί διαμαρτύρονται;  
Τι τραγικός αχταρμάς παραπληροφόρησης!  Και τι τραγική έλλειψη αλληλεγγύης προς μία χώρα που οφείλουμε τώρα να υποστηρίξουμε!  Οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη – 42 ώρες τη βδομάδα σύμφωνα με τη Eurostat, την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 803 ευρώ. Το πραγματικό όριο ηλικίας δεν είναι τα 40 χρόνια, όπως ισχυρίζεται ο Άντερς Μπόρι, αλλά τα 61,4.
Πρόκειται δηλαδή για έναν από τους πιο σκληρά εργαζόμενους και ταυτόχρονα πιο χαμηλά αμειβόμενους λαούς της Ευρώπης.  Όμως έχουν μια χώρα που εξαρτάται από τον τουρισμό και όχι από κάποια αμιγώς δικιά της μεγάλη παραγωγή. Και μια χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο. Όπου ο κόσμος δεν εμπιστεύεται το κράτος ενώ το κράτος δενπαρέχει στους πολίτες του ούτε τις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες.  Και το οποίο, ως επιστέγασμα όλων, βρίσκεται στη θηλιά του ευρώ.
Κάθε εθνικό νόμισμα μπορεί να παρομοιαστεί με ενα ρούχο.  Κάθε χώρα φορούσε μέχρι πρότινος το ρούχο που της ταίριαζε. Μπορούσε να το στενέψει και να το φαρδύνει αν ήταν ανάγκη.  Για παράδειγμα, μπορούσε να υποτιμήσει το νόμισμά της σε περίοδο κρίσης, ή να αυξομειώνει τα επιτόκια ανάλογα με τι ανάγκες της.  Όταν όμως εισήχθη το ευρώ, όλες οι χώρες επρεπε ξαφνικά να φορέσουν τα ίδια ρούχα.  Μόνο που τα μέτρα των ρούχων πάρθηκαν για να ταιριάζουν σε ορισμένες μόνο χώρες – όπως τη Γερμανία και τη Γαλλία.  Για άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, το εν λόγω κουστούμι δεν ταίριαζε.
Η Ελλάδα κυβερνάται για δεκαετίες από δύο «δυναστείες» – τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία και το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, με δύο οικογένειες στην κορυφή, μία στο κάθε κόμμα.  Και οι δύο κυβερνήσεις έχουν πάρει μεγάλα δάνεια, αλλά λίγοι ξέρουν τι δρόμο πήραν τα χρήματα των δανείων.  Πολλά από αυτά έχουν εξαφανιστεί στη διαφθορά και σε σκοτεινάσυμβόλαια. Λέγεται ότι η κατασκευή ενός δρόμου στην Ελλάδα κοστίζει πολύ περισσότερο απ’ ότι στις
υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς παρεμβάλλονται πάρα πολλοί μεσάζοντες. Ο λαός δεν θέλει να πληρώνει φόρους μιας και δεν παίρνει τίποτα ως ανταπόδοση από το κράτος.  Ένα μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων πηγαίνει στη στήριξη μιας κρατικής γραφειοκρατίας που υπάρχει για να εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό της.  Ταυτόχρονα οι βασικές κοινωνικές υπηρεσίες αποτελούν πονεμένη ιστορία για τον κόσμο.  Ένας ασθενής πρέπει να
πληρώσει φακελάκι στο γιατρό για να τον φροντίσει, ενώ οι Έλληνες μαθητές χρειάζονται ιδιαίτερα μαθήματα για να ανταποκριθούν στις σχολικές εξετάσεις.  Και μέσα σ’ όλα αυτά, ήρθε η οικονομική κρίση το 2008.  Η Ελλάδα, η οικονομία τηςοποίας εξαρτάται από τον τουρισμό, επλήγη ακόμα πιο σκληρά.
Υπό άλλες συνθήκες, η κυβέρνηση θα μπορούσε να υποτιμήσει το εθνικό νόμισμα για βγει η χώρα από την κρίση.  Όμως μετά την εισαγωγή του ευρώ, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.  Η Ελλάδα περιορίζεται από το κουστούμι της το οποίο δεν μπορεί να βγάλει.  Κι έτσι το κουστούμι καταστρέφεται – μόνο που αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί, καθώς το ίδιο φοράνε και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Είναι προτιμότερο λοιπόν να πετσοκοφτεί αυτός που το φοράει.
