Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Μ. Ανδρουλάκης: Μόνο έτσι θα συζητούσα τη δραχμή















«Ο Τσίπρας είναι ένας ηγέτης καπιταλιστικού ελληνικού μοντέλου» αναφέρει ο Μίμης Ανδρουλάκης στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου και εξηγεί πως θα συζητούσε το σενάριο της δραχμής.

«Κανείς δεν μπορεί μόνος του να τα καταφέρει, το ΠΑΣΟΚ είναι πολυτραυματίας και ο ΣΥΡΙΖΑ μεθυσμένο καράβι» είπε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκτιμώντας πως εάν ο Αλ. Τσίπρας υλοποιήσει αυτά που λέει τότε είναι πιθανόν να υπάρξει καθυστέρηση στη χρηματοδότηση κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε «ένα δεύτερο παράλληλο νόμισμα».

Ο κ. Ανδρουλάκης πάντως υποστήριξε πως θα συζητούσε και το σενάριο της δραχμής μόνον όμως σε μία χώρα με ισχυρή παραγωγική βάση, εσωτερικά πλεονάσματα και ισχυρή αστική τάξη γιατί «σήμερα ένας Έλληνας στηρίζει 5,5 άλλους».

«Αλέξη παιδί μου μπορείς να γίνεις ο ηγέτης του 2020». Αυτή τη φράση είπε ο κ. Ανδρουλάκης στον Αλ. Τσίπρα όταν ξέσπασε η κρίση, όπως είπε ο ίδιος, ωστόσο την επομένη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τον ίδιο, είπε πως «η κρίση είναι παραμύθια για δράκους».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως έχει και η αριστερά ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «ηγέτη ενός ελληνικού καπιταλιστικού μοντέλου» ενώ για το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι έχει κλείσει τον κύκλο του και χρειάζεται μία νέα ιδρυτική πράξη.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο Κασιδιάρης; Δημιούργημά τους...


 Γράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου Δείτε όλα τα άρθρα του/της

Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ, άγρια επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, στη διάρκεια πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1, προκάλεσε την οργή της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων και πυροδότησε έναν έντονο και οξύ διάλογο, για τις αιτίες της βαθύτατης κρίσης που μαστίζει τα τελευταία χρόνια την πολιτική μας ζωή. Η επιδερμική και ανούσια ανάλυση των πραγματικών περιστατικών, στην οποία επιδόθηκαν μετά... 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Διατροφικός οδηγός για τη διαχείριση του προδιαβήτη



Η απώλεια βάρους μειώνει την εμφάνιση του διαβήτη κατά 58%

Ο προδιαβήτης είναι μια μεταβολική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από αντίσταση στην ινσουλίνη και πρωτογενή ή δευτερογενή δυσλειτουργία των β κυττάρων του παγκρέατος. Η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα κύτταρα του οργανισμού δεν «αναγνωρίζουν» την ορμόνη ινσουλίνη, με αποτέλεσμα η γλυκόζη να μην μπορεί να εισέλθει στα κύτταρα για να μεταβολιστεί. Τα β κύτταρα του παγκρέατος είναι τα κύτταρα από τα οποία εκκρίνεται η ινσουλίνη.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ένα Παρισινό Διαμέρισμα, Ξεχασμένο 70 Χρόνια



Να μια συναρπαστική ιστορία: Μια κυρία έφυγε από το διαμέρισμά της στο Παρίσι όταν μπήκαν μέσα οι Ναζί, το κλείδωσε κι έφυγε, μετανάστευσε, και δεν ξαναγύρισε ποτέ. Ούτε μία φορά, ούτε από περιέργεια. Το διαμέρισμα παρέμεινε κλειστό και μέσα του δεν μπήκε ποτέ κανείς, μέχρι που οι κληρονόμοι της το βρήκαν, και το άνοιξαν. Να τι είδαν.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Γελοιογραφικότητες: Στήριξε την Έκθεση

Η έκθεση επικεντρώνεται στις τρεις μείζονες περιόδους οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα (χρεοκοπία 1893, πτώχευση 1932, σημερινή κρίση) και το πενάκι των γελοιογράφων σατιρίζει ζητήματα πολιτικής διαφθοράς, δανεισμών, εξωτερικού χρέους και επιβαρύνσεων του λαού.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μπλοφάρουν μωρούλι...



Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Το δικό μας σέξι Euro 2012


Το ΟΝΕΜΑΝ διαλέγει μια σέξι αντιπρόσωπο από την κάθε χώρα του Euro 2012 που ξεκινά σήμερα. Ποια από τις 16 είναι η πρωταθλήτρια;
Την άγια τούτη μέρα που ξεκινά επιτέλους η διοργάνωση ανάμεσα στις 16 καλύτερες εθνικές ομάδες της Ευρώπης,


Διαβαστε Περισσοτερα...

H Ελένη Πετρουλάκη μας γυμνάζει (τα μάτια) εδώ και 20 χρόνια


Ένας γάμος και τέσσερα παιδιά μετά, το εθνικό μας κορμί έχει καταφέρει κάτι αδιανόητο. Να είναι πιο γυμνασμένη –και πιο σέξι- από την πρώτη φορά που συστηθήκαμε. Και αυτό είναι λόγος για να μπει με τιμές στο Hall of Femme. 
Πρωινές γυμνάστριες υπάρχουν ένα μάτσο, μεταμεσονύκτιες όμως, μόνο μια.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Γιατί είναι επιτακτική η ανάγκη να φύγει η Ελλάδα απ το Ευρώ!



Οι...δούλοι του Ευρώ...
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Υποδουλώνουν τη μια χώρα της ΕΕ μετά την άλλη οι Γερμανοί, με όπλο το ευρώ. Η Ελλάδα έπεσε πρώτη. Ακολούθησαν Ιρλανδία και Πορτογαλία. Έρχεται από στιγμή σε στιγμή η ώρα της Ισπανίας. Μέχρι τέλος του μήνα σχεδιάζουν να έχουν βάλει σε καθεστώς υποτέλειας και την Κύπρο.

Με μοναδική εξαίρεση τον Γιώργο Παπανδρέου, το πιο αδίστακτο πολιτικό κάθαρμα που έχει κυβερνήσει αυτή τη χώρα, ο οποίος οδήγησε οικειοθελώς και περιχαρής την Ελλάδα σε καθεστώς Μνημονίου, όλες οι άλλες κυβερνήσεις των υπόδουλων χωρών αντιστάθηκαν ή αντιστέκονται όσο αντέχουν για να αποτρέψουν τη μνημονιακή κατοχή των κρατών τους από το Τέταρτο Γερμανικό Ράιχ.

Χαμένος κόπος. Όσο μια χώρα παραμένει μέσα στο ευρώ, δεν υπάρχει καμιά ελπίδα υλικής ευημερίας για τον λαό της. 

Οι Γερμανοί δεν είναι ηλίθιοι. Δεν έφτιαξαν το ευρώ έτσι όπως το έφτιαξαν με στόχο να 
 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Να που βρίσκεται ο χρυσός της Ελλάδος!



Στα χέρια όσων μας έσπρωξαν στην καταστροφή είναι το σύνολο του Ελληνικού χρυσού! Το πρώτο μέρος μιας άκρως αποκαλυπτικής ανάλυσης του οικονομολόγου Γιώργου Αδαλή που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων!

Προς το τέλος του 2003, είχαμε δημοσιεύσει στους aegeantimes, ένα άρθρο σχετικά με την «τύχη» του χρυσού που κατείχε η Ελλάδα! Οι φήμες τότε οργίαζαν, ότι η Κυβέρνηση Σημίτη, με την σύμφωνη γνώμη του τότε Ελληνα Κεντρικού Τραπεζίτη κ.Γκαργκάνα, είχε μεταφέρει εκτός Ελλάδας, ένα μεγάλο φορτίο χρυσού! Τι κι αν είχαμε τοποθετηθεί τότε δημόσια, τι κι αν το θέμα ήταν πολύ σοβαρό; Ουδείς απάντησε στο ερώτημά μας τότε, τι συνέβη με τον Ελληνικό Χρυσό;

Εκτοτε επανήλθαμε στο θέμα άλλες δύο φορές και ουδείς φαίνεται να συγκινήθηκε, ακόμη και όταν στη Κυβέρνηση είχε έρθει ο Κώστας Καραμανλής και η ΝΔ.

Φαίνεται λοιπόν ότι μέχρι και το 2004, μόνο δυο άνθρωποι γνώριζαν που βρισκόταν ο χρυσός και ήταν ο Πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης καθώς και ο κ. Νίκος Γκαργκάνας! Λογικά, μετά το 2004, θα γνώριζαν και άλλοι δύο τουλάχιστον!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η τρόικα του Κορυδαλλού

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share