Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Η ευτυχία είναι γλυκό του κουταλιού...





(ένα παραμύθι για μεγάλους)
Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν ένα περίεργο παιδί. Ήθελε μόνο να βλέπει, ν’ ακούει, να μυρίζει, να γεύεται και ν’ ακουμπά τη ζωή γύρω του. Γι’ αυτό δεν του άρεσαν τα παραμύθια. Δε μπορούσε να καταλάβει κάποια πράγματα. Άκουγε τις ερωτήσεις και τις απορίες των άλλων παιδιών και ξεσπούσε σε γέλια, τα έδειχνε σαν να ήταν χαζά και κρατούσε την κοιλιά του. Το περίεργο παιδί ρωτούσε συνέχεια τη μαμά του και τον μπαμπά του, τον παππού και τη γιαγιά του, τους δασκάλους και τους γείτονες του, τι ήταν η ευτυχία, αλλά κανείς δεν του απαντούσε. Πόσο του άρεσε αυτή η λέξη! Πόσο στενοχωριόταν που κανένας δεν ήθελε να μιλήσει μαζί του γι’ αυτή…

Διαβαστε Περισσοτερα...

Cheerleaders (Photos)


Μπορεί η καρδιά του ευρωπαϊκού Basket απόψε να χτυπά στο Παρίσι όπου ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στον 2ο ημιτελικό του Final 4 Euroleague 2010, όμως και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού το θέαμα είναι εντυπωσιακό… Και βέβαια δεν αναφερόμαστε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι του μαγικού κόσμου του NBA, αλλά και στις Cheerleaders που κρατούν το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα όταν δεν κυλάει το χρονόμετρο!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Γραμμές - στολίδια του ελληνικού σιδηροδρόμου

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος έχει να επιδείξει μερικές πανέμορφες γραμμές που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και ως πόλος έλξης επισκεπτών.

1. Ο οδοντωτός σιδηρόδρομος: 22 χλμ. στενής σιδηροδρομικής γραμμής (με πλάτος 75 εκ.) συνδέουν το Διακοφτό με τα Καλάβρυτα. Αποτελεί ένα πρώτης τάξης μέσο για να γνωρίσει κανείς από κοντά μερικές από τις ομορφιές της ορεινής Αχαΐας. Η διαδρομή καλύπτεται με το ειδικά διασκευασμένο τρένο που "σκαρφαλώνει" με τη βοήθεια της οδοντωτής ράγας το βουνό σε περίπου 1,5 ώρα και το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ για απλή μετάβαση.



2. Το τρενάκι του Πηλίου: Γνωστό και ως "μουντζούρης", κινείται σε μια από τις στενότερες γραμμές του κόσμου (αν όχι τη στενότερη), με τις ράγες να απέχουν μεταξύ τους 60 εκ.. Το μήκος της διαδρομής φτάνει τα 28χλμ. και το τρένο καταλήγει στις Μηλιές, μέσα από μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή. Δυστυχώς τα δρομολόγια δεν είναι τακτικά, έχουν εποχικό χαρακτήρα και τα πρώτα για φέτος πραγματοποιήθηκαν τις ημέρες του Πάσχα.


3. Η περιοχή του Νέστου: Για όσους η πεζοπορία είναι κάτι άγνωστο, ο ΟΣΕ αναφέρει στο πρόγραμμά του τη διαδρομή μέσα στην κοιλάδα του Νέστου - μια περιοχή που όσοι την επισκέφτηκαν δηλώνουν μαγεμένοι. Υπάρχουν αρκετά δρομολόγια που περνούν από την ευρύτερη περιοχή, αλλά για περισσότερες λεπτομέρειες θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ΟΣΕ Ξάνθης.


Παρακολουθήστε στο παρακάτω φωτογραφικό βίντεο εικόνες από τον οδοντωτό σιδηρόδρομο...



Διαβαστε Περισσοτερα...

Επίγεια σοφία"2


"Ποτέ μην πέφτεις για ύπνο θυμωμένος. Μείνε ξύπνιος και κάνε καβγά"
PHYLLIS DILLER (Aμερικανίδα κωμικός)


"Δεν πρέπει να χάνουμε την ψυχραιμία μας, εκτός αν είμαστε σίγουροι οτι θα εξοργιζόμαστε όλο και περισσότερο μέχρι το τέλος"
WILLIAM BUTLER YEATS (Iρλανδός ποιητής)


"Μόλις ταϊσεις τον θυμό πεθαίνει. Η πείνα είναι που τον παχαίνει"
EMILY DICKINSON (Αμερικανίδα ποιήτρια)

Διαβαστε Περισσοτερα...

BOOGIEWOOGIE.



Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *Η έναρξη της τουριστικής περιόδου στους Αγίους Σαράντα



Διαβαστε Περισσοτερα...