Αυτό ονομάζεται «εσωτερική υποτίμηση» και σημαίνει απλά ότι αντί να υποτιμηθεί η αξία του νομίσματος περικόπτεται το εισόδημα του λαού.  Κατ’ απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι Έλληνες κρατικοί γραφειοκράτες εβαλαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο.  Οι μισθοί θα συμπιεστούν και μεγάλα τμήματα γης θα ιδιωτικοποιηθούν.  Παραλίες, αεροδρόμια, εθνικές οδοί και κατά το ήμισυ όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις θα ξεπουληθούν.
Στην πλατεία Συντάγματος κυκλοφορεί μια φήμη ότι η Ακρόπολη θα εξαγοραστεί από μια γερμανική εταιρεία.  Έμενα στο σπίτι κάποιων νέων που ανήκουν στη «γενιά των 700 ευρώ». Σύντομα θα μεταμορφωθούν στη «γενιά των 500 ευρώ».  Είναι στην ηλικία μου – 30 Χρονών και πάνω – όχι τόσο νέοι τελικά, όμως νιώθουν πιο νέοι απ’ ότι είναι καθώς ακόμα αναρωτιούνται τι θα κάνουν στο μέλλον.  Κανείς τους δεν έχει παιδιά.  Το να κάνουν παιδιά είναι κάτι αδιανόητο γι’ αυτούς.  Είναι μορφωμένοι, έχουν πολλά χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών στο ενεργητικό τους, όμως  δουλεύουν ευκαιριακά ως διακοσμητές γάμων. Ο ασφαλέστερος τρόπος να βρουν μια σταθερή δουλειά ήταν παλιότερα δια μέσου του κράτους, όμως αυτό πρόκειται τώρα να αλλάξει.  Η κατάσταση αυτή δεν είναι εντελώς άγνωστη.  Το ίδιο ισχύει για τη γενιά μας σε όλη την Ευρώπη.  Μόνο που στην Ελλάδα συμπιέζονται επιπλέον οι μισθοί μέχρι το κατώτερο όριο, με πρόσχημα την κρίση.
Στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνεται κάθε απόγευμα συνέλευση.  Όταν βρέθηκα εκεί στα μέσα του Ιούλη, ο αρχικός ενθουσιασμός είχε κάπως υποχωρήσει.  Οι συμμετέχοντες δεν ήταν πια χιλιάδες, παρά εκατοντάδες.  Ο καθένας μπορούσε να πάρει το λόγο και να μιλήσει ενώ τα θέματα ήταν διάφορα: από προτάσεις για γενική απεργία μέχρι εκκλήσεις να μην κλέβονται αντικείμενα από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία.  Ορισμένες ελληνικές λέξεις στριφογυρίζουν επίμονα στο μυαλό μου.  Μία από αυτές είναι ο «Ισημερινός», που σημαίνει Εκουαδόρ.  Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, ήταν ένας μεγάλος ήρωας για την πλατεία.  Τρεις στους τέσσερις Έλληνες επιθυμούν η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα τουΕκουαδόρ και της Αργεντινής: να κηρύξει στάση πληρωμών του χρέους.  Ένας στους τέσσερις θέλει να φύγει η χώρα από το ευρώ.  Αυτό που πρέπει να καταλάβει κανείς είναι ότι οι Έλληνες δεν είναι εξοργισμένοι με ένα αναγκαίο κακό – παρά με ένα μη αναγκαίο κακό.
Το πακέτο στήριξης που δόθηκε στην Ελλάδα δεν επιλύει την κρίση, παρά αναγκάζει τη χώρα να βυθιστεί βαθύτερα σ’ αυτήν. Αντί να γίνουν επενδύσεις στην ύπαιθρο, να φτιαχτεί κάποια παραγωγή που να μην βασίζεται στον τουρισμό, να χτιστεί κράτος πρόνοιας και να γεμίσει ο λαός αισιοδοξία, περικόπτονται τα εισοδήματα του κόσμου.
Το ΔΝΤ, διαβόητο για τις πολιτικές λεηλασίας του στον τρίτο κόσμο, τα μάζεψε και έφυγε από τη Λατινική Αμερική.  Τώρα κατασπαράσσει τα άκρα της Ευρώπης.  Θα το αφήσουμε αυτό να συμβεί;

(Ευχαριστούμε τον φίλο VZ για τον κόπο να μεταφράσει και να μας στείλει το άρθρο)

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share