Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Τι θα βγάλουν οι κάλπες στις ΗΠΑ την Τρίτη;



Τι θα βγάλουν οι κάλπες στις ΗΠΑ την Τρίτη; Ο - για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας- Αφροαμερικανός υποψήφιος των Δημοκρατικών για την Προεδρία, Μπάρακ Ομπάμα, προηγείται στις δημοσκοπήσεις με μεγάλη απόσταση από τον Ρεπουμπλικάνο, Τζών Μακέϊν. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διατηρούν ισχυρές επιφυλάξεις για το εάν τα αποτελέσματα των γκάλοπ θα εκφραστούν και στις κάλπες. Κι’ αυτό, εξαιτίας του συγκεκαλυμμένου αλλά έντονου ρατσισμού που υπάρχει στις ΗΠΑ. Επικαλούνται δε, το «φαινόμενο Bradley».
Πρόκειται για το μαύρο Δήμαρχο του Λος Άντζελες, Tom Bradley, ο οποίος το 1982 έβαλε υποψηφιότητα για κυβερνήτης της Καλιφόρνια εκ μέρους του Δημοκρατικού κόμματος. Και τότε, οι δημοσκοπήσεις τον έφεραν με τουλάχιστον 7% διαφορά από τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, Τζώρτζ Ντούκμετζάν. Όμως, προς γενική έκπληξη ο Μπρέντυ έχασε. Οι αναλυτές απέδωσαν το αποτέλεσμα στον υφέρποντα ρατσισμό της λευκής Αμερικής. Στο ίδιο φαινόμενο προσέκρουσε και ο Ντάγκλας Ουάιλντερ, ο πρώτος Αφροαμερικανός που εξελέγη κυβερνήτης στην Πολιτεία της Βιρτζίνια το 1990. Παρ’ ότι οι δημοσκοπήσεις του έδιναν σαφές προβάδισμα, τελικά νίκησε με απειροελάχιστη διαφορά από τον λευκό Ρεπουμπλικάνο. Να σημειωθεί ότι σήμερα δημοσκοπήσεις που διεξάγονται στις ΗΠΑ, δείχνουν ότι για το 37% των αμερικανών θα παίξει μεγάλο ρόλο στην απόφασή τους για το ποιόν θα ψηφίσουν, το θέμα του χρώματος του υποψηφίου.
Από την άλλη μεριά, αν κρίνει κανείς από την αμέριστη υποστήριξη -και βέβαια την γενναιόδωρη χρηματοδότηση- του Ομπάμα εκ μέρους σημαντικής μερίδας του αμερικανικού οικονομικού κατεστημένου, μπορεί να ρισκάρει την πρόβλεψη ότι τελικά ο Αφροαμερικανός θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Δίχως να καλλιεργείται η ψευδαίσθηση ότι ο Ομπάμα θα κάνει επανάσταση στις ΗΠΑ, είναι προφανές πως ισχυροί κύκλοι της χώρας έχουν πεισθεί ότι, ύστερα από μια οκταετία Μπούς που συσσώρευσε τρομερά αδιέξοδα στη χώρα, είναι καιρός για μια γενναία ανανέωση της εικόνας του πολιτικού συστήματος τόσο προς την κοινή γνώμη στο εσωτερικό, όσο και διεθνώς. Κάτι τέτοιο εξυπηρετείται μόνο και μόνο από την ελπίδα που κουβαλάει το χρώμα του Ομπάμα.
Την ίδια στιγμή. Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η επιθετική πολιτική της μονομέρειας που εγκαινιάστηκε και εφαρμόστηκε επί Μπούς, πρέπει να αντικατασταθεί με μια πολιτική παγκόσμιων συμμαχιών των ΗΠΑ με ομάδες κρατών (π.χ. Ε.Ε.) ή με την πολιτική της συναίνεσης και του διαλόγου με τις ισχυροποιούμενες δυνάμεις (Ρωσία, Κίνα, κ.ο.κ.). Θεωρητικά αυτό το προφίλ το έχει καλλιεργήσει ο Ομπάμα. Αυτή η αλλαγή πλεύσης επιβάλλεται και λόγω του ότι οι ΗΠΑ έχουν ανοίξει ταυτόχρονα πάρα πολλά μέτωπα, τα οποία αδυνατούν να «μαζέψουν» μόνες τους.
Όσον αφορά τα ελληνικά συμφέροντα, αν και ουδείς πρέπει να τρέφει αυταπάτες, ο Ομπάμα έχει εκφράσει πιο φιλελληνικές θέσεις, ιδίως σε σχέση με τα Βαλκανικά και τα Σκόπια. Μείζον θέμα είναι πάντως, ποια στάση θα κρατήσει, εάν εκλεγεί πρόεδρος, απέναντι στον πλέον επικίνδυνο γείτονα, την Τουρκία.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΠΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ - ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ



Με αφορμή περιστατικό που συνέβει αυτές τις μέρες, ενημερωθήκαμε από πολλούς σχετικούς με το ζήτημα φορείς (του Γενικού Χημείου του Κράτους συμπεριλαμβανομένου) για τα εξής: Ολοι σπίτι έχουμε ένα κοινό θερμόμετρο υδραργύρου - η χρήση του οποίου απαγορεύθηκε, ευτυχώς, από την 1/1/2011 με οδηγία της Ε.Ε. Ολοι κάποια στιγμή έχουμε σπάσει ένα τέτοιο θερμόμετρο. Εγώ όταν ήμουν μικρή το έφαγα κιόλας!!!
Και τι κάναμε: Μαζέψαμε τις ασημένιες «μπιλίτσες» με τα χεράκια μας ή - ακόμα χειρότερα; - με την ηλεκτρική σκούπα και τις πετάξαμε στα σκουπίδια ή στη λεκάνη της τουαλέτας κ.λ.π..
Μόνο που τότε ίσως δεν ξέραμε ότι ο υδράργυρος, είναι το πιο επιβλαβές βαρύ μέταλλο (θυμάστε σχολείο, Χημεία;), η κατάποση, ή ακόμα χειρότερα, η εισπνοή του οποίου (ΝΑΙ ΟΙ ΜΠΙΛΙΤΣΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΞΑΤΜΙΖΟΝΤΑΙ και είναι χειρότερο να τις εισπνεύσεις από το να τις καταπιείς !!!) δύναται να επιφέρει από πρόσκαιρες παρενέργειες (πονοκέφαλο, απώλεια συνείδησης κ.λ.π.) έως μόνιμες καρδιαγγειακές και νεφρικές βλάβες. Ακόμα ακόμα, μπορεί να δημιουργήσει χρωμοσωματικές ανωμαλίες που οδηγούν σε μογγολισμό!!! Συνεπώς, μόλις δούμε τις γλυκούλες ασημί μπαλλίτσες: 1. Ανοίγουμε τα παράθυρα, για να αερίζεται καλά ο χώρος2. Απομακρύνουμε παιδί ή ζώο.3. Φοράμε τα γάντια μας (όχι τα μάλλινα του χιονιού, της κουζίνας εννοώ)
4. Με ένα κομμάτι χαρτί συγκεντώνουμε τα σώματα του υδραργύρου, τα οποία λόγω σχήματος και βάρους εκτοξεύονται μακριά τα άτιμα. Προς Θεού δε χρησιμοποιούμε ηλεκτρική σκούπα ή σκουπάκια!!!
5. Τα βάζουμε σε τρεις πλαστικές σακούλες που τις κλείνουμε όσο πιο ερμητικά γίνεται και τα βγάζουμε στο μπαλκόνι.
6. Τα απορρίπτουμε, όχι φυσικά στα σκουπίδια, αλλά σε σταθμούς συγκέντρωσης τοξικών αποβλήτων. Οι περισσότεροι δήμοι έχουν τέτοιους πιά.
7. Προμηθευόμαστε από το φαρμακείο ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο. (Μην ακούσω από κανέναν ότι δεν το εμπιστεύεται γιατί δεν είναι ακριβείας. Δεν θα πάθουμε τίποτα εάν μας δείξει 0,1 βαθμό C απόκλιση). Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τις οικολογικές λάμπες φωτισμού με τις οποίες μας ενθαρρύνουν όλοι -και ορθώς πράττουν - να αντικαταστήσουμε τις απλές λάμπες. Εχουν υδράργυρο!!!! Σε μικρότερη ποσότητα /ανά λαμπτήρα σε σχέση με το θερμόμετρο, αλλά εάν σκεφτείτε πόσες αριθμητικά χρησιμοποιούμε το χρόνο... Εχετε ακούσει ποτέ ότι δεν πρέπει να τις πετάτε μόλις καούν, αλλά πρέπει να τις συγκεντρώνετε και να τις απορρίπτετε σε ειδικούς για το σκοπό αυτό συλλέκτες; Εγώ αυτό που κάνω είναι να τις συγκεντρώνω σε μια σακούλα, να τις φυλάω κάπου που δεν κινδυνεύουν να σπάσουν και μια φορά στο τόσο να τις πηγαίνω στο IKEA, που έχει σταθμό συγκέντρωσης γι? αυτές. Σας παρακαλώ προωθήστε το μήνυμα όπου μπορείτε, να ενημερωθεί ο κόσμος, μιας κι αυτοί που πρέπει να τον ενημερώσουν κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο ΜΑΛΑΚΑΣ


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Ο ρόλος του Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια ήταν σημαιοφόρος στην παρέλαση. Το ισχυρό λόμπι τον ετοιμάζει στην Βοστόνη.

Έτοιμη η διακήρυξη του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων Τις αποσκευές του για την Ελλάδα, όπου θα ιδρύσει κόμμα αλβανοφώνων, ετοιμάζει ο Οδυσσέας Τσενάι.

Ο Αλβανός που πριν από μερικά χρόνια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ως σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστόνη και θα πρωταγωνιστήσει στο εγχείρημα της δημιουργίας του "Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων" στην Ελλάδα.
Η πολιτική
Μηδενός εξαιρουμένου, όλα τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αμβανοφώνων στην Ελλάδα.
Για πολλόυς και διάφορους λόγους.
Κυρίως, όμως, διότι αυτό το κόμμα θα χρησιμοποιηθεί για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια. Πέρα από τις επιφανειακές διαφορές τους, τα αλβανικά κόμματα συμφωνούν στις θέσεις τους για τα εθνικά θέματα αλλά και για τα θέματα της αλβανικής οικονομίας.
Δηλαδή, να λειτουργούν από κοινού και με όλα τα μέσα που διαθέτουν ώστε η Αλβανία να προσδεθεί ακόμα πιό σφιχτά στο άρμα των ΗΠΑ, προκειμένου η χώρα τους να ελέγχει τη δραστηριότητα των πολιτικών και στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, από τη μία, και για να προστατευτεί έτσι ο ζωτικός της χώρος και τα εθνικά της συμφέροντα από την άλλη.
Όσο για την αλβανική οικονομία , όλα τα αλβανικά κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας τους είναι τα τραπεζικά εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών προς την πατρίδα τους, αφού η Αλβανία δεν έχει τα περιθώρια να στηριχτεί στην παραγωγή ή στις υπηρεσίες. Γι αυτό, άλλωστε, τα ίδια τα αλβανικά κόμματα χρηματοδοτούν ολόκληρες οικογένειες Αλβανών πολιτών με τα πρώτα έξοδα εγκατάστασής τους σε ξένες χώρες, ενθαρρύνοντας έτσι τη μετανάστευση.
Εξ' άλλου, όπως συζητείται εντός της αλβανικής κοινότητας στην Αθήνα, τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν διαψεύσει επανειλημμένα τις ελπίδες των Αλβανών για τα θέματα που τους απασχολούν στη χώρα μας και δεν τους εκπροσωπούν πλέον...
"Μέχρι στιγμής οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων δεν έχουν γίνει πράξη και το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται" αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Όλα αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν χωρίς χρήμα.
Έτσι, πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του αλβανόφωνου στοιχείου πάντα στον κόσμο - ειδικότερα όμως όσον αφορά στα Βαλκάνια -, με την επίσημη γενική πολιτική του κράτους της Αλβανίας, έχει αναλάβει η Αλβανο-Αμερικανική Τράπεζα - η οποία λειτουργεί με τρία καταστήματα στην Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989, με πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την υποστήριξη της... δημοκρατίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια.
Και τα στελέχη της Αλβανο-Αμερικανικής Τράπεζας αλλά και τα μέλη του συμβουλίου του αλβανο-αμερικανικού λόμπι μπαινοβγαίνουν στον Λευκό Οίκο σαν να πρόκειται για το σαλόνι τους.
Πολύ χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής του αλβανο-αμερικανικού λόμπι είναι πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ. Επίσης, το λόμπι των Αλβανών στις ΗΠΑ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση Τσενάι.
Είναι γεγονός ότι συγχρηματοδοτούν τις σπουδές του Οδυσσέα Τσενάι στις Πολιτικές Επιστήμες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα "πέρασμα" - για τα μάτια του κόσμου - από το τμήμα Φυσικής του Boston College
Υποστηρικτές στην Ελλάδα
Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι.
Δημοσιογραφικά συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι, μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.
Το "Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανοφώνων" υποστηρίζεται επίσης από εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από Έλληνες αλβανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί μέσα από τα Ελληνικά media, αλλά και Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Ο πατέρας Τσενάι
Ο πατέρας Τσενάι τώρα, εκτός από Λοχαγός των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών εκείνη την εποχή, ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ η Αλβανία, εκείνου με τις Πυραμίδες.
Στην Ελλάδα ήρθε όχι ως φτωχός πλην τίμιος λαθρομετανάστης, αλλά για να αποφύγει τις απειλές για τη ζωή του και τη φυλακή από τις απάτες, σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο, που είχε διαπράξει εκεί.
Και για τη διακίνηση των χρημάτων προς την Ελλάδα έκανε χρήση των Ελληνικών τραπεζικών υπηρεσιών.....
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικοιγένεια Τσενάι είναι γνωστή οικογένεια Τσάμηδων από το Φίερε, περιοχή στην οποία κατέφυγαν υπό διωγμό πολλοί Τσάμηδες για τη συνεργασία που προσέφεραν κατά την διάρκεια της Κατοχής στους Γερμανούς.
Ταχίρ Μήτσι
Πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης, στη δημιουργία του Κόμματος των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα θα έχει φυσικά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, αναγνωρίσιμος ιδιαίτερα μέσα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά και πολύ γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές του δηλώσεις σε βάρος των Ελλήνων.
Πολύ πρόσφατα, μάλιστα, στις 13 Σεπτεμβρίου 2007, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται και ότι "οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι σκλάβοι".
Ο άνθρωπος, βέβαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πόλιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασμό των αλβανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Το τυφλό αγόρι που...βλέπει!


Underwoodtaught
όμως δεν διαφέρει από τους υπόλοιπους συνομήλικους του κάνειποδήλατο,πατίνια και παίζειμπάσκετ και ηλεκτρονικά παιχνίδιατηλεόραση κατεβαίνει τιςσκάλες του σπιτιού του με άνεσηΟι γιατροί λένε ότι διαθέτει ένα είδος σόναρ (σαν τα δελφίνια) που του επιτρέπει να ζει μια φυσιολογική ζωή!!!
Δείτε το video

Διαβαστε Περισσοτερα...

