Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Επτά χρόνια από τους Ολυμπιακούς του 2004


Επτά χρόνια μετά την τελετή έναρξης των 28ων σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας (13 Αυγούστου 2004), το αμερικανικό περιοδικό Forbes δημοσίευσε ρεπορτάζ στο οποίο επιχειρείται ο άμεσος συσχετισμός ανάμεσα στο κόστος της διοργάνωσης και στην σημερινή κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας.

Επτά χρόνια από τους Ολυμπιακούς του 2004
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κόστος των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας ανήλθε στο ποσό των 10, 5 δισ. €, 4 φορές ