Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Βροχή από «πεφταστέρια» το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα


Κορυφώνεται η «βροχή» των Ωριωνιδών τα χαράματα του Σαββάτου και της Κυριακής.

Μια νέα βροχή από «πεφταστέρια», οι Ωριωνίδες, κορυφώνεται τα χαράματα του Σαββάτου και της Κυριακής στο βόρειο ημισφαίριο, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.Οι Ωριωνίδες, που κάθε χρόνο διαρκούν από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου, αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους λίγο πριν την ανατολή του ηλίου του Σαββάτου. Οι καλύτερες -και πιο βολικές- ώρες για παρατήρηση είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή, στο μέτρο που ο κατά τόπους ουρανός είναι καθαρός από σύννεφα.
Οι Ωριωνίδες, που πήραν το όνομά τους επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα (ή λίγο πιο βόρεια, από το μεγάλο άστρο Μπετελγκέζ), δημιουργούνται από υλικά, τα οποία έχει αφήσει πίσω του ο διάσημος κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα (συνήθως 25 - 35, αλλά μπορεί να φθάσουν και τα 50) ανά ώρα εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.
Τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια», τα οποία είναι από πιο γρήγορα, καθώς συνήθως κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και αφήνουν έντονα ίχνη στον ουρανό, αυξήθηκαν τις τελευταίες μέρες φθάνοντας περίπου τα πέντε την ώρα, αλλά θα αυξηθούν κι άλλο μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Την ίδια στιγμή, στον ουρανό, κοντά στο μισογεμάτο φεγγάρι, θα είναι ορατός ο πλανήτης 'Άρης, με χρώμα πορτοκαλο-κίτρινο, περίπου δέκα μοίρες κάτω αριστερά από το δορυφόρο μας. Ο Άρης, ο οποίος τώρα απέχει από τη Γη περίπου 249 εκατ. χιλιόμετρα, θα γίνεται κάθε μέρα πιο φωτεινός, ώσπου τον Μάριο του 2012 η λαμπρότητά του θα συναγωνίζεται αυτή του Σείριου, του πιο λαμπρού άστρου στο νυχτερινό ουρανό του πλανήτη μας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβαστε Περισσοτερα...

1930...Διοδια λευκιμης

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Το παρόν συναντά το Παρελθόν μέσα από την φωτογραφική δουλειά του Sergey Larenkov.



Ο Ρώσος φωτογράφος και γραφίστας Sergey Larenkov έχει ξεκινήσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον project.
Χρησιμοποιώντας Photoshop συνενώνει παλιές φωτογραφίες από την περίοδο του B’ παγκοσμίου πολέμου με σύγχρονες φωτογραφίες του ίδιου ακριβώς σημείου σε διάφορες τοποθεσίες της Ευρώπης. Τo έργο του Larenkov ανανεώνεται συνεχώς στο online ημερολόγιο που διατηρεί. Στις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει έως τώρα διακρίνονται σημεία από το Βερολίνο, την Πράγα, την Βιέννη, την Αγία Πετρούπολη και άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις.
Η δουλειά που έχει γίνει με το Photoshop είναι εκπληκτική, όπως επίσης εξαιρετικό είναι και το ταίριασμα των φωτογραφιών που έχουν τραβηχτεί από την ίδια ακριβώς γωνία και έχουν συνενωθεί δίνοντας ένα πολύ ισχυρό οπτικό αποτέλεσμα.................

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ανοιχτή επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο απευθύνει ο Κώστας Βαξεβάνης,

Ανοιχτή επιστολή Βαξεβάνη σε Βενιζέλο 
 
Ανοιχτή επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο απευθύνει ο Κώστας Βαξεβάνης, μετά την τηλεοπτική τους κόντρα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στο Αlter.

Τη διαμάχη πυροδότησαν οι αναφορές του δημοσιογράφου περί καταθέσεων τριών εκατ. ευρώ του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο υπουργός Οικονομικών σε τηλεφωνική του παρέμβαση κατηγόρησε ευθέως τον κ. Βαξεβάνη για μεροληπτική στάση αναφέροντας μάλιστα και την ιδιότητά τού ως δημοσιογράφου σε κρατικό μέσο.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Κ. Βαξεβάνη:

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας που …δεν υπήρξε ποτέ


greece222Στη μαύρη επέτειο των δύο ετών από την έναρξη της 'ελληνικής κρίσης' τα στοιχεία για την οικονομία της Ελλάδας είναι τόσο δραματικά χειρότερα απ' ότι πριν την κρίση που μπορεί κανείς να κάνει λόγο για δύο εντελώς διαφορετικές χώρες. 

Με βάση τα όσα μέχρι σήμερα έχουν γίνει γνωστά από τα ελληνικά και τα διεθνή ΜΜΕ, τον Οκτώβριο του 2009 η Ελλάδα αποφάσιζε, ήδη, την προσφυγή της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ώστε να προετοιμαστεί ένα σχέδιο 'διάσωσης' της. Λίγους μήνες αργότερα το σχέδιο 'διάσωσης' είχε καταρτιστεί και η Ελλάδα υπέγραψε το Μνημόνιο με την Τρόικα το οποίο θα έλυνε τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας και θα άνοιγε το δρόμο της ανάπτυξης εντός δύο με τριών ετών. Σήμερα, γνωρίζουμε πως η Ελλάδα όχι μόνο δε σώθηκε αλλά βούλιαξε σε μία βαθιά ύφεση, ενώ υπέστη δραματική χρηματοπιστωτική, χρηματιστηριακή, τραπεζική και κοινωνική βλάβη.

Αποτελεί, ωστόσο, αυτό μία έκπληξη; 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Les Grecs

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο κλέφτης Πιγκουίνος

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο ηλεκτρολόγος με την φωνή κλαρίνο

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Δείτε παρακάτω το "αηδιαστικό" video...

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ;;;; Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο....
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).
Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Είμαστε 
2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε  είδος πλοίου .

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν  βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία  είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.

8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.

10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (
10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.
Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ελληνικός καφές ...Αγαπημένη συνήθεια

Κλινική Διαιτολόγος–Διατροφολόγος, M.Sc.

Στην ελληνική επικράτεια, ο καφές κάνει την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, καθώς και αυτοί της Βορείου Ελλάδος, είναι οι πρώτοι που υιοθετούν την κατανάλωση του καφέ και τη μετατρέπουν σε αγαπημένη συνήθεια. Με την πάροδο των ετών, ο καφές κερδίζει την αγάπη όλο και περισσότερων Ελλήνων. Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, το μονοπώλιο στο...
άλεσμα και στο καβούρδισμα του καφέ είχαν τα καφενεία και μόλις κοντά στα 1900, εμφανίζονται τα πρώτα καφεκοπτεία. Το 1920, ο ελληνικός καφές χάνει την κυριαρχία του στην ελληνική αγορά αφού τότε, εισάγεται για πρώτη φορά γαλλικός καφές και στη συνέχεια ακολουθούν διάφορα άλλα είδη καφέ, που καταναλώνονται στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε η ICAP: η συνολική εγχώρια αγορά του καφέ, την περίοδο 1993- 2006, παρουσίασε μέση ετήσια αύξηση της τάξης του 1,39%. Το 2006 διαμορφώθηκε στους 26.550 τόνους από 26.500 τόνους το 2005, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,19%. Η κατανάλωση ελληνικού καφέ για την εν λόγω εξεταζόμενη περίοδο εμφάνισε πτωτική πορεία, με μέσο ετήσιο ρυθμό μείωσης της τάξης του 0,6%. Το 2006 εκτιμάται ότι καταναλώθηκαν 14.100 τόνοι ελληνικού καφέ. Παρά την πτωτική πορεία του όμως, εξακολουθεί να καλύπτει το 53.1% της συνολικής κατανάλωσης καφέ. Αντίστοιχα είναι και τα στοιχεία για το 2008, όπου ο ελληνικός καφές καλύπτει περίπου, το 50% της ελληνικής αγοράς Ακολουθεί ο καφές φίλτρου/espresso, ο οποίος απέσπασε συνολικά το 26% και έπεται ο στιγμιαίος καφές με μερίδιο της τάξεως του 23%.
Φαίνεται λοιπόν, πως όσο τα χρόνια περνούν, η αγάπη του ελληνικού αγοραστικού κοινού για τον ελληνικό καφέ μειώνεται. Το έδαφος κερδίζουν νέα είδη καφέ και αυτό, κυρίως, γιατί είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο νεανικό πληθυσμό. Τα παραδοσιακά καφενεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Καφεπωλών Ελλάδος, κάθε χρόνο, 50-80 καφενεία παύουν να λειτουργούν και όσα απομένουν υπολειτουργούν.
Παρ’ όλα αυτά, η θρεπτική αξία του ελληνικού καφέ είναι εξίσου σημαντική με εκείνη των ανταγωνιστών του. Είναι γνωστό, αν και τα ερευνητικά δεδομένα παρουσιάζουν κάποιες αντιφάσεις, ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί και συνεισφέρει ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο καφές αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια ροφήματα σε αντιοξειδωτικά. Έρευνα των Fukushima Y et al, 2009 έδειξε ότι ο καφές, σε σύγκριση με άλλα πλούσια σε πολυφαινόλες ροφήματα, όπως το κρασί και το τσάι, έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα. Μία παλιότερη μελέτη σε Νορβηγούς ενήλικες (Svilaas et al, 2004) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο καφές αποτελούσε την κυριότερη πηγή αντιοξειδωτικών. Με κύρια αντιοξειδωτικά: το χλωρογενικό οξύ, το καφεϊκό οξύ και τις μελανοϊδίνες, ο ελληνικός καφές, με το ένα φλιτζανάκι να παρέχει περίπου 150mg, μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και να προστατεύσει τον ανθρώπινο οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες.
Η καφεΐνη, ένα από τα πιο αντικρουόμενα συστατικά του καφέ, φαίνεται πως αποτελεί ένα ήπιο διεγερτικό του νευρικού συστήματος και σε μέτριες ποσότητες μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη (Koppelstaetter F et al, 2008). Η ανώτερη επιτρεπόμενη ημερήσια πρόσληψη καφεΐνης για του ενήλικες είναι 400mg. Η περιεκτικότητα του ελληνικού καφέ σε καφεΐνη, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος της βρίσκεται στο ίζημα που δημιουργείται κατά την παρασκευή του, είναι περίπου 40mg ανά φλιτζανάκι. Το γεγονός αυτό, δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις του ελληνικού καφέ να μπορούν να τον απολαύσουν αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.
Είναι γνωστό επίσης, πως το θερμιδικό περιεχόμενο του καφέ είναι εξαιρετικά χαμηλό. Οι κόκκοι του έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε μακροθρεπτικά συστατικά. Κατά τη διάρκεια του καβουρντίσματος, τα συστατικά αυτά μετατρέπονται σε ενώσεις που δεν αποδίδουν ενέργεια. Επιπλέον, πολλά από αυτά βρίσκονται στο ίζημα του ελληνικού καφέ, αποτέλεσμα: το ένα φλιτζανάκι αποδίδει μόνο 1 kcal. Αν κάποιος λοιπόν καταναλώνει ελληνικό καφέ χωρίς την προσθήκη ζάχαρης ή γάλατος δεν επιβαρύνει καθόλου τη θερμιδική του πρόσληψη.
Η περιορισμένη γεωγραφική κατανάλωση του ελληνικού καφέ αποτελεί έναν ιδιαίτερα απαγορευτικό παράγοντα για τη διεξαγωγή μεγάλου αριθμού μελετών. Παρ’ όλα αυτά, τα αποτελέσματα για τις ευεργετικές του επιδράσεις φαίνονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Πρόσφατη μελέτη των Chrysohoou et al., 2009, που πραγματοποιήθηκε στην Ικαρία σε 485 υπερτασικούς ηλικιωμένους, φανέρωσε τη θετική επίδραση της μέτριας κατανάλωσης ελληνικού καφέ στην αορτική ελαστικότητα. Επιπλέον, μία παλιότερη ερευνητική προσπάθεια (Panagiotakos et al., 2007), που διεξήχθη σε νησιά της Μεσογείου, συνδέει και αυτή τη μέτρια κατανάλωση καφέ με οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό, αφού βρέθηκε, ότι μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη.
Συμπερασματικά λοιπόν, αν και τα ερευνητικά δεδομένα είμαι λιγοστά και αναμφισβήτητα απαιτείται περαιτέρω ερευνητική προσπάθεια, φαίνεται, πως οι ευεργετικές επιδράσεις του ελληνικού καφέ είναι πολλαπλές.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η ιστορία του μεταπολιτευτικού συστήματος σε 10 λεπτά

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το μήνυμα της ημέρας

Τι κοινό έχουν οι Έλληνες με τις γαλοπούλες;
  Τη βγάζουν δε τη βγάζουν μέχρι τα Χριστούγεννα  

Διαβαστε Περισσοτερα...

H οικονομική εξαθλίωση εκείνων που διδάσκουν τα παιδιά σας σε τρεις πίνακες

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δεκαετίες πίσω έχει γυρίσει η παραγωγή πολλών αγροτι







Δεκαετίες πίσω έχει γυρίσει η παραγωγή πολλών αγροτικών προϊόντων στη χώρα μας, με τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις να έχουν μειωθεί στα επίπεδα που βρίσκονταν στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Η διαπίστωση αυτή εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους στα ράφια των σούπερ μάρκετ ο καταναλωτής βρίσκει φθηνά αγροτικά προϊόντα από χώρες όπως η Αργεντινή, η Αίγυπτος, η Τουρκία και η Μολδαβία.

Αν και φαίνεται αδιανόητο για μια χώρα με την αγροτική παράδοση της Ελλάδας, οι πατάτες Αιγύπτου, τα μήλα Αργεντινής και οι ξηροί καρποί από την Τουρκία έχουν βάλει στο περιθώριο τα αντίστοιχα εγχώρια προϊόντα, οι καλλιέργειες των οποίων αποτελούσαν την "αιχμή του δόρατος" για τη γεωργία μας.

Ενα "κοκτέιλ" αιτιών, το οποίο περιλαμβάνει το υψηλό κόστος παραγωγής, τις κακές καιρικές συνθήκες, τον φθηνό ανταγωνισμό από χώρες του εξωτερικού, τα κυκλώματα των μεσαζόντων, αλλά και την Κοινή Αγροτική Παραγωγή της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν κάνει ασύμφορη την παραγωγή οπωροκηπευτικών και εσπεριδοειδών, με αποτέλεσμα οι αγρότες να προσανατολίζονται σε άλλες καλλιέργειες ή να αφήνουν τα χωράφια τους ανεκμετάλλευτα.

Τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επιβεβαιώνουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις αγροτικών προϊόντων η έκταση των καλλιεργειών έχει επιστρέψει στα επίπεδα της δεκαετίας του 1960, αν και, λόγω της τεράστιας προόδου της τεχνολογίας από τότε, δεν ισχύει το ίδιο για την ποσότητα του παραγόμενου προϊόντος. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι αν εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων δεν είχαν εγκαταλειφθεί ή αλλάξει χρήση, το φαινόμενο των αθρόων εισαγωγών κηπευτικών προϊόντων μπορεί να ήταν πολύ περιορισμένο.

Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιάννης Τσιφόρος, διαπιστώνει και αυτός ότι η καλλιέργεια κάποιων προϊόντων έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. "Σε κάποια οπωροκηπευτικά, όπως η ντομάτα, το πρόβλημα προέκυψε γιατί κάποιες χώρες μπήκαν πολύ δυνατά στην παραγωγή με πολύ χαμηλές τιμές. Στα λεμόνια είχαμε δύο παγετούς το 2004 και το 2008, που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί το 50% της παραγωγής. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι πυρκαγιές του 2007 και 2008 που κατέστρεψαν ολοκληρωτικά μεγάλος μέρος της αγροτικής γης", σημειώνει.

ΕΘΝΟΣ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Κατάδικος


Κατάδικος
Το Οικείο Θέατρο ανεβάζει Κωνσταντίνο Θεοτόκη στην Κέρκυρα
Η κεντρική ιδέα του έργου συνίσταται στην ανάδειξη της επίδρασης των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών στην ανθρώπινη ύπαρξη: στον έρωτα, στη σύγκρουση της ίδιας της Ζωής με τον Θάνατο. 
..............

Διαβαστε Περισσοτερα...

Γιατι αγαπαμε το τενις

τένις-οπίσθια-1
τένις-οπίσθια-10
τένις-οπίσθια-11
τένις-οπίσθια-12
τένις-οπίσθια-13
τένις-οπίσθια-15
τένις-οπίσθια-20
τένις-οπίσθια-9

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 30 Οκτωβρίου αλλάζει η ώρα!


Τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Oκτωβρίου, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας και επανέρχεται η κανονική. Έτσι, στις 04.00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή στις 03.00. Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει έως την Κυριακή 25 Μαρτίου του 2012.
Πηγη 

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ



Απαιτούμε να ενημερωθούμε για ποια αδικήματα κατηγορούμαστε. Απαιτούμε την παράσταση δικηγόρου της επιλογής μας. Γι αυτό το λόγο έχουμε δικαίωμα να κάνουμε ένα πετυχημένο τηλεφώνημα. Αποφεύγουμε περιττές συζητήσεις με τους αστυνομικούς είτε της συνοδείας είτε της προανάκρισης. Δεν χορηγούμε προσωπικά στοιχεία και δεδομένα πέραν των απολύτως απαραίτητων (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας).
Σε περίπτωση που μας ζητηθεί.........

