Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

"Επίγεια σοφία"


"Δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος γι' αυτόν που δεν ξέρει πού πηγαίνει."
Γουλιέλμος Β' της Οράγγης, 1672-1702, Κυβερνήτης Κάτω Χωρών, Βασ.της Αγγλίας



"Το να ζεις χωρίς σκοπό είναι σαν να πλέεις χωρίς πυξίδα."
John Ruskin, 1819-1900, Άγγλος συγγραφέας & κριτικός




"Για μένα υπάρχει μια μόνο μορφή ανθρώπινης εξαθλίωσης: Να ζεις χωρίς σκοπό."
Ayn Rand, 1905-1982, Αμερικανίδα συγγραφέας και φιλόσοφος

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΛΛΑΔΑ: Δουλεύουμε περισσότερο - Παράγουμε λιγότερα

Διαβαστε Περισσοτερα...

Θέλετε να γεννήσετε την 11/11/11;Σήμερα είναι η κατάλληλη μέρα για να κάνετε σεξ


Θέλετε να γεννήσετε την 11/11/11;


Όσα ζευγάρια θέλουν να αποκτήσουν παιδί στις 11 Νοεμβρίου του 2011 θα πρέπει να «φροντίσουν» ώστε η σύλληψη να πραγματοποιηθεί σήμερα, με βάση τον έμμηνο κύκλο των 28 ημερών, που ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.


Η επόμενη ευκαιρία να γεννηθεί ένα παιδί την ίδια ημερομηνία θα είναι μετά από 100 χρόνια, δηλαδή στις 11 Νοεμβρίου του 2111.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν είναι βέβαιο πως ένα ζευγάρι που θα έχει σήμερα ερωτική επαφή θα αποκτήσει μωρό στις 11/11/11.

«Δεν υπάρχει καμία εγγύηση», λέει η Ρόντα Γκάνον, νοσοκόμα στην κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης του Γουόλθαμ, Boston IVF.

Όμως η Γκάνον είπε ότι οι γυναίκες των οποίων η έμμηνος ρύση ολοκληρώνεται σήμερα έχουν πολλές πιθανότητες να συλλάβουν και έτσι να γεννήσουν περί τα μέσα Νοεμβρίου.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ενοχλητικές φάρσες .



Διαβαστε Περισσοτερα...

Βόλτα σε ναυάγιο .


1297883416 ship 07 580x386 In the wreck
1297883413 ship 09 580x386 In the wreck
1297883397 ship 04 580x580 In the wreck
1297883390 ship 02 580x384 In the wreck
1297883374 ship 03 580x385 In the wreck
1297883345 ship 06 580x384 In the wreck

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ???



Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ.............κορυφαίο



Κάπου σε κάποιο χωριό στο Μπαγκλαντές δύο γειτόνισσες συζητούν μεταξύ τους....
και λέει η μία στην άλλη:

- "δεν σου είπα τα νέα", λέει η μία
- "τι νέα;", απαντά η άλλη
-"με πήρε ο γιος μου από Ελλάδα"
-"ναι, και;", αποκρίνεται η γειτόνισσα
-"μπήκε στην Νομική!!!"


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟΥΣ ΔΙΕΣΥΡΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ - ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑΘΗ!



Σάλος έχει ξεσπάσει στη δημοσιογραφική πιάτσα για τον άγριο διασυρμό των ειδήσεων του MEGΑ, από τον αρθρογράφο Στάθη της Ελευθεροτυπίας, ο οποίος ξεσπάθωσε κατά Τρέμη και Πρετεντέρη και του δελτίου ειδήσεων του καναλιού, με τίτλο "Τα ντόπερμαν της ενημέρωσης"...



Όλα ξεκίνησαν όταν στο χθεσινό φύλλο της Ελευθεροτυπίας ο σκιτσογράφος και δημοσιογράφος Στάθης κατακεραύνωνε με πολύ έντονους χαρακτηρισμούς το δελτίο ειδήσεων του MEGA. Φυσικά το συγκεκριμένο άρθρο ξεσήκωσε όχι μόνο την παρουσιάστρια Όλγα Τρέμη και τον σχολιαστή Γιάννη Πρετεντέρη, αλλά το σύνολο των δημοσιογράφων του MEGA, που συνέταξαν επιστολή και μάζευαν υπογραφές για να τη στείλουν στον ίδιο τον Στάθη και την Ελευθεροτυπία, απαντώντας σε όσα γράφει!

Αναλυτικά το άρθρο του Στάθη με τίτλο «Τα ντόπερμαν της ενημέρωσης»

Η «πόλις» έχει αρχίσει να κόβεται στα δύο. Μας μιλούν πλέον σαν να είμαστε δούλοι -θέλουν «συμβάσεις μιας ημέρας», «απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις», θέλουν τις κόρες μας στο χαρέμι τους, τους γιους μας στη δούλεψή τους, γιουσουφάκια.

Αυτοί που λήστεψαν τη χώρα, αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, θέλουν τώρα με εργαλείο την ακροδεξιά κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου να έχουν να διαθέτουν και να κατέχουν ανθρώπους των 500 ευρώ.

Μας μιλούν με φερέφωνα (όπως άλλοτε με τα κατοχικά μεγάφωνα) τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους.

Η «πόλις» κόβεται στα δύο, το παρακάτω κείμενο δεν είναι επί προσωπικού. Είναι περί του επερχόμενου εκφασισμού...

Τι Τρόμος είναι αυτός;!

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα!

Τι οργουελικός εφιάλτης!

Σαν τα κοράκια παραμονεύουν οι δύο απ' τους παρουσιαστές, η κυρία Τρέμη και ο κ. Πρετεντέρης
να αρπάξουν απ' το στόμα του καλεσμένου τους, όταν δεν είναι φιλοκυβερνητικός, την κουβέντα του, να τη δαγκώσουν, να τη διαστρέψουν, να την ανασκολοπίσουν και να του τη δώσουν πίσω να τη φάει, να τού κάτσει στον λαιμό, να πνιγεί, να σκάσει - και αυτό το λένε διάλογο, ενημέρωση, ειδήσεις.

Τι οργουελικός τρόμος είναι αυτός! Αυτό το φρικτό δίδυμο δεν επιτίθεται με μένος Ταλιμπάν εναντίον των στόχων του μόνον με το (απύλωτο, ιταμό και υπερφίαλο) στόμα του, αλλά
με όλη τη γλώσσα του σώματός του να κορυβαντιά, να ωρύεται, να σκούζει, να προσβάλλει, να ειρωνεύεται - είναι αυτό ειδήσεις; έστω σχόλιο μέσα στις ειδήσεις; είναι άποψη;
Όχι, είναι τρομοκρατία! Είναι προπαγάνδα! Είναι κουστουμάτος  ταλιμπανισμός, είναι φασισμός,
είναι, ακόμα χειρότερα, εθισμός των θεατών στον φασισμό.

Τίποτα απ' όσα γίνονται σε αυτό το δελτίο δεν έχει σχέση με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ρωτάνε και απαντάνε οι ίδιοι, διακόπτουν όποιον γουστάρουν και το στόμα τους στάζει μέλι μόνον μπροστά στους κυβερνητικούς και τους φίλους τους. Αλλά, το πιο θλιβερό είναι όταν για «ξεκάρφωμα» οι δύο αυτοί παρουσιαστές (των οποίων, τουλάχιστον η ταπεινότης μου δεν είναι συνάδελφος) κάνουν τάχα ζόρικες ερωτήσεις στους υπουργούς, ανάλογες με εκείνες που θα έκαναν δουλικά στους αφεντάδες τους σε άλλες εποχές.

Δεν ξέρω αν λέει αλήθεια η AGB ή η Πωστηλέν τώρα, για τη θεαματικότητα αυτού του δελτίου, ούτε με νοιάζει αν είναι πρώτο ή έσχατο. Με νοιάζει ότι είναι όνειδος για τη δημοσιογραφία, πληγή για τη δημοκρατία, ντροπή για την πολιτική.

