Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Ο,ΤΙ ΚΑΤΣΕΙ'


Διαβαστε Περισσοτερα...

Να με κοιτάς όταν σου μιλώ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ακριβέ μου καφέ...


Λαμβάνουμε μηνύματα για μποϋκοτάζ στις 11 Απριλίου αν δεν κάνουμε λάθος,στις καφετέριες.

Στις 11 Απριλίου λένε οι ''διοργανωτές'' του μποϋκοτάζ κανείς να μην πάει σε καμία καφετέρια να πιει καφέ, αλλά να το φτιάξει σπίτι του,για να μάθουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών,να μην πουλάνε πανάκριβα κάτι που τους στοιχίζει πολύ φτηνά... Ωραία ιδέα και πολύ επαναστατική,πόσο αλήθεια κρύβει όμως; Γιατί...
όντως ένα ποτήρι νες-καφέ ας πούμε κοστίζει φτηνά,μπορεί και τριάντα με σαράντα λεπτά. Όμως αυτό που πληρώνει ο καταναλωτής δεν είναι μόνο το απόλυτο κόστος αγοράς του καφέ. Πληρώνει...
ότι κάποιος βλάχος προκειμένου να ανοίξει - και αυτός μία καφετέρια - πλήρωσε σε έναν απατεώνα ιδιοκτήτη καταστήματος, διπλάσιο και τριπλάσιο από το κανονικό ενοίκιο. Παράδειγμα Αμερικής και Βαλαωρίτου στο κέντρο της Αθήνας,για 35 τετραγωνικά μέτρα μαγαζί,με αντίστοιχο υπόγειο,πληρώθηκε ενοίκιο7.000 ευρώ το μήνα και 80.000 αέρας!!!!
Ή αποφάσισε ο ίδιος βλάχος να νοικιάσει ένα δημοτικό κατάστημα και πλειοδότησε σε διαγωνισμό προσφέροντας αστρονομικά ποσά.
Για παράδειγμα για τη μεγάλη καφετέρια επί της πλατείας Συντάγματος ,δεξιά όπως βγαίνουμε από το μετρό,ο Δήμος Αθήνας εισπράττει ενοίκιο 60.000 ευρώ το μήνα!!! Ενώ για την καντίνα στην Ακρόπολη πάνω από 70.000 ευρώ το μήνα!!!
Επίσης ο ίδιος βλάχος προσέλαβε διακοσμητή,αρχιτέκτονα και κατασκευαστή, που αντί να του κατασκευάσουν μαγαζί με 600-700 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,του το έφτιαξαν με 1.000-1.200 ευρώ το μέτροΚαι πήγε και αγόρασε καρέκλα φιρμάτη για να αράζεις να πίνεις εσύ το φρέντο σου με 150-250 ευρώ τη μία (!!),άσχετα αν η καρέκλα θέλει σε δύο μήνες πέταμα... Φυσικά για να βγάλει γρήγορα την άδεια λάδωσε δήμους-πολεοδομίες-υγειονομικό-πυροσβεστική και έτσι αντί η άδεια να του στοιχίσει 2.000 ευρώ την πλήρωσε 10.000 ευρώ και βάλε...
Πιστεύω δε χρειάζεται να συνεχίσω,έξυπνοι είστε καταλάβατε τι θέλω να πω... Το καφεδάκι το πληρώνετε χρυσό, γιατί πολλοί μαζί παράγοντες προσπαθούν να πλουτίσουν από ένα και μόνο μαγαζί, ανεβάζοντας τα πραγματικά κόστη σε εξωπραγματικά επίπεδα και επιβαρύνοντας την τελική τιμή του προϊόντος
Το ίδιο γίνεται και με τα καταστήματα ρούχων σε ακριβές πιάτσες. Δεν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ένα κομμάτι πανί που λέγεται GUCCI ,κοστίζει 300 ευρώ και πάνω..;;Γιατί κάποιος πλήρωσε για να έχει μαγαζί επί της Ερμού 300.000 αέρα και 30.000 ευρώ το μήνα για κατάστημα 80 τετραγωνικών!!!
Γι' αυτό καλά τα ρομαντικά μποϋκοτάζ και τα κινήματα,αρκεί να γίνονται στη σωστή κατεύθυνση. Και στην περίπτωσή μας οι κατευθύνσεις είναι πολλές και οι υπαίτιοι εξίσου πολλοί... Γιατί αν δε βάλουν πολλοί άνθρωποι νερό στο κρασί τους,καφεδάκι φτηνό δεν πρόκειται να πιείτε ποτέ και είμαστε και σε περίοδο κρίσης...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Successful People is Greek

.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Greek Easter


Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Γιατί οι εκλογές είναι αναπόφευκτες


Θα ακούτε και θα διαβάζετε φυσικά τις ανοησίες που εκτοξεύουν καθημερινά διάφοροι για το αν θα γίνουν και πότε εκλογές. Όπως, όμως, συμβαίνει στην καθημερινή ζωή, τα πράγματα είναι απλά και στην πολιτική. Οι πρόωρες εκλογές είναι, κατά τη γνώμη μας, μονόδρομος για τον Κ. Καραμανλή για τους εξής λόγους:

1. Όπως όλα δείχνουν η ΝΔ θα χάσει με σημαντική διαφορά τις Ευρωεκλογές

2. Το καλοκαίρι η οικονομική κρίση θα χειροτερέψει λόγω της αναμενόμενης κάθετης πτώσης στον Τουρισμό - και ο «λογαριασμός» θ΄ αρχίσει να έρχεται από τον Σεπτέμβριο

3. Μέχρι τις 24 Οκτωβρίου η κυβέρνηση πρέπει να ανακοινώσει τα νέα μέτρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα είναι πολύ χειρότερα και από αυτά που ψιθυρίζουν

4. Ο Προϋπολογισμός για το 2010 θα είναι ο χειρότερος των τελευταίων δεκαετιών με αρνητική ανάπτυξη

5. Ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα προκαλέσουν εκλογές του χρόνου τέτοια εποχή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αν λοιπόν ο Κ. Καραμανλής δεν κάνει πρόωρες εκλογές και αφήσει να οδηγηθεί στις εκλογές για τον Πρόεδρο, τότε η ΝΔ θα υποστεί την μεγαλύτερη ήττα της όλων των εποχών και άντε να συνέλθει μετά.

Πότε θα γίνουν, με αυτή την συλλογιστική, οι πρόωρες εκλογές. Αν δεν στηθούν διπλές κάλπες τον Ιούνιο, το ….είπε η Αλέκα: «Άμεσα, τον Μάρτη, δεν θα προκηρυχθούν εκλογές, ωστόσο, δεν έχει σημασία αν θα γίνουν τον Απρίλη ή τον Σεπτέμβριο….»

Διαβαστε Περισσοτερα...

.....ο Μπαγασας.....Φιλος μας Βασιλης

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δε Μιλώ Για Μια Νύχτα Εγώ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Στο τζόγο πάντα κερδίζει η "γκανιότα"...


Το ακούσαμε σε συνάντηση εκδοτών σε γνωστό ρεστοράν της περιοχής του Hilton και το ψάξαμε ακόμα καλύτερα και δείτε οτι οι υπέρ προσφορές σε μετρητά και αυτοκίνητα είναι πιο οικονομικές από τα "καλά" DVD και CD! Δείτε το "κόλπο γκρόσο" που κάνουν...

Τα καλά μουσικά CD και τα καλά κινηματογραφικά DVD σε πνευματικά δικαιώματα πάνε γύρω στα 30.000 ευρώ και πάνω !

Η παραγωγή τους σε CD και DVD που μοιράζονται στις εκδόσεις στοιχίζει περίπου 0,20 λεπτά ανά αντίτυπο . Βάλτε τώρα ένα τιράζ 150-230.000 χιλιάδων φύλλων και αμέσως αμέσως φθάσαμε σε άλλα 40.000 ευρώ...Σύνολο 70.000 ανά έκδοση...

Άσε που όσο ανεβαίνει ο ανταγωνισμός ψάχνουν και για πιο εμπορικές ταινίες, όπου τα πνευματικά δικαιώματα ανεβαίνουν πολύ πάνω από 30.000 ευρώ! Έπεσε και η οικονομική κρίση με την μείωση της διαφήμισης και οι υπέρ παραγωγές θα γίνουν ανάμνηση παλιά... Ετσι βρήκαν το κόλπο με τα αυτοκίνητα και τα μετρητά...

Εδώ το κόστος μειώνεται σημαντικά, γιατί για να πληρώσουν το μετρητό ή να δώσουν το αυτοκίνητο πρέπει να βρεθεί και το τυχερό κουπόνι...

Σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων να βρεθούν όλοι ταυτόχρονα οι τυχεροί στο σύνολο του τιράζ ( και το αδιάθετο) είναι πολύ χλωμό...

Οπότε η προσφορά πάει σε Tζακ ποτ! Ασε στα αυτοκίνητα που το κόστος το μοιράζονται μαζί με την διαφημιζόμενη αντιπροσωπεία του αυτοκινήτου ή των αυτοκινήτων.

Αυτά τα λίγα και απλά...

Στο τζόγο πάντα κερδίζει η "γκανιότα"...Ασε που ο ΕΛΛΗΝΑΣ το πάει το σπορ οπότε έχει περισσότερα κίνητρα να πάρει την εφημερίδα...από το DVD ή το CD! Ηθικό δίδαγμα ... Οτι γυαλίζει δεν είναι χρυσός!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

«...Άνοιξη μπαίνει, ω Θεέ μου, χτυπάει αλλιώτικα η καρδιά μου...»


Την άνοιξη αυξάνεται η παραγωγή των ενδορφινών, των ορμονών της ευτυχίας, στον οργανισμό λόγω της λιακάδας, της ανεβασμένης θερμοκρασίας και της επιμήκυνσης της μέρας με αποτέλεσμα να επηρεάζει την διάθεση των ανθρώπων και να ερωτεύονται πιο εύκολα συγκριτικά με τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.
Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Τα Νέα, η ψυχολογία των χρωμάτων παίζει ρόλο στην εξήγηση του ανοιξιάτικου έρωτα: αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκαλί δίνουν έντονα ερεθίσματα στον εγκέφαλο, ενώ το απαλό μπλε ή ροζ δημιουργούν αίσθημα χαλάρωσης και ηρεμίας. Η παλέτα των χρωμάτων στα ρούχα και τη φύση στέλνει μηνύματα επιλογής ερωτικού συντρόφου.
Αυτός ο κλάδος της Θετικής Ψυχολογίας δείχνει πόσο σημαντικά είναι τα συναισθήματα της ελπίδας, της ευχαρίστησης, της ευεξίας, της ψυχικής ανάτασης, του ενθουσιασμού, της ευθυμίας και της αίσθησης συμμετοχής- τα οποία προκαλεί η άνοιξη- για την ανθρώπινη ευτυχία.
Η άνοιξη σχετίζεται συμβολικά με την παρουσία ευκαιριών για ευτυχία στη ζωή: για ξεκαθαρίσματα, έρωτα, νέες αρχές και ψυχική ανανέωση μέσα από τη χαρά της ερωτικής σχέσης.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πως γράφεται στα αγγλικά ο Ευαγγελισμός;


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Το τηγανισμένο λάδι

Στο ΑΒ Βασιλόπουλος Ελληνικού εδώ και 2 εβδομάδες υπάρχει Δοχείο όπου μπορείς να ρίχνεις τοτηγανισμένο λάδι.
Υπάρχει εταιρεία που το συγκεντρώνει καιτο μετατρέπει σεΒιοκαύσιμα : http://www.revive.gr/
Είναι πολύ απλό : Χρησιμοποιήστε ένα άδειοπλαστικό μπουκάλιΑπό coca cola π.χ. 2 lt όπου θα συγκεντρώνεται τα χρησιμοποιημένα Λάδια και όταν γεμίσει κάνετε μια βόλτα απότο ΑΒ και το αδειάζετε Στον ειδικό κάδο.
Στο συγκεκριμένο super market λειτουργεί κέντροανακύκλωσης όπουΜπορείτε επίσης να ανακυκλώνετε χαρτί,πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο,μικρές ηλεκτρικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, μπαταρίες.
Χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας...
Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε. Γιατί το κάνουμε?
Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς για ναμας πει το σωστό τρόπο. Γι αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε νακάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού,αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικάσκουπίδια..
Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανήνα καλύψει τις ανάγκες ενόςατόμου σε νερό για 14 χρόνια !!!.
Αν επιλέξεις να προωθήσεις αυτό το μήνυμαστους φίλους σου, το περιβάλλον θα σε ευγνωμονεί. Στο κάτω-κάτω είναι καλό για όλους μας !!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Έλληνας βάφει τον πύργο του Άϊφελ



Ένας Σερραίος βάφει … τον πύργο του Άιφελ. Ο λόγος για την κατασκευαστική εταιρεία του Σερραίου Λευτέρη Μαμαντζή «STELMA ΑΤΕ», που έχει έδρα τη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, η οποία ανέλαβε ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, τη συντήρηση του συμβόλου της γαλλικής πρωτεύουσας


εταιρεία ασχολείται εδώ και 30 χρόνια με έργα αμμοβολής και μόνωσης, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Από το 1982 έως σήμερα, έχει λάβει σημαντικά δημόσια έργα στη Βουλγαρία, στην Πολωνία, στη Γαλλία αλλά και στο μακρινό Κουβέιτ.
Πριν από έξι μήνες η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον πύργο του Αίφελ, προκήρυξε παγκόσμιο διαγωνισμό για τη συντήρηση του, την απομάκρυνση της σκουριάς και την εκ νέου βαφή 250.000 τ.μ.


Συνολικά 120 εταιρείες από όλο τον κόσμο κατέθεσαν προτάσεις, από τις οποίες μονάχα έξι πέρασαν στο τελικό στάδιο. Τρεις γαλλικές, μία γερμανική, μία ιταλική και η ελληνική του κ.Μαμαντζή.


Οι εργάτες της ελληνικής εταιρείας, που κυριολεκτικά δουλεύουν στον αέρα δεμένοι με ειδικά σχοινιά, θα απομακρύνουν τη σκουριά και στη συνέχεια θα βάψουν ολόκληρη την μεταλλική κατασκευή, σε αποχρώσεις του μπρονζέ, αφού βέβαια περάσουν αντισκουριακή βαφή, για προστασία. Υπολογίζεται πως θα χρειαστούν περισσότεροι από δύο τόνους μπογιάς, ενώ το έργο θα πρέπει να παραδοθεί σε δύο χρόνια.
Η συντήρηση και το βάψιμο του πύργου, έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα στη Γαλλία, με εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς, να αφιερώνουν σχετικά ρεπορτάζ, στον Έλληνα Μαμαντζή από τις Σέρρες, που «φρεσκάρει» το σήμα κατατεθέν της πόλης του φωτός

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

καλο ταξιδι συντροφε Βασιλη Τσαγγο

Στον ύπνο του έσβησε την Σαββατο το βράδυ αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα από παθολογικά αίτια, σε ηλικία 53 ετών, ο Βασιλης Τσαγγος. Ενας κοινωνικός αγωνιστής, ένας σύντροφος που δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι
H είδηση μου φάνηκε για κακόγουστο αστείο.
Όμως ήταν αλήθεια.
Ο Βασιλης Τσαγγος, με αξιοπρέπεια είχε φύγει από κοντά μας!
Από δω και πέρα θα πάψεις ν΄απασχολείς τους ανθρώπους, και θα περιμένεις και συ την κρίση της ιστορίας
Καλό ταξίδι σύντροφε.
Από εκεί που Θάσε θα δεις μια μέρα το όραμά σου να γίνεται πραγματικότητα. Θα σε θυμόμαστε για πάντα.


Καλό ταξίδι σύντροφε-ΦΙΛΕ Βασίλη Τσαγγο
Τα λόγια φαίνονται φτωχά….

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share