Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Αν δεν βγαζεις πανω απο 19.200 εισαι (στατιστικα) ψιλοαποτυχημενος..


Αυτος ειναι συμφωνα με επισημα στοιχεια ο χαρτης εισοδηματων στη χωρα μας.
Απλα πραματα.
Αν εισαι στην Αττικη και βγαζεις κατω απο 26.200 θα πρεπει να το παλεψεις καλυτερα.
Εισαι κατω απο το μεσο ορο...
Προς το παρον μη το πεις στη γυναικα σου.
Θα σε ταραξει στη γκρινια...
Δωσε κατι Αλογοσκουφη χανομαστε...
19.200 παντως ο μεσος ορος συνολικα στη χωρα...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι New York Times προκαλουν.Εχουν ανοιξει blog γνωμης και κατω απο ενα επιθετικο για μας αρθρο οι σκοπιανοι αλωνιζουν. Μπειτε και σχολιαστε..


Επειδη καποιοι φιλοι στην αμερικη δεν εννοουν να χωνεψουν το χουνερι που επαθαν στο Βουκουρεστι συνεχιζουν να προκαλουν.
Οι γνωστη μας εφημεριδα με τις γνωστες αποψεις εχει ανοιξει διαλογο κατω απο ενα προκλητικο για μας αρθρο και οι σκοπιανοι αλωνιζουν.
Οσοι μπορειτε μπειτε και σχολιαστε .
Επειδη μερικα πραματα εχουν τη σημασια τους και ο μεσος αμερικανος δινει μεγαλη σημασια σε αυτα.
Επειδη Τουρκοι και σκοπιανοι μας εχουν παρει τα σωβρακα στο ιντερνετ ..
Μπειτε και γραψτε κατι...
http://theboard.blogs.nytimes.com/2008/04/03/shame-on-greece-messing-with-macedonia/?hp

Διαβαστε Περισσοτερα...

Για την περίπτωση παγκόσμιας καταστροφής



Όσλο

Μια υπόγεια εγκατάσταση ύψιστης ασφάλειας, μέσα στην οποία θα αποθηκευτούν σπόροι από όλες τις καλλιεργούμενες ποικιλίες του κόσμου, ως παρακαταθήκη για την περίπτωση παγκόσμιας καταστροφής, εγκαινιάστηκε την Τρίτη στα νησιά Σφάλμπαρντ της Αρκτικής, 1.500 χλμ από το Βόρειο Πόλο.
«Είναι η ασφαλιστική μας δικλείδα» δήλωσε εγκαινιάζοντας την εγκατάσταση ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γιενς Στόλτενμπεργκ. «Είναι η Κιβωτός του Νώε που θα διασφαλίσει τη βιολογική ποικιλότητα για τις επερχόμενες γενιές» είπε.
Μεταξύ των δεκάδων προσκεκλημένων που συγκεντρώθηκαν στην κιβωτό, 130 μέτρα μέσα στην πλαγιά ενός παγωμένου βουνού. ήταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Ουανγκάρι Ματάι από την Κένυα.
Δείγματα από 4,5 εκατ. ποικιλίες φυτών που προσφέρουν τροφή στον άνθρωπο μπορούν τώρα να αποθηκευτούν μέσα σε τρεις τσιμεντένιους θαλάμους, που βρίσκονται στην άκρη μιας σήραγγας 120 μέτρων. Ο χώρος είναι αρκετός, δεδομένου ότι το σύνολο των καλλιεργούμενων ποικιλιών εκτιμάται ότι δεν υπερβαίνει τα τρία εκατομμμύρια.
Ισχυρά κλιματιστικά συστήματα διατηρούν τη θερμοκρασία στους -18 βαθμούς Κελσίου, στην οποία οι σπόροι μπορούν να διατηρηθούν έως και πάνω από μια χιλιετία.
Η Κιβωτός, διαβεβαίωσαν οι κατασκευαστές, είναι σχεδιασμένη να αντέχει ακόμα και χτύπημα με πυρηνικά όπλα και θα παραμείνει πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας όσο και αν χειροτερέψει η παγκόσμια θέρμανση.
Μόνο η είσοδος της εγκατάστασης είναι ορατή από την επιφάνεια, φτιαγμένη από μέταλλο και τσιμέντο. Είναι διακοσμημένη με μεταλλικά στοιχεία και καθρέπτες, που δημιουργούν ιριδισμούς ορατούς από χιλιόμετρα μακριά.
Η εγκατάσταση θα ελέγχεται με τηλεχειρισμό από τη Νορβηγία, η οποία κάλυψε το κόστος των έξι εκατ. δολαρίων για την κατασκευή του.
Τη συλλογή των δειγμάτων αναλαμβάνει το Παγκόσμιο Ίδρυμα Ποικιλότητας Καλλιεργειών, με έδρα τη Ρώμη, ενώ στους φορείς που μετέχουν περιλαμβάνεται και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.
Τα πρώτα δείγματα που πέρασαν από το κόκκινο χαλί των εγκαινίων, σφραγισμένα σε υδατοστεγείς φακέλους, ήταν σπόροι διαφορετικών ποικιλιών ρυζιού από 104 χώρες.

Εμας τους Ανθρώπους δεν ξέρω που πρέπει να μας Καταψύξουν σε περίπτωση καταστροφής μην χάσει
η Υδρόγειος το Κελεπούρι.

Διαβαστε Περισσοτερα...

4ο Corfu Adventure Rally» την Κυριακή 13 Απριλίου


Το 4ο Corfu Adventure Rally
φιλοδοξεί να είναι μια αξέχαστη περιπέτεια και μια δυνατή εμπειρία για όλους μας.Είναι η τέταρτη συνέχεια της διοργάνωσης της Κερκυραϊκής Λέσχης Μοτοσυκλέτας και απευθύνεται στους οδηγούς μοτοσυκλετών (enduro, on-off και supermotard ), αυτοκινήτων 4χ4 και ATV.Το 4ο Corfu Adventure Rally θα ξεκινήσει από το χώρο της κάτω πλατείας το πρωί της Κυριακής 13 Απριλίου και θα τερματίσει στο Camping Διόνυσος στο Κομμένο.
Για να συμμετάσχει κάποιος στο 4ο Corfu Adventure Rally, βασική προϋπόθεση είναι η διάθεση να διασκεδάσει με το όχημά του και παράλληλα να γνωρίσει εντελώς άγνωστες πλευρές της Κέρκυρας, να την δει από άλλη οπτική.
Το 4ο Corfu Adventure Rally είναι μια περιπέτεια που συνδυάζει χωμάτινη και ασφάλτινη διαδρομή, παιχνίδι με τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες και πλοήγηση μέσα από ορεινούς και δασικούς δρόμους που η φυσική τους ομορφιά, η εναλλαγή του τοπίου και οι δυσκολίες της οδήγησης, θα χαρίσουνε μοναδικές στιγμές και εικόνες σε οδηγούς και συνεπιβάτες.
Παράλληλα σε επιλεγμένα σημεία, θα τους περιμένουν διάφορες διασκεδαστικές δοκιμασίες (παιχνίδια).Ειδικά για φέτος θα υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής και σε μοτοσυκλέτες δρόμου, καθώς υπάρχει παράλληλη ασφάλτινη διαδρομή.Η τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας σε ότι αφορά τους οδηγούς, και την διαδρομή ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.Απαιτείται υπομονή και προσεκτική οδήγηση, ιδιαίτερα για τους αρχάριους και τα μεγάλα ON – OFF.
Η χρήση χωμάτινων ελαστικών θα σας βοηθήσει αρκετά και γενικά η διαδρομή δεν ενδείκνυται για γρήγορη οδήγηση.
Εξάλλου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟΙ οπότε δεν χρειάζεται άγχος και βιασύνη. Υπολογίζεται ότι το αργότερο σε 4 ώρες θα είστε στο τέλος του χωμάτινου κομματιού (και όποιος τα βρει σκούρα υπάρχει και η άσφαλτος…).
Χρόνος θα υπάρχει μόνο για όσους επιθυμούν να πάρουν μέρος στα χρονομετρημένα παιχνίδια που θα γίνουν σε συγκεκριμένα, απόλυτα ελεγχόμενα (και κρυφά έως την ημέρα του Adventure Rally) σημεία της διαδρομής!
Για όσους αναρωτιούνται η διαδρομή χαράχτηκε με μότο & 4χ4αρκετά άνετα .
Πάρτε λοιπόν τη μοτοσυκλέτα σας (supermotard, οn-off μικρή ή μεγάλη, enduro, ATV) ή το εκτός Δρόμου 4χ4 αυτοκίνητό σας και ελάτε να γνωρίσουμε την άγνωστη Κέρκυρα.
Στη συμμετοχή συμπεριλαμβάνονται:
1.Διάφορα αναμνηστικά ( T-shirts, και άλλα).
2.Έπαθλα για τους πρώτους σε κάθε κατηγορία και αναμνηστικά για όλους τους συμμετέχοντες.
3.Συμμετοχή στο πάρτι του τερματισμού με φαγητό και ζωντανή μουσική.
4.Πολλές εκπλήξεις στο χώρο του τερματισμού..
Δηλώσεις συμμετοχής στο καφέ ΚΑΘΟΔΟΝ και στα τηλέφωνα 2661039673 και 6978616999 έως το Σάββατο 12 Απριλίου καθώς και στο http://www.kelemo.gr/

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

ΤΑ 10 ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΑ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ

1. Φυτέξτε ένα μακαρονόδεντρο, ένα δέντρο που βγάζει μακαρόνια!Εκατοντάδες ακροατές τηλεφώνησαν στο BBC το 1975 ρωτώντας πώς μπορούν να φυτέψουν ένα μακαρονόδεντρο στον κήπο τους. Είχε προηγηθεί ρεπορτάζ που έδειχνε Ελβετούς αγρότες να φυτεύουν σπαγγέτι στο έδαφος, λέγοντας ότι η χρονιά ήταν ιδανική για πλούσια σοδειά λόγω του ήπιου χειμώνα.

2. Ο Νίξον υποψήφιος πρόεδρος το 1992Ο 79χρονος Ρίτσαρντ Νίξον, υποψήφιος πρόεδρος της Αμερικής εν έτει 1992! Με τη φάρσα αυτή τίμησε την Πρωταπριλιά εκείνης της χρονιάς αμερικανικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα. Το τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού κατακλύστηκε από οργισμένους ακροατές, οι οποίοι είχαν ακούσει τον Νίξον να εγκαινιάζει την εκστρατεία του με το σύνθημα: «Δεν έκανα κανένα λάθος και δεν πρόκειται να ξανακάνω». Χρειάστηκαν σαράντα πέντε λεπτά για να μάθουν ότι επρόκειτο απλώς για ένα αστείο και ότι η φωνή ανήκε στον μίμο Rich Little.

3. Ο άνθρωπος μπορεί να πετάξει με ένα ζευγάρι πέδιλα του σκιΤο 1932 πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν το παραπάνω, αφού οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» δημοσίευσαν και σχετικές φωτογραφίες.

4. Όποιος σερφάρει στο διαδίκτυο μεθυσμένος... θα συλλαμβάνεταιΤο 1994 αρκετοί έσπευσαν να συμμορφωθούν με την παραπάνω υποτιθέμενη οδηγία.

5. Η Αγγλία θα εξαλείψει την 5η και τη 12η Απριλίου από το ημερολόγιοΤο 1979 κάποιοι θεώρησαν αληθές το ότι η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να εξαλείψει την 5η και τη 12η Απριλίου από το ημερολόγιο, για να συγχρονίσει την ώρα της με τον υπόλοιπο κόσμο.

6. Η μαθηματικής σταθερά «π» αλλάζει από 3.14159 σε 3.0 λόγω... ΒίβλουΣοβαρές διαμαρτυρίες προκάλεσε η πρωταπριλιάτικη φάρσα του φυσικού Marc Boslough, ο οποίος το 1998 δημοσίευσε σε επιστημονικό περιοδικό την πρόθεση της Αλαμπάμα να αλλάξει με νομοθεσία την τιμή της μαθηματικής σταθεράς «π» από 3.14159 σε 3.0, ακολουθώντας... τους συμβολισμούς της Βίβλου.

7. Μια κάλτσα κάνει την TV έγχρωμη!Το 1962 η έγχρωμη τηλεόραση αποτελούσε «όνειρο θερινής νυκτός» για τη Σουηδία. Το μεσημέρι της 1ης Απριλίου το δελτίο ειδήσεων ξεκινά και στην οθόνη εμφανίζεται ο τεχνικός του καναλιού, Kjell Stensson. Ενημερώνει το κοινό, που παρακολουθεί καθηλωμένο στους δέκτες του, πως χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας μπορεί πλέον να απολαμβάνει τα αγαπημένα του προγράμματα λουσμένα με τα πιο ζωηρά χρώματα. «Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε μια νάιλον κάλτσα στην οθόνη της τηλεόρασής σας», λέει ο Stensson, σπεύδοντας, μάλιστα, να αναπαραστήσει το εγχείρημα σε απευθείας μετάδοση. Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που το δοκίμασαν μάλλον ήταν αρκετά δύσπιστοι, όταν τελικά την 1η Απριλίου του 1970 πουλήθηκε για πρώτη φορά στη Σουηδία έγχρωμη τηλεόραση.

8. Το ρολόι του Big Ben γίνεται ψηφιακό! Το 1980 το βρετανικό δίκτυο BBC ανακοίνωσε πως το ιστορικό ρολόι Big Ben θα λειτουργούσε πλέον με ψηφιακό μηχανισμό, για να δείχνει με ακρίβεια την ώρα. Οταν αναφέρθηκε ότι οι δείκτες του ρολογιού θα πωλούνταν στους τέσσερις πρώτους ακροατές που θα επικοινωνούσαν με τον σταθμό, οι προσφορές «έσπασαν τα ταμεία».

9. Αύριο έρχεται το τέλος του κόσμουΜία από τις διασημότερες πρωταπριλιάτικες φάρσες ήταν αυτή του Ινστιτούτου Franklin, το οποίο εν έτει 1940 ανακοίνωσε ότι το τέλος του κόσμου θα ερχόταν την επόμενη μέρα. Τρομερή αναστάτωση και πανικός προκλήθηκαν στους πολίτες και στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ ο υπάλληλος του Ινστιτούτου που είχε τη φαεινή ιδέα του αστείου... απολύθηκε.

10. Βρέθηκε ο τάφος του Σωκράτη και ίχνη από το κώνειο! Το 1995 το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι βρέθηκε ο τάφος του Σωκράτη και μέσα σε αυτόν αμφορέας με ίχνη κώνειου. Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, ενώ η αλήθεια αποκαταστάθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Βαριέστε στο γραφείο; Κάντε σεξ!




Αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό των εργαζομένων που δηλώνουν ότι διατηρούν σεξουαλικές σχέσεις στο γραφείο.


Η τελευταία έρευνα των εκδόσεων Arlekin «Εξομολογήσεις» αποκαλύπτει ουκ ολίγα στοιχεία σχετικά με την ερωτική ζωή των εργαζομένων σε ολόκληρο τον κόσμο και δη των Καναδών.

Τα αποτελέσματα παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς το 32% των γυναικών και το 33% των ανδρών από τους 3.000 που ρωτήθηκαν, παραδέχθηκε ότι διατηρεί σεξουαλική σχέση με κάποιον ή κάποια αντίστοιχα συνάδελφό του. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το 2 με 3% δήλωσε ότι το έκανε για να πάρει προαγωγή.

Τα ποσοστά είναι ενδεικτικά και αφορούν το μέσο όρο. Σε άλλες χώρες είναι χαμηλότερα και σε άλλες πολύ υψηλότερα.

Οι περισσότεροι πάντως ομολόγησαν ότι και να μην έχουν σχέση, είναι ερωτευμένοι με συνάδελφό τους, χωρίς να του ή της το έχουν αποκαλύψει.

Οι μισοί τέλος δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν πολύ τα e-mail, ούτως ώστε να εκφράσουν τον έρωτά τους. Σε κάθε περίπτωση, οι περιγραφές που έδωσαν οι Καναδοί σχετικά με το sex στο γραφείο ήταν άκρως σκανδαλιστικές, αλλά και εξαιρετικά ευρηματικές.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πανκερκυραϊκό Συλλαλητήριο για την υγεία στο νομό.

Πανκερκυραϊκό Συλλαλητήριο για την υγεία στο νομό.

Πανκερκυραϊκό συλλαλητήριο για την κατάσταση της υγείας στο νομό πραγματοποιείται αύριο στις 12 στην πλατεία Σαρόκου με τη συμμετοχή της
Νομαρχίας,
Τ.Ε.Δ.Κ.,
Σωματείου Εργαζομένων στο Γ.Ν.Κ.,
ΑΔΕΔΥ,
Εργατικό Κέντρο και
Εμπορικού Συλλόγου.
Τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι:
1.Άμεση πρόσληψη όλου του προσωπικού σε Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας.
2. Άμεση αποπεράτωση και λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου.
3. Άρτια λειτουργία του ΕΚΑΒ.
Χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα έδωσαν συν/ξη τύπου κατά την οποία εξέφρασαν τη δυσφορία τους με αφορμή τη νέα διαφαινόμενη εμπλοκή στην περάτωση του έργου τόσο εξαιτίας της προφυλάκισης του προέδρου της αναδόχου εταιρείας ΑΤΙΙΚΑΤ όσο και των προβλημάτων που ανέκυψαν στην προκήρυξη της προμήθειας του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Οι εργαζόμενοι επίσης χαρακτήρισαν τραγική την κατάσταση στο υπάρχον Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού, λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού σε όλους τους κλάδους Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 και μισή έως τις 3 και μισή, ο εμπορικός σύλλογος καλεί τους επαγγελματίες να κλείσουν τα καταστήματα τους από τις 12 έως τη μια μετά το μεσημέρι ενώ τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε και η ΑΔΕΔΥ.
• Μη ικανοποιητικούς έκρινε τους ρυθμούς των εργασιών και ο Περιφερειάρχης Σωτήρης Βόσδου και υποσχέθηκε ότι θα ασκήσει τις απαιτούμενες πιέσεις για την ολοκλήρωση του έργου.
• Την αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός κινήματος για την υγεία στην Κέρκυρα επανέλαβε με ανακοίνωση του ο Γραμματέας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Διονύσης Στραβοράβδης, πέρα από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΑ


Πολιτιστικές Κερκυραικες ειδήσεις

• Έκθεση φωτογραφίας διοργανώνει από τις 4 έως τις 14 Απριλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη το Εργαστήριο Φωτογραφίας του Τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.


• Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο, και στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Όπερα των Νέων» του Interreg, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ και το Δήμο Κερκυραίων θα παρουσιάσουν την κωμική όπερα του Rossini «Το γαμήλιο Συμβόλαιο». http://www.operadeigiovani.gr/component/option,com_frontpage/Itemid,1/

• Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών θα φιλοξενήσει σήμερα το απόγευμα (στις 7.30) ομιλία της καθηγήτριας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Αναστασίας Σιώψη.
Το θέμα που θα παρουσιάσει η κ. Σιώψη είναι
«Αναβίωση της Αρχαίας Ελλάδας: Μουσική για Αρχαία Δράματα ως αφήγηση ιδεών στη νεότερη Ελλάδα».

• Ένας Κερκυραίος, ο Διονύσης Γραμμένος επρώτευσε στον ελληνικό διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ορχήστρα Νέων που οργανώνει η ΕΡΤ. Ο νεαρός μουσικός θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον τελικό διαγωνισμό που θα γίνει στη Βιέννη από τις 3 μέχρι τις 9 Μαΐου.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Συκοφαντούν πάλι τους μπλόγκερς


Νέα προκλητική επίθεση κατά των μπλόγκερς. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία κάποιοι μας παρουσιάζουν να διάγουμε έκλυτο βίο.
Δυστυχώς πρόκειται περί κατάφορης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, επειδή οι Έλληνες μπλόγκερ που γνωρίζω εγώ (να μην λέμε ονόματα) έχουν να γράψουν έτσι στο κομπιούτερ πολύ καιρό. Πάρα πολύ καιρό. Λέτε να φταίει που δεν έχω λάπτοπ;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σαρκοζί ο «Έλληνας»


Η συζήτηση στο δείπνο των ηγετών του ΝΑΤΟ διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες.
Υπέρ των ελληνικών θέσεων στο θέμα της ΠΓΔΜ τάχθηκαν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, καθώς, επίσης, του Λουξεμβούργου και της Ισλανδίας.
Με κατανόηση είδαν την ελληνική τοποθέτηση οι ηγέτες της Ουγγαρίας, Σλοβακίας, Βελγίου, Ολλανδίας και Γερμανίας,
ενώ αντίθετοι στις ελληνικές θέσεις και υπέρ της άνευ όρων ένταξης των Σκοπίων τάχθηκαν οι ηγέτες της Τουρκίας, Σλοβενίας, Τσεχίας, Εσθονίας και Λιθουανίας.
Λιγότερο θερμοί, αλλά στην ίδια κατεύθυνση ήταν οι ηγέτες της Δανίας, της Βουλγαρίας και της Νορβηγία, ενώ, δεν πήραν καθόλου θέση οι ηγέτες του Καναδά, της Βρετανίας και της Πορτογαλίας. Ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων ήταν ο Γάλλος πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ανέφερε στην τοποθέτησή του: «Είμαστε αλληλέγγυοι με τους Έλληνες, πιστεύουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση. Έχω ουγγαρέζικες ρίζες, αλλά έχω και ελληνικές και τις αποδέχομαι πλήρως».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

ΚΡΗΤΙΚΑ

ΚΆΤΙ ΈΧΩ ΠΆΘΕΙ ΜΕ ΚΡΗΤΙΚΆ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΜΉΠΩΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΆΞΩ(ΈΧΩ ΚΟΥΜΠΆΡΟ ΚΡΗΤΙΚΌ ΛΕΣ ΝΑ ΦΤΑΊΕΙ ΑΥΤΌ ? ? ?)