Memories and reality of the Jewish Quarter in Corfu Island, Greece – Albert Cohen project


Photographic exhibition (Chris Koulouris – Vlasis Tsonos)
Memories and reality of the Jewish Quarter in Corfu Island, Greece – Albert Cohen project

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΜΟΛΙΣ ΞΥΠΝΙΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΚΑΦΕ.....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο Άγνωστος Στρατιώτης


Είναι ίσως η διασημότερη φωτογραφία του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, τραβηγμένη από τον σπουδαίο Γιουτζίν Σμιθ. Δείχνει καλύτερα από κάθε άλλη τη γενναιότητα και το θάρρος του ανώνυμου Αμερικάνου φαντάρου που πολέμησε για την ελευθερία. Με το τσιγάρο να κρέμεται μάγκικα στα χείλη, και με ένα βλέμμα που τσακίζει κόκαλα, αυτός ο στρατιώτης έγινε το σύμβολο της Μεγαλύτερης Γενιάς των Αμερικάνων.

Αυτός ο στρατιώτης, όμως, δεν είναι Αμερικανός.

Λέγεται Ευάγγελος Κλωνής.

Είναι Έλληνας.


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΕΡΑ?

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κ. Παλαμάς





Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα,
ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι...
Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,
και Μαμμωνάδες βάρβαροι,και χαύνοι λεβαντίνοι,
λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι
κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη!

Κ. Παλαμάς

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείς πρέπει πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε


          Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείς πρέπει πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε. Τα ταμεία είναι άδεια αλλά και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν  τέλος πάντων τα λεφτά;
 
Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα :  
 
*  Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας  εισόδημα (των εργαζομένων) δεν αυξήθηκε καθόλου.   ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;
 
* 30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις  ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό.  Μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα 'ναι.
 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το πιο πρωτότυπο σκάφος του κόσμου (Photos)


Το εξαιρετικά πρωτότυπο αυτό σκάφος, αποτελεί έμπνευση και δημιουργία του Γάλλου καλλιτέχνη Julien Berthier, ο οποίος χρησιμοποίησε το σκαρί ενός παλιού σκάφους κόβοντας το στη μέση και τροποποιώντας το έτσι ώστε να πλέει στο νερό με κλίση 45 μοιρών, με αποτέλεσμα να φαίνεται σαν να βουλιάζει.
Το εντυπωσιακό αυτό δημιούργημα πωλήθηκε για 50 χιλιάδες λίρες σε Βρετανό λάτρη των έργων τέχνης.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ανακαλύφθηκε χαμένο όχημα στη Σελήνη


Μετά από 40 χρόνια σιωπής, ένα ξεχασμένο σοβιετικό όχημα έδωσε και πάλι σημεία ζωής στην επιφάνεια της Σελήνης, χάρη στις προσπάθειες αμερικανών ερευνητών, και τώρα αναμένεται να βοηθήσει σε νέες επιστημονικές μελέτες, κυρίως αναφορικά με την ταλάντωση του δορυφόρου της Γης.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Αστείες Φωτογραφίες


Λίγες ευχάριστες στιγμές είναι αναγκαίες στην σκληρή καθημερινότητα που ζούμε…

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πλαστικές επεμβάσεις μετέτρεψαν καλλονή σε τέρας


Η Johanna Tukiainen είναι μια superstar από την Φινλανδία, η οποία ήταν χορεύτρια, μοντέλο και είχε συμμετάσχει σε ρόζ σκάνδαλο με έναν από τους πρωθυπουργούς. Όταν άρχισε να χάνει την δόξα της, και προκειμένου να παραμείνει όμορφη, αποφάσισε να κάνει μια πλαστική επέμβαση, η οποία δυστυχώς δεν είχε τα αποτελέσματα που περίμενε και από καλλονή μετατράπηκε σε τέρας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Νορβηγοί δημοσιογράφοι στην Κέρκυρα



Διαβαστε Περισσοτερα...

Τμήμα Μουσικών Σπουδών


 Τμήμα Μουσικών Σπουδών
·                     Πέμπτη 6 Μαΐου, στην Ιόνιο Ακαδημία,  στις 19:00
Συναυλία φοιτητών τμήματος κιθάρας

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί την Πέμπτη 6 Μαΐου  στην Ιόνιο Ακαδημία, να παρακολουθήσετε τη συναυλία M. Giuliani, F. Tarrega, I. Albeniz, E. Pujol, H.V. Lobos, R. Dyens και L. Brouwer.
Συμμετέχουν οι φοιτητές:
Δημήτρης Σάββα
Βύρωνας Αθηνοδώρου
Φωτεινή Αγγελή
Τάσος Κουτσοσπύρος

  • Παρασκευή 7 Μαΐου, στις Ιόνιο Ακαδημία, στις 21:00
Συναυλία ξύλινων πνευστών

Διαβαστε Περισσοτερα...