O.A Λήγει σήμερα τη νύχτα η προθεσμία


Λήγει σήμερα τη νύχτα η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με την Ολυμπιακή. Κατά πληροφορίες, για τον αερομεταφορέα έχουν επιδείξει ενδιαφέρον: Η Qatar Airways, που το πιθανότερο θέλει να πάρει «πακέτο» τόσο το αεροπορικό όσο και το επίγειο έργο (τεχνική βάση, εξυπηρέτηση αεροσκαφών άλλων αεροπορικών εταιρειών και των δικών της- handling) της ΟΑ. Η γερμανική Lufthansa που θέλει να πάρει την τεχνική βάση του ελληνικού αερομεταφορέα. Η αμερικανική Chrysler Aviation, την οποία, ως λέγεται, στηρίζει αγγλική τράπεζα. Επίσης, φήμες φέρουν να ενδιαφέρονται οι Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες, Βαρδινογιάννης (για ιπτάμενο και επίγειο έργο) και Λάτσης (για handling). Βέβαια, ακόμα κι’ αν έχουν υποβάλλει όλοι αυτοί πρόταση εξαγοράς όλης της ΟΑ ή τμήματός της, δεν σημαίνει ότι η διαδικασία θα προχωρήσει. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, σήμερα αποσύρθηκε το ενδιαφέρον που είχαν εκδηλώσει επιχειρηματίες για την αγορά της Alitalia

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα 4 σκουλήκια

Ενας παπάς αποφασίζει, οτι μια επίδειξη θα έδινε άλλη βαρύτητα στο κυριακάτικο κήρυγμα, γι αυτό έβαλε 4 σκουλήκια σε 4 μπουκάλια.
-Το πρώτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε οινόπνευμα
-Το δεύτερο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καπνό
-Το τρίτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε σπέρμα
-και το τέταρτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καθαρό νερό
.Στο τέλος του κηρύγματός του ο παπάς δίνει τα αποτελέσμα της διαδικασίας αυτής:
- το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι του αλκοόλ, πέθανε
- το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι του καπνού, πέθανε
- το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι με το σπέρμα, πέθανε
- αυτό μόνο που τοποθετήθηκε μέσα στο καθαρό νερό έζησε.
Ο παπάς απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ρώτησε: "Ποιό είναι λοιπόν το ηθικό δίδαγμα, από αυτήν την παραβολή;
"Και μια γριούλα από το βάθος της εκκλησίας αναφωνεί:
"ΌΣΟ ΠΙΝΟΥΜΕ, ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΗΔΙΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ!!!!"

Διαβαστε Περισσοτερα...

Όχι στα μέτρα ενίσχυσης των τραπεζών

«Σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας» ονόμασε ο κ. Αλογοσκούφης τα μέτρα αναδίπλωσης που παρουσίασε χθες. Ο τίτλος είναι λάθος. Δεν ενισχύεται η ρευστότητα, η τάξη και ασφάλεια των τραπεζών ενισχύεται. Και φυσικά κουβέντα από τον κ. Αλογοσκούφη για τις αγορές ιδίων μετοχών από τις τράπεζες.Επειδή λοιπόν οι δικοί μας αναλυτές παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία από τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του και σίγουρα καμία εξάρτηση από τράπεζες και σαράφηδες, εμείς επιμένουμε στα τέσσερα μέτρα που εξόδου από την κρίση που έχουμε ήδη παρουσιάσει (Τέσσερις δημόσιες προτάσεις για διέξοδο από την κρίση).

Πρώτον, χρήμα στην αγορά. Να διασφαλισθεί ότι τα κρατικά χρήματα που θα πάρουν οι Τράπεζες θα διατεθούν για να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας στην Αγορά και όχι για λογαριασμό τους, ή για να τα ανακυκλώσουν (με το αζημίωτο φυσικά) στον κόσμο. Η αγορά ιδίων μετοχών ήταν προκλητική σπατάλη χρήματος εκ μέρους τους. Οι Τράπεζες να μην μειώσουν απλώς το επιτόκιο , αλλά να δώσουν δάνεια.

Δεύτερον, γενική μείωση φορολογίας. Σε προσωπικό και εταιρικό επίπεδο. Να μην κοπεί το αφορολόγητο από κανέναν ελεύθερο επαγγελματία. Δόσεις και διευκολύνσεις σε ΦΠΑ, τέλη και παρεμφερή.
Τρίτον, Ταμείο Προστασίας Κοινωνικού Ιστού. Να ενισχυθούν με δάνεια οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι νοικοκυραίοι που έχουν πρόβλημα. Κάθε τράπεζα γνωρίζει ποια στεγαστικά, ποιες κάρτες, ποια καταναλωτικά και ποιοι πελάτες είναι στο όριο. Πόσοι χρειάζονται από 1.000 έως 5.000 ευρώ για 6 με 12 μήνες ακόμα; Τα χρήματα όχι στην τσέπη τους αλλά στο δάνειό τους. Το χρέος στην εφορία με το επόμενο εκκαθαριστικό.

Τέταρτον. Σε όσες τράπεζες παίρνουν κρατική ενίσχυση, να οριστούν αδιάβλητοι επίτροποι (πχ, ένας από την ΤτΕ, ένας από επαγγελματικό φορέα και ένας από την κυβέρνηση) οι οποίοι θα διασφαλίσουν ώστε το 30% τουλάχιστον της επιχορήγησης προς τις Τράπεζες θα χρησιμοποιηθεί για διευκόλυνση εταιρικών δανείων. Δεν πρέπει όμως να επιδοτηθούν οι ανίκανοι, αλλά αυτοί που έχουν δυνατότητα επιβίωσης.
http://www.antinews.gr/

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

"και τι θέλετε να δώσουμε τζαμπα χρήμα στο πολιτη?"


Τι ήταν αυτό που είπε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και το άκουσε όλη η Ελλάδα;

Πως μπορει να του φεύγουν τόσο αληθινές κουβέντες από το στόμα του;
Βγήκε στο mega στον Καμπουράκη και τον Οικονομέα και απάντησε στο ερώτημα γιατί δινουν 28 δις στι τραπεζες αλλα τιποτα στις μικροεπιχειρήσεις γαι στηριξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΤΕ: ..."

και τι θέλετε να δώσουμε τζαμπα χρήμα στο πολιτη?"

Τι μας λέει ο γιος του πρώην υπουργού;

Ναι να δώσετε χρήμα στον πολίτη. Όπως δίνουν οι κτηνοτρίφοι τζάμπα γάλα, όπως δίνουν οι παραγωγοί τζάμπα αλεύρι στον λαό της Δράμας.

Μας φθάσατε σε σημείο κατοχής.

Εμείς δεν την ζήσαμε και αυτή την στιγμή είναι ιεροσυλία να το λέμε.Όμως ένας βουλευτής της Ν.Δ να λέει ότι δεν δίνουμε τζάμπα χρήματα; Και τότε γιατί χάθηκαν τόσα χρήματα από τα ομόλογα; Που πήγαν; Κάποιος δεν τα πήρε...τζάμπα;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Μπα έκλεισε


Μπα έκλεισε

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου - Ρεσιτάλ πιάνου 31-10-2008


Department of Music of Ionian University invites you to the
Piano Recital of Andreas Xenopoulos, undergraduate student in the
Section of music interpretation, on Friday 31st of October at 21.00
At the Ionian Academy Concert Hall Entrance free.
***
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί
στο ρεσιτάλ πιάνου του Ανδρέα Ξενόπουλου, τελειόφοιτου στον τομέα εκτέλεσης
και μουσικής ερμηνείας την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008 στις 9.00 το βράδυ
στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας Είσοδος ελεύθερη.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΡΚΑΣ




Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Υπόδειγμα ρητορικής


Στιχομυθία Σκοπιανού και Έλληνα αντιπροσώπου στον ΟΗΕ. Ένα λαμπρό υπόδειγμα ρητορικής και πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση της ΓΣ των Ηνωμένων Εθνών, που έκανε τη διεθνή κοινότητα να χαμογελάσει:
Ο λόγος του Έλληνα μόνιμο αντιπροσώπου στον ΟΗΕ.
«Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για τον Μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάμασε τον Βουκεφάλα, κατά τον γυρισμό του και περνώντας τον Αξιό και βλέποντας το νερό, σκέφτηκε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για μπάνιο.Έ
βγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τα ακούμπησε στον βράχο και μπήκε στο νερό. Όταν βγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί. Τα είχε κλέψει ένας Σλάβος της Μακεδονίας»
Τότε πετάχτηκε οργισμένος ο Σλαβομακεδόνας εκπρόσωπος της Fyrom κι άρχισε να φωνάζει «Τι είναι αυτά που λες;
Οι Σλάβοι δεν ήταν εκεί, τότε»Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαμογέλασε και είπε:
«Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μπορώ να ξεκινήσω την ομιλία μου...»

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΠΑΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ







Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο ΤΣΟΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ


Η πρώτη και τελευταία φορά που το Αμερικανικό περιοδικό LIFE είχε πρωτοσέλιδο με θέμα από την Ελλάδα.
Η φωτογραφία είναι της Νέλλης. Το τεύχος κυκλοφόρησε στις 16 Δεκεμβρίου του 1940.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η νόσος των φτωχών


Πάνω από τριακόσιες χιλιάδες νέα περιστατικά καρκίνου του στόματος εμφανίζονται κάθε χρόνο παγκοσμίως. Η συγκεκριμένη νόσος αντιπροσωπεύει το 5 - 6% των κακοήθων νεοπλασιών του οργανισμού και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο, επειδή δε γίνεται έγκαιρη διάγνωση, λόγω του ότι οι περισσότεροι ασθενείς αγνοούν την ύπαρξη τέτοιας μορφής καρκίνου.
Τα παραπάνω τονίστηκαν στη διάρκεια του 28ου Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρθηκε, ένδειξη καρκίνου μπορεί να αποτελέσει μια μικρή πληγή στο στόμα, που δεν πονάει ή ένας όγκος στη στοματική κοιλότητα, ο οποίος έχει την τάση να μεγαλώνει.
Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στόματος μπορεί να γίνει από τον οδοντίατρο και οδηγεί σε πιο εύκολη θεραπεία έως και την ίαση. Αντίθετα, σε καθυστερημένη διάγνωση, το ποσοστό επιβίωσης φτάνει μόλις το 50%. Ενοχοποιητικοί παράγοντες είναι χημικές ουσίες, τις οποίες προσλαμβάνει ο άνθρωπος είτε με τη διατροφή, είτε με το νερό, είτε με το κάπνισμα.
Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές, οι έρευνες, που έγιναν τα τελευταία χρόνια, έδειξαν πως παρατηρείται αύξηση του καρκίνου του στόματος στις γυναίκες, επειδή υπάρχει αύξηση του αριθμού των καπνιστριών. Ενώ παλιότερα η αναλογία στον καρκίνο του στόματος ανδρών και γυναικών ήταν 6-7/1, σήμερα είναι 4,5/1.
Σύμφωνα, πάντως, με τις στατιστικές μελέτες, ο καρκίνος του στόματος έχει χαρακτηριστεί και ως η "νόσος των φτωχών", καθώς τα περισσότερα κρούσματα εμφανίζονται σε άτομα που ανήκουν στις πιο φτωχές πληθυσμιακές ομάδες, τα μέλη των οποίων δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, ούτε και τη σωστή ενημέρωση.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Ποιες θα είναι οι συνέπειες της κρίσης για την Ελλάδα


Αυτό που βλέπετε την παρούσα χρονική στιγμή, με τη βουτιά στο ελληνικό χρηματιστήριο, δεν είναι τίποτε μπροστά σ’ αυτό που θα υποστεί η ελληνική οικονομία από το 2009. Αυτή την εκτίμηση κάνουν πλέον όλο και περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές οι οποίοι πιστεύουν η παγκόσμια οικονομική θα περάσει σύντομα και στην πραγματική οικονομία. Το σημερινό κραχ στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι μόνον η αρχή. Η κεφαλαιοποίηση βρίσκεται μόλις στα 70 δις ευρώ, δηλαδή ένα fund μπορεί να έλθει αυτή τη στιγμή και να αγοράσει όλο το χρηματιστήριο, όλες τις εταιρείες.
Τι πρόκειται να γίνει τους επόμενους μήνες;
Κατ’ αρχάς ο ρυθμός ανάπτυξης από 3,4% ενδεχομένως να πέσει στο μισό, ίσως και κάτω από 2%. Αυτό σημαίνει απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, αδυναμία αναπτυξιακής πολιτικής με νέα έργα, έλλειψη ρευστού, προβλήματα σε όλο το οικονομικό οικοδόμημα της χώρας.
Ο κόσμος θα ξοδεύει πολύ λιγότερα, είτε διότι δεν θα έχει χρήματα και δουλειά είτε διότι θα φοβάται να ξοδέψει και θα προτιμά την αποταμίευση. Αυτό σημαίνει «λουκέτα» σε χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις μικρομεσαίες κατά κύριο λόγο και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Οι δύο βασικοί πυλώνες της οικονομίας, ο τουρισμός και η οικοδομή θα πληγούν καίρια.

Μείωση της τουριστικής κίνησης θα σημάνει λιγότερο τουριστικό συνάλλαγμα, θα κλείσουν μικρά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις στις τουριστικές περιοχές.

Στην οικοδομή, η απουσία αγοραστών θα «παγώσει» την δραστηριότητα ενώ προβλέπεται να βγουν στην ανεργία πάνω από 50.000 εργαζόμενοι στον κλάδο.
Στις υπόλοιπες επιχειρήσεις και τις τράπεζες αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις με λουκέτα (Λαναράς, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες κ.λπ. έχουν κάνει την αρχή) και συγχωνεύσεις. Οι συγχωνεύσεις θα σημάνουν απολύσεις και ανακατατάξεις στους εργαζόμενους.
Όλα αυτά τα εφιαλτικά σενάρια είναι πλέον περισσότερο πιθανά από ποτέ. Σε συνδυασμό με την ακρίβεια σε όλα τα είδη (υψηλός πληθωρισμός) θα κάνει ασφυκτική την πίεση στα μικρά και μεσαία νοικοκυριά.
Από την άλλη, κάποια golden boys στις τράπεζες θα κάνουν πάρτι πάνω από τα 28 δις ευρώ που του έδωσε ο Αλογοσκούφης ο οποίος δεν μπορεί να βρει 100 εκατ. ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης.
Όπου φτωχός και η μοίρα του δηλαδή…

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ξεσκεπάζει την «παράγκα»


Συνέντευξη - σοκ με τον διαιτητή Δημήτρη Ποντίκη έχει σήμερα η Καθημερινή. Ένας από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της περιόδου της περιβόητης «παράγκας», σπάει το νόμο της σιωπής και μιλάει για πρώτη φορά για όσα συνέβαιναν στην πιο αμαρτωλή περίοδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Με τη συνέντευξή του, ρίχνει φως σε σκοτεινές πτυχές που θα προκαλέσουν σοκ σε φιλάθλους, ποδοσφαιριστές, παράγοντες και στον κόσμο της διαιτησίας. Ο Δημήτρης Ποντίκης αναφέρεται και στον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, για τον οποίο εκφράζει εύλογες απορίες σε σχέση με την παρουσία του ως «Νο 2» στην ιεραρχία της ΕΠΟ εκείνη την περίοδο.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Κλαδάς, όσο ήταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ μέχρι να τον «φάει» ο Αλογοσκούφης είχε ξεκινήσει έρευνες για τον Γκαγκάτση και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των καναλιών για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Τελικά, μαθαίνω, ότι η σημερινή ηγεσία του ΣΔΟΕ δεν βρήκε παρά μερικές … φορολογικές παραβάσεις. Ήτοι, θα κληθεί να πληρώσει μερικά πρόστιμα.
Διαιτητής της «παράγκας» αποκαλύπτει

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share