Ούτε απορώ με τους πολιτικούς που πάνε και προσκυνάνε τα ξόανα της τηλεοπτικής τυραννίδας στην πιο απεχθή τους μορφή, αμφισβητώ όμως ότι οι πολίτες δεν αισθάνονται έστω κι απ' τον καναπέ τους τον κίνδυνο που πηγάζει απ' αυτήν την τηλεοπτική χούντα -αυτό το διαρκές εξουσιαστικό ξεσάλωμα του πρασινοφρουρισμού. Αυτής της ανωφελούς γλίτσας που σπαράζει τη χώρα παραπάνω από δυο δεκαετίες τώρα.

Αυτός ο συνδυασμός γκαιμπελισμού και σταλινισμού παντός καιρού, όστις υποστήριξε υπό τη δορά του εκσυγχρονισμού με τον πιο καθωσπρεπίστικο τρόπο ό,τι πιο αισχρό μάς έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, απ' το άγος του Χρηματιστηρίου έως την αποκοπή των μισθών και τις επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις, αυτός ο συνδυασμός, καλά οχυρωμένος από αφεντικά, χορηγούς, διαφημιστές, τραπεζίτες και συν-ένοχους δημοσιογράφους, έχει βλάψει τον λαό και το πολίτευμα περισσότερο απ' όσον έβλαψε η μαύρη πανώλη το Λονδίνο και τις τρεις φορές που το επισκέφθηκε.

Η ενημέρωση είναι δικαίωμα του λαού.

Το δελτίο του Μέγκα και τα άλλα δελτία όπως αυτό δεν ενημερώνουν τον λαό, τον στραβώνουν, τον αιχμαλωτίζουν, τον χειραγωγούν.

Βγαίνουν στον αέρα, που είναι περιουσία του λαού, μόνο και μόνο για να τον τρομοκρατήσουν, για να τον κάνουν να κάθεται σούζα, οι σταθμοί αυτοί είναι η μαύρη χειρ και η σιδερένια φτέρνα των διαπλεκόμενων - είναι εχθροί του λαού με περικεφαλαία.

Την περικεφαλαία της οίησης, του (ραγιάδικου) θράσους, του κυνισμού, του αμοραλισμού, της αναισχυντίας, της αγένειας - με έναν λόγο: μιλάνε στον λαό σαν να μιλούν σε κατσαρίδες...
Ντροπή!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Hunting a Shark From the Deep



Διαβαστε Περισσοτερα...

Human Planet -ΔΕΙΤΕ ΤΟ



Διαβαστε Περισσοτερα...

Πριν το γάμο...Μετά το γάμο...





Πριν το γάμο...

Αυτός: Ναι. Επιτέλους. Δεν μπορούσα να περιμένω άλλο.
Αυτή: Θέλεις να φύγω;
Αυτός: Όχι. Ούτε καν να το σκέφτεσαι!
Αυτή : Με αγαπάς;
Αυτός : Φυσικά! Όσο πάει και πιο πολύ!
Αυτή: Με έχεις απατήσει ποτέ;
Αυτός : Όχι βέβαια!
Αυτή: Θα με φιλήσεις;
Αυτός: Οπωσδήποτε!
Αυτή : Θα με χτυπήσεις;
Αυτός: Είσαι τρελή; Δεν είμαι τέτοιος τύπος!
Αυτή: Μπορώ να σε εμπιστευτώ;
Αυτός: Ναι.
Αυτή: Αγάπη μου!


Μετά το γάμο...

Απλά ξαναδιάβασε από το τέλος προς την αρχή!!!
  


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΗΔΕΙΑ ΕΒΕΡΤ


 

 
Το συναρπαστικό χαμόγελο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο νεκροταφείο, στην κηδεία του Μ. Έβερτ.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Free Hugs: οι δωρεάν αγκαλιές όλου του κόσμου



