Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Λιτανεία ιεράς εικόνας Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα

litania
Παρουσία πλήθος κόσμου, τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα.
Της λαμπρής λιτανείας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου, Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος.
Στη λιτανεία συμμετείχε πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και ο εορτάζων προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, Αρχιμ. Νικόλαος Κλάδης.
Επίσης παρέστησαν οι τοπικές αρχές, ενώ στρατιώτες του πυροβολικού πήραν στους ώμους την ιερά εικόνα του Αγίου.
litania2
litania1
litania3
litania4
litania5

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Αστραπή χτυπά τον πύργο του Άιφελ



Ο ουρανός είχε πάρει ήδη μια όμορφη, μπλε απόχρωση δημιουργώντας το κατάλληλο φόντο για μια φωτογραφία του Πύργου του Άιφελ. Ξαφνικά άρχισε να αστράφτει.
Ένας 31χρονος κάτοικος της πόλης του Παρισιού, ερασιτέχνης φωτογράφος, άρπαξε την φωτογραφική του μηχανή, την έστησε και περίμενε την κατάλληλη στιγμή.
Αυτή σύντομα ήρθε, όταν μια αστραπή διαπέρασε κυριολεκτικά τον πύργο, ύψους 325 μέτρων και ο Bertrand Kulik αποθανάτισε το μοναδικό θέαμα:
Perierga.gr - Αστραπή χτυπά τον πύργο του Άιφελ
«Ο ουρανός ήταν καθαρός όταν ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν αστραπές», διηγείται ο 31χρονος. «Γρήγορα άρπαξα την φωτογραφική μου και την στερέωσα σε τρίποδο κοντά στο παράθυρο μου, ελπίζοντας ότι θα τραβήξω μια συναρπαστική φωτογραφία. Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μπορούσα να πάρω μια τόσο υπέροχη εικόνα», δήλωσε ο Bertrand Kulik.

Διαβαστε Περισσοτερα...

10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!



Οι επιστήμονες και οι ερευνητές διαρκώς ανακαλύπτουν νέα πράγματα στον πλανήτη Γη – αλλά και έξω από αυτόν! Η λίστα με τις περίεργες, απροσδόκητες αλλά και παράξενες αυτές ανακαλύψεις περιλαμβάνει από ζώα και θαλάσσια είδη μέχρι πλανήτες και στοιχεία για αρχαίους πολιτισμούς που προκαλούν εντύπωση και παραξενεύουν με την ύπαρξή τους. Πάντως εμπλουτίζουν και με το παραπάνω τις γνώσεις μας και ανοίγουν νέους δρόμους για περαιτέρω ανακαλύψεις.
10. King size κροκόδειλος!
perierga.gr - 10 σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν το 2012!
Με μήκος που φτάνει τα 6,17 μέτρα, ο κροκόδειλος του αλμυρού νερού που βλέπετε είναι επίσημα από τον Ιούλιο ο μεγαλύτερος στον κόσμο. Πιάστηκε στις Φιλιππίνες και ζει πλέον στο Bunawan Eco-Park and Research Centre.
9. Ζάχαρη στο Διάστημα

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα πιο περίεργα χριστουγεννιάτικα δέντρα!


Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο στολισμός του αποτελεί για τους περισσότερους ανθρώπους μια ιδιαίτερη ιεροτελεστία και ίσως μία πό τις καλύτερες παιδικές αναμνήσεις που έχουμε. Κλασικά δέντρα τύπου… έλατο σε διάφορα χρώματα, πολύχρωμες μπάλες, στολίδια όλων των ειδών και φωτεινά λαμπάκια είναι τα βασικά που συνθέτουν τη διαδικασία της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης ή καλύτερα την αρχή της… Όταν, όμως, η φαντασία κυριαρχεί και η δημιουργικότητα διαφεντεύει μυαλό και χέρια, τότε μια εντυπωσιακή συλλογή από παράξενα, διαφορετικά, καινοτόμα, πρωτοποριακά και εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα κάνουν την εμφάνισή τους, προκαλώντας αν μη τι άλλο έκπληξη για την εφευρετικότητα του δημιουργού τους…
1. Με χάρτινες αυγοθήκες!
perierga.gr - Τα πιο περίεργα χριστουγεννιάτικα δέντρα!
* Σημαντική λεπτομέρεια: Οι μερίδες γάλακτος εν είδει στολιδιών.
2. 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Συναυλία βυζαντινής χορωδίας



ΚΕΡΚΥΡΑ - Στο πλαίσιο του τριημέρου εορτασμού της μνήμης του Πολιούχου μας Αγίου Σπυρίδωνος και εν όψει την μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων η Χορωδία διοργανώνει μεγάλη εορταστική συναυλία...
με τίτλο: «Προεορτάσωμεν λαοί Χριστού τα γενέθλια», με επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος, προεόρτιους και ύμνους των Χριστουγέννων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στις 6:00 μμ. και διοργανώνεται με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκταρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share