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σοφία Βογιατζάκη, Πέτρο Μπουσουλόπουλο, Γιώργο Αλουπογιάννη, Λεωνίδα Σώζο και Άρτεμις Ματαφιά.





Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Σαν να μην έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό… Σαν να μένουν όλα ίδια, αλλά έχουν όλα αλλάξει… Σαν την πρώτη φορά και ακόμα καλύτερα… Σαν την πρώτη χαρά της συνάντησης που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά… Ένα χρόνος μεγάλης επιτυχίας ξαναφέρνει την παρέα με δυο νέα μέλη στο Socialista από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη δηλώνοντας αυτό που θα ζήσετε σε μια φράση: «This Show Will Never Happen Again» με τους Σοφία Βογιατζάκη, Πέτρο Μπουσουλόπουλο, Γιώργο Αλουπογιάννη, Λεωνίδα Σώζο και Άρτεμις Ματαφιά. 
Μια παρέα που αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και ξέρει να διασκεδάζει το κοινό. Ένα πρόγραμμα άκρως ψυχαγωγικό με νέα και παλαιά τραγούδια, ελληνικά και ξένα, έντεχνα και ποπ, ροκ και μπαλάντες ξεσηκώνουν το κοινό που τους συνοδεύει σε
 κάθε στίχο!
Μια μουσική παράσταση με άφθονο γέλιο, κέφι μεταξύ φίλων, με άποψη, χημεία και παρείστικη διάθεση. Με μια δόση πρόζας και standup comedy πάνω στα εξαιρετικά κείμενα του Δημήτρη Μαλισσόβα. Από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη στις 23.00

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μια Ιταλίδα στο πλευρό του


Μια Ιταλίδα στο πλευρό του Θέμου Αναστασιάδη! Η Φλορίντα Πετροτσέλι θα παίζει φέτος σε διπλό ταμπλό. Εκτός από το πάνελ της «Πρωινής Μελέτη», όπου εμφανίζεται καθημερινά, η δημοσιογράφος θα βρίσκεται κάθε Δευτέρα στην εκπομπή «Ολα 12» πλάι στον Θέμο Αναστασιάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν στο παρά πέντε: Τη θέση της Αντωνίας Καλιμούκου, η οποία προοριζόταν να παρουσιάζει αρχικά την εκπομπή, πήρε τελικά η Φλορίντα. Ο Θέμος Αναστασιάδης ήθελε
 στο πλευρό του μια δημοσιογράφο για να συνδυάζει ομορφιά και μυαλό, και φαίνεται πως τα προσόντα αυτά τα βρήκε στο πρόσωπο της Φλορίντα.
Από τους πρώτους που η δημοσιογράφος τους εμπιστεύτηκε την απόφασή της αυτή ήταν η Ελεονώρα Μελέτη, με την οποία συνεργάζεται σε καθημερινή βάση και έχουν πολύ καλές σχέσεις.
Για την εμφάνισή της δίπλα στον Θέμο Αναστασιάδη η Φλορίντα δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της, αφού είναι φαν και του Θέμου και της εκπομπής του. Ουσιαστικά η μελαχρινή δημοσιογράφος θα καλύψει το κενό της Δέσποινας Καμπούρη, η οποία φέτος θα παρουσιάζει εκπομπή στον ΣΚΑΪ με τίτλο «Για μια καλύτερη ζωή».
Η πρεμιέρα της εκπομπής «Ολα 12» θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, οπότε η Φλορίντα θα κάνει και την πρώτη της εμφάνιση πλάι στον γνωστό παρουσιαστή. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η δημοσιογράφος αναμένεται να ξεχωρίσει όχι μόνο με τις ερωτήσεις της, αλλά και με την εμφάνισή της, αφού θεωρείται από τις πιο όμορφες και λαμπερές παρουσίες στον χώρο.
Το δεύτερο καυτό κορίτσι στο πλάι του Θέμου Αναστασιάδη θα είναι η Λάουρα Νάργες, που ξεχώρισε από τη συμμετοχή της στην καθημερινή εκπομπή «Escape» της κρατικής τηλεόρασης.
Η Λάουρα, που αρχικά συζητούσε για τη νέα τηλεοπτική σεζόν με το Star για την εκπομπή της Νικολέτας Ράλλη, αλλά και με την Ελένη Μενεγάκη, τελικά κατέληξε στο πάνελ του ΘέμουEspressonews.gr


Διαβάστε περισσότερα http://tvnea.blogspot.com/2011/10/blog-post_2923.html#ixzz1bDAHzdAm
Under Creative Commons License: Attribution

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα 22 δηλητήρια που «κρύβει» ένα τσιγάρο


Περίπου το 60% των Ελλήνων καπνιστών και καπνιστριών θεωρούν ότι είναι «εξαιρετικά δύσκολο» να κόψουν την αγαπημένη τους συνήθεια που δεν είναι άλλη από το τσιγάρο.

Ξέρατε όμως ότι 22 δηλητήρια «κρύβονται» σε ένα τσιγάρο;

Δείτε ποια είναι αυτά:

1. Ακετόνη (ασετόν) ξεβαφτικό νυχιών και όχι μόνο
2. Οξικό οξύ (ξίδι)
3. Αμμωνία (υγρά καθαρισμού π.χ. τζάμια, δάπεδα)
4. Αρσενικό (δηλητήριο συστατικό των ζιζανιοκτόνων)
5. Βενζόλιο (ατμοί πετρελαίου)
6. Κάδμιο (μπαταρίες, ατμοί τήξης)
7. Μονοξείδιο του άνθρακα (εκπομπές καυσαερίων)
8. Τετραχλωράνθρακας (υγρό στεγνού καθαρίσματος)
9. DDT (εντομοκτόνο)
10. Φορμαλδεϋδη (υγρό βαλσάμωσης)
11. Υδρογονάνθρακες (υγρά αυτοκινήτων)
12. Υδροκυάνιο (βιομηχανικός ρύπος που χρησιμοποιείται στο θάλαμεο αερίων στης ΗΠΑ)
13. Μόλυβδος (μπαταρίες, ατμοί πετρελαίου)
14. Μεθανόλη (καύσιμο πυραύλων)
15. Ισοκυανικό μεθύλιο (υπεύθυνο για την οικολογική καταστροφή στο Bhopal)
16. Νικοτίνη (εντομοκτόνο)
17. Νιτρικό οξύ (εκπομπές από ηλεκτρικούς σταθμούς)
18. Πολώνιο-210 (ραδιενεργό κατάλοιπο)
19. Θειικό οξύ (εκπομπές ηλεκτρικών σταθμών)
20. Πίσσες (επίστρωση επιφανείας δρόμων)
21. Τολουόλιο ( βιομηχανικός διαλύτης)
22. Ραδόνιο (ραδιενεργό αέριο)

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


Το «ναι» και το «όχι», αν και είναι οι πιο σύντομες από όλες τις λέξεις, χρειάζεται να τις σκεφθεί κανείς πολύ προηγουμένως.
Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

Μη λες όλα όσα ξέρεις, αλλά πάντα να ξέρεις αυτά που λες.
Κλαύδιος, 10 π.Χ-54 μ.Χ., Ρωμαίος αυτοκράτορας

Πολλοί θησαυροί ,εκτός από του Αλή Μπαμπά, ανοίγουν με μια φράση κλειδί.
Henry Van Dyke, 1852-1933, Αμερικανός ποιητής

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΤΟΥΡΚΙΑ: Συμφώνησε με τον ανεκδιήγητο Γερουλάνο στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις να συμμετέχει με την Ελλάδα ΣΑΝ ΜΙΑ (!!!) ΧΩΡΑ. Αντε και εις ανώτερα Paul!!!


Bravo Paul -- Στα βήματα του εργοδότη σου Mr BravoYorgos...

Συνέντευξη του Τούρκου υπουργού ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 
στην Κατερινα Σωκου

Αισιόδοξος ότι θα αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την από κοινού προσέλκυση ξένων τουριστών δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της γείτονος, Ερτουγρούλ Γκιουνάι, λίγο πριν από τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Ελληνα ομόλογό του. Μιλώντας στην «Κ», στο περιθώριο του ελληνοτουρκικού τουριστικού φόρουμ της περασμένης εβδομάδας, εξηγεί ότι «εδώ υπάρχουν και εκπρόσωποι των υπουργείων και ιδιώτες επενδυτές, κυρίως των τουριστικών πρακτορείων. Ελληνες και Τούρκοι έχουν συνομιλήσει μεταξύ τους για το είδος της συνεργασίας, και αυτή θα βάλουμε στα χαρτιά».

- Τι προβλέπει το πρωτόκολλο συνεργασίας;

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share