Διαβαστε Περισσοτερα...

MarineTraffic

Με πληροφορούσαν για μια web εφαρμογή από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων - Πανεπιστήμιο Αιγαίου,που χρησιμοποιεί πόρους από το Google Maps, VHF, Internet, κλπ και εμφανίζει τις θέσεις των πλοίων στο Αιγαίο και όχι μόνο....σε πραγματικό χρόνο.
Κάντε click εδώ,και οι θάλασσες θα ανοίξουν μπροστά σας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πανάκριβή μου αλήθεια



Πανάκριβή μου αλήθεια
Η εγχώρια τραπεζική αγορά λειτουργεί με τους ίδιους κανόνες «απληστίας και αλαζονείας» που γέννησαν τη μεγάλη κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβαστε Περισσοτερα...

κθεση Φωτογραφίας 4 έως 14 Απριλίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας


Η τρίτη έκθεση φωτογραφίας των φοιτητών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και εικόνας του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, ακολουθεί την οργάνωση των προηγούμενων δύο σχετικών εκδηλώσεων παρουσιάζοντας εικόνες κατά θεματικές ενότητες. Στην πλειοψηφία τους οι φωτογραφίες είναι εκτυπωμένες από α/μ αρνητικά ενώ οι έγχρωμες εικόνες προέρχονται από ψηφιακά αρχεία.Η διαδοχή των εικόνων στον εκθεσιακό χώρο έχει γίνει με κριτήρια μορφολογικής συνάφειας. Η παράθεσή τους παρουσιάζει την διάθεση προσωπικής έκφρασης και εικαστικής αναζήτησης των συμμετεχόντων σε συγκεκριμένες φωτογραφικές προσεγγίσεις ή κατευθύνσεις (αφαίρεση, τεκμηρίωση, προσωπογραφία).Οι εικόνες παρουσιάζονται χωρίς καμμία μετατροπή σε ότι αφορά στο αρχικό τους καδράρισμα σε μια προσπάθεια έλεγχου του τελικού αποτελέσματος μέσα από τον μηχανισμό της «φωτογραφικής όρασης».

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

Το πρωί ήμουνα στην Εθνική Οδό, κοιτάω αριστερά καιτί να δω...μια γκόμενα με μια κουρσάρα, με πατημένα 120, νακοιτάζεται στον πλαϊνό καθρέφτη και να βάζει κραγιόν !!!...
Και φυσικά, έτσι αφηρημένη, είχε αρχίσει να μπαίνειστη λωρίδα μου!...
Τρόμαξα τόσο που μου έπεσε η ξυριστική μηχανή απ' τοένα χέρι και το σάντουιτς από το άλλο.
Προσπάθησα να κουμαντάρω το τιμόνι με τα γόνατα, μου
Φεύγει και το κινητό όπως το κρατούσα με τον ωμό και μιλούσα, πέφτει μέσαστον καφέ που είχα ανάμεσα στα πόδια μου, έγιναν τα πλήκτρα του laptop σκατά......
πάλι καλά που δε βράχηκε η εφημερίδα που είχαπάνω στο τιμόνι......
Γυναίκες οδηγοί, σου λέει μετά!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πως εννοούν τα Σκόπια την «ενδιάμεση ονομασία»


Καθώς αυξάνουν οι πιέσεις (μεταξύ άλλων και από την γερμανίδα Καγκελάριο, Μέρκελ) για την επίτευξη μιας συμβιβαστικής λύσης (πχ πρόσκληση με την ονομασία FYROM και το θέμα του ονόματος να λυθεί μετά) διατυπώνεται, όπως έχουμε γράψει, η άποψη ότι «η Αθήνα δεν μπορεί να εμποδίσει την προσωρινή ένταξη με αυτήν την ονομασία, με βάση την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995» . Για το θέμα αυτό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «από την Ενδιάμεση Συμφωνία προβλέπεται ότι οι δύο χώρες πρέπει να λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να μην καλλιεργείται κλίμα φανατισμού». Κάτι όμως το οποίο τα Σκόπια έχουν αποφύγει συστηματικά να κάνουν μέχρι σήμερα. Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ενδεικτικά «την μετονομασία του αεροδρομίου και την φωτογραφία του πρωθυπουργού των Σκοπίων κ. Γκρουέφσκι να καταθέτει στεφάνι σε μνημείο εθνικού ήρωα της ΠΓΔΜ, κάτω από σημαία στην οποία απεικονίζεται η «Μεγάλη Μακεδονία”, ως τις ακτές της Χαλκιδικής» και πρόσθεσε: «Αυτή δεν είναι μια Συμφωνία που μπορεί να εφαρμόζει ή να την επικαλείται κανείς με επιλεκτικό τρόπο. Εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε κάνει κάτι τέτοιο. Εκείνοι έχουν».
Και για να μην ξεχνιόμαστε αναδημοσιεύουμε το χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας», ή «Μακεδονίας του Αιγαίου» από το greekamericannewsagency.com

Διαβαστε Περισσοτερα...

Είναι κι αυτό μια είδηση

«Ο πιτσιρίκος ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 100,3» αναγγέλει η ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού.
Είναι κι αυτό μια είδηση. Οι παλιοί μας έλεγαν ότι «είδηση είναι όταν ο άνθρωπος δαγκώνει σκύλο και όχι το αντίστροφο»;
Αποτελεί λοιπόν είδηση σήμερα όταν ένας μπλόγκερ που έγινε δημοφιλής για το ανένταχτο πνεύμα του, πάει στον σταθμό ενός εκδοτικού συγκροτήματος που παίζει παιχνίδια εξουσίας, τη στιγμή που η εξάρτηση των ΜΜΕ από την διαπλοκή σπρώχνει δεκάδες άλλους δημοσιογράφους που ασφυκτιούν στο Διαδίκτυο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 1 Απριλίου 2008

"Έφυγε" ο Ζυλ Ντασέν

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 97 ετών ο σκηνοθέτης Ζυλ Ντασέν. Ο Ζυλ Ντασέν, ήταν σύζυγος και σύντροφος της Μελίνας Μερκούρη και δημιούργησε στη μνήμη της το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη με στόχο την προώθηση της δημιουργίας του νέου μουσείου της Ακρόπολης και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού. Μαζί με την Μελίνα γύρισε τις ταινίες «Ποτέ την Κυριακή», «Τοπκαπί» και «Φαίδρα».
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη την Τετάρτη το μεσημέρι στον ισραηλιτικό τομέα του Γ' Νεκροταφείου Αθηνών. Θα ταφεί στο Α' Νεκροταφείο, δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σημειώνει ότι ο Ζύλ Ντασσέν υπήρξε ένας μεγάλος δημιουργός και αγωνιστής της Δημοκρατίας, ο οποίος αγάπησε και κατάλαβε την Ελλάδα όσο λίγοι, έδειξε στον κόσμο με τη δύναμη της έβδομης τέχνης την ευγένεια και την πηγαία δημιουργική δύναμη του λαού μας. "Ο Ζύλ Ντασσέν συνέχισε με πίστη τον αγώνα της Μελίνας Μερκούρη για τα μάρμαρα του Παρθενώνα. ΄Ηταν ο κατεξοχήν ΄Ελληνας με την ισοκράτεια έννοια" καταλήγει ο κ. Παπούλιας.

«Η Ελλάδα θρηνεί την απώλεια ενός σπάνιου ανθρώπου, ενός σημαντικού δημιουργού και πραγματικού φίλου. Θρηνούμε την απώλεια ενός Έλληνα πρώτης γενιάς που μαζί με τη σύντροφό του, την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, δεν σταμάτησε ποτέ να δείχνει έμπρακτα την αγάπη του για καθετί σπουδαίο και πραγματικό που γεννήθηκε σ’ αυτό τον Τόπο», τόνισε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και πρόσθεσε: «Για όσους είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε προσωπικά, το πάθος, η ακατάβλητη δημιουργική του ενέργεια, η αγωνιστικότητα και η ευγένεια του θα μείνουν αξέχαστα.
Για τις γενιές των συμπατριωτών του Ελλήνων του αύριο, το πολυδιάστατο έργο του θα μείνει ζωντανή παρακαταθήκη».
"Ένας άνθρωπος με εξαίρετη ευγένεια και καλλιέργεια, πάθος και αγωνιστικότητα για τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας, ένας διανοούμενος διεθνούς αναγνώρισης, ένας πραγματικός Έλληνας και φίλος έφυγε από κοντά μας" αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργού Τουρισμού.
"Ο Ζυλ Ντασσέν μέσα από τις ταινίες του και το διαρκή του αγώνα μαζί με την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη δεν έπαψε ποτέ να εκφράζει με άμεσο και έμπρακτο τρόπο την άσβεστη αγάπη του για την ελληνική τέχνη και τον ελληνικό πολιτισμό. Ο Ζυλ Ντασσέν μέσα από την τεράστια προσφορά του, παγκοσμίως γνωστή, τίμησε την Ελλάδα και αποτέλεσε τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας σε όλο τον κόσμο.
Η πολυσχιδής του δράση θα μείνει για πάντα αξέχαστη και πολύτιμο κεφάλαιο για τις μελλοντικές γενιές όλων των Ελλήνων" καταλήγει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
«O Ζιλ Ντασέν υπήρξε ο καλός Αμερικάνος, ο παγκόσμιας αναγνώρισης σκηνοθέτης, ο διανοούμενος που δεν υπέκυψε στις πιέσεις του Μακαρθισμού, ο φιλέλληνας που έγινε Ελληνας και μαζί με την Μελίνα Μερκούρη αυτοί που εκφράσανε τον μεγάλο αγώνα για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Όλη η Ελλάδα τον αγαπούσε και πενθεί για την απώλειά του»,

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Ένσταση του Σωκράτη Κόκαλη Νόμιμου Εκπροσώπου του Ολυμπιακού κατά του αποτελέσματος για τον αγώνα με την ΑΕΚ

Ένσταση

του Σωκράτη Κόκαλη

Νόμιμου Εκπροσώπου του Ολυμπιακού

κατά του αποτελέσματος για τον αγώνα με την ΑΕΚ


1.Ενισταμεθα στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ γιατί
Ο Μπαλανκο δεν έχει ξεκινήσει κανένα ντερβη φέτος και η πράξη του προπονητή της ΑΕΚ κρίνετε ανήθικη και καταχρηστική

2. Ανιστάμεθα στο 2γκολ της ΑΕΚ γιατί
Ο Εντινιο έβαλε γκολ από πάσα του Ριβαλτο που ήταν παίχτης του ολυμπιακού
Συνεπώς για ηθικούς λόγους το γκολ δεν πρέπει να μετρησει
επισης ο Εντινιο είναι πολύ μαύρος με αποτέλεσμα να τρομάξει ο Νικοπολιτης
3. Ανιστάμεθα στο 3 γκολ της ΑΕΚ γιατί
Ο Λυμπεροπουλος υπήρξε παίχτης του Παναθηναϊκού συνεπώς τρέφει άσβεστο μίσος προς την ομάδα μας με αποτέλεσμα οι πράξεις του να έχουν ρατσιστικά κίνητρα και να αντιβαίνουν τις Δημοκρατικές αξίες του πολιτεύματος μας
Επίσης στην φάση του γκολ ήταν τελείως μόνος του που αντιβαίνει στις πρακτικές του φερ-πλει
4. Ενισταμεθα στο 3γκολ της ΑΕΚ γιατί
Ο Καφές υπήρχε παίχτης του Ολυμπιακού εισέπραξε πολλά λεφτά κατά την παραμονή του στην ομάδα μας άρα είναι ανήθικο καταχρηστικό και παράνομο να σκοράρει εναντίον της επίσης η φάτσα του με την ευμεγέθη μύτη κρίνεται επιθετική και λιαν φοβιστικη δια τον αντίπαλο τερματοφύλακα που μπορεί να υποστεί σοκ στην θέα της όπερ και εγενετο με τον Νικοπολιτη

Ζητούμε
Την ακύρωση του αγώνα δια όλους τους λόγους που αναφέρονται τις παραγράφους 1, 2 ,3 ,4 και του ανωτερου σκεπτικού την κατοχύρωση του αγώνα και των τριών βαθμών στον ολυμπιακό την παραδειγματική τιμωρία της ΑΕΚ με την αφαίρεση έξη βαθμών

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share