το μελλον της οικονομικης κρισης



1. Ο γελών πληρώνει: οι Έλληνες πρέπει να σταματήσουν να κυκλοφορούν μ´ αυτό το ηλίθιο χαμόγελο στα χείλη: προδίδει μια παράλογη αισιοδοξία για το μέλλον, η οποία είναι ασύμβατη με τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Στο εξής όλοι οι υπήκοοι της Επιτηρούμενης θα πρέπει να διάγουν ζωή περίκλειστη, να είναι, να δείχνουν, αλλά και να συμπεριφέρονται ως τρομερά στενοχωρημένοι. Κάθε απόκλιση από τη διαταγή αυτή θα θεωρείται προσβολή προς τους Επιτηρητές και θα φορολογείται αναλόγως.

2.
Μετά την κατάργηση του Δώρου Πάσχα, καταργείται και το Πάσχα:  

ο Χριστός θα σταυρώνεται κανονικά, αλλά δεν θα ...ανασταίνεται. Ετσι οι επιτηρούμενοι θα μπορούμε να τη βγάζουν με λαχανίδα και ταχινόσουπα σε βάθος χρόνου, ενώ περικόπτονται τα ενοχλητικά έξοδα για γλέντια, συναθροίσεις και σπληνάντερα μετά μουσικής, που ανέκαθεν ενοχλούσαν με τη βαρβαρότητά τους Επιτηρητές.

3.
Κάθε αργία που βγάζει τριήμερο μετατίθεται αυτομάτως σε άλλη, εργάσιμη μέρα, σε απόσταση ασφαλείας από την κοντινότερη σχόλη. Από μελέτες προκύπτει ότι τίποτα δεν σπάει τα ούμπαλα του Ελληνα περισσότερο από να του τσακίσεις τη λεγόμενη «γέφυρα», τύπου «συρταρώνω την -Πρωτομαγιά -με -το Πάσχα-και-μην-τον-είδατε»

4. Οι Επιτηρούμενοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν θυσίες. Για να εντυπωθεί το μήνυμα, κάθε μήνα θα θυσιάζεται τελετουργικά, σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση, ένας Δημόσιος Υπάλληλος, μαζί με τα ένσημα και τα επιδόματά του. Αυτή είναι και η μόνη μαζική ψυχαγωγία που επιτρέπεται και εγκρίνουν οι Επιτηρητές.

5.
Επιγραφές και συνθήματα τα οποία παραφράζουν τις μητρικές γλώσσες των Επιτηρητών όπως π.χ. «Κλάϊν μάϊν πούτς», «τέϊκ μάϊ θρί»» και «βουλεβού κουσέ αβέκ μουά Κάρλα θα τιμωρούνται με ραγδαίες ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής.

6.
Επιβάλλεται από πρώτης τρέχοντος ο Φόρος του Μαλάκα: κάθε Ελληνας θα φορολογείται με 0,35 λεπτά του ευρώ κάθε φορά που θα λέει τη λέξη «μαλάκας». Σύμφωνα με μακροοικονομικές προβλέψεις, με το ρυθμό αυτό το έλλειμμα του ΑΕΠ θα συρρικνωθεί σημαντικά μέσα σε τρεις μόνο εβδομάδες, ενώ στο χρόνο απάνω, θα έχουνε και κέρδος, οι μαλάκες.

7.
Αναβάλλεται η έλευσις της Ανοίξεως, καταργείται η θερινή ώρα και απαγορεύονται τα θαλάσσια μπάνια, οι πανσέληνοι και οι διακοπές παντός είδους. Ως γνωστόν, οι Επιτηρούμενοι παρουσιάζουν τάσεις ευτυχίας κατά τους θερινούς μήνες, και αυτό οι Επιτηρητές δεν μπορούν πλέον να το ανεχθούν. Επιπροσθέτως, οι Επιτηρούμενοι υποχρεούνται να συνεχίσουν να φορούν χειμωνιάτικα ρούχα, σκουφιά και κασκόλ καθ’όλον το διάστημα του έτους, για να μην τους μπαίνουν ιδέες τύπου νησιά, κραιπάλες και άλλες αηδίες.

8.
Τα όνειρα μεγαλείου θα λογοκρίνονται: εξαιρούνται αυτά των Παναθηναϊκών, που έχουν στιγμιαία διάρκεια.

9.
Τα λαϊκά είδωλα θα πρέπει να ζητούν και να λαμβάνουν την άδεια των Επιτηρητών πριν προβούν σε εντυπωσιακές κινήσεις (γάμοι, βαπτίσεις, διαζύγια κλπ), διότι οι λεπτομέρειες του βίου τους δύνανται να καλλιεργήσουν εις τους επιτηρούμενους ατμόσφαιρα φαιδρότητος και χάχανου (βλέπε μέτρο 1).

10. Η τήρησις των ανωτέρω μέτρων σαφώς δεν επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Σκύψτε, ευλογημένοι !...

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share