Free Hugs: οι δωρεάν αγκαλιές όλου του κόσμου. Σας είχε τύχει να περπατάτε στους δρόμους της πόλης και να βλέπετε νέους να κρατάνε μία ταμπέλα και προσφέρουν δωρεάν αγκαλιές; Free Hugs λεγεται και ήταν από τις πιο επιτυχημένες πρωτοβουλίες που διαθόθηκαν παγκοσμίως μέσω των κοινωνικών δικτύων και
 του Internet.
Δημιουργός της πρωτοβουλίας ο Juan Mann, που αναγκάστηκε εν μία νικτύ, για προσωπικούς λόγους, να φύγει από το Λονδίνο να γυρίσει στο Σίδνευ, την πόλη που γεννήθηκε χωρίς να έχει κάποιον να τον περιμένει. Πήγε λοιπόν στο σπίτι του και πάνω σε μία χαρτόκουτα έγραψε «FREE HUGS». Στάθηκε στον κεντρικό δρόμο της πόλης λοιπόν και περίμενε κάποιον να του δώσει μία αγκαλιά. Τα πρώτα 15 λεπτά, καθώς λέει ήταν λίγο περίεργα. Μετά όμως άρχισαν να πλησιάζουν άνθρωποι που είχαν την ίδια ανάγκη με εκείνον: μία αγκαλιά.

 
Το παράδειγμά του ακολούθησαν νέοι από όλο τον κόσμο, προσφέροντας δωρεάν αγκαλιές, και δωρεάν χαμόγελα. Εμείς το είδαμε στο Amsterdam, αγκαλιάσαμε στην Κολωνία, και όλοι μας παρακολουθήσαμε αυτή την «μεταδοτική ασθένεια» να συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, και την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη απ’ ότι έχουμε μάθει.

Από την Καλκούτα και το Σίδνευ λοιπόν, ως την Φινλανδία και τον Καναδά οι Δωρεάν Aγκαλιές δημιούργησαν blogs, fan pages στο facebook και πολλές χιλιάδες κόσμου που έστω και για λίγο έγιναν χαρούμενοι
 

Διαβαστε Περισσοτερα...

GEORGE PENNAS



Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

«Αργοπεθαίνει όποιος.» Pablo Neruda






Αυτός που γίνεται σκλάβος της συνήθειας,
Επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές,
Χωρίς να αλλάζει ποτέ ρυθμό,
Αυτός που δεν διακινδυνεύει να αλλάξει χρώμα στα ρούχα του,
Αυτός που δεν παίρνει το λόγο να μιλήσει και δεν αποπειράται,
Αργοπεθαίνει.

Αυτός που αποδιώχνει απο πάνω του τα πάθη, 
Που επιλέγει το μαύρο πάνω στο άσπρο,
Και προτιμά την τελειοποίηση λεπτομερειών,
Αντί από ένα χείμαρρο συναισθημάτων,
Σαν αυτούς που κάνουν τα μάτια να φέγγουν,
Και μετατρέπουν το χασμουρητό σε χαμόγελο,
Προκαλώντας καρδιοχτύπι μπροστά στα λάθη και στα συναισθήματα,
Αργοπεθαίνει.

Αυτός που δεν κάνει τα πράγματα άνω-κάτω,
Και είναι δυστυχής στη δουλειά του,
Που δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα
Για να κυνηγήσει ένα όνειρο,
Αυτοί που δεν αρνούνται τις εχέφρονες συμβουλές τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους,
Αργοπεθαίνουν.

Αυτός που δεν ταξιδεύει, 
Που  δεν διαβάζει,
Που δεν ακούει μουσική,
Αυτός που δεν βλέπει την ομορφιά στον εαυτό του,
Και αυτή που δεν βρίσκει χάρη στον εαυτό της ,
Αργοπεθαίνουν .

Αυτός που σιγοκαταστρέφει την αυτοεκτίμησή του
Που δεν επιτρέπει στον εαυτό του να βοηθηθεί,
Που ασταμάτητα μεμψιμοιρεί για την κακή τύχη του,
Και για την βροχή που δεν σταματά,
Αργοπεθαίνει.

Αυτός που εγκαταλείπει ένα σχέδιο πριν ακόμα το αρχίσει,
Που αρνείται να ρωτήσει για θέματα που δεν γνωρίζει,
Αυτός η αυτή που δεν απαντούν όταν ερωτώνται για πράγματα που γνωρίζουν,
Αργοπεθαίνουν.

Ας προσπαθήσουμε να αποφύγουμε το θάνατο σε μικρές δόσεις,
Υπενθυμίζοντας στους εαυτούς μας ότι το να είναι κάποιος ζωντανός
Απαιτεί μια προσπάθεια κατά πολύ μεγαλύτερη απο απλά να αναπνέει

Μόνο μια φλογερή υπομονή θα οδηγήσει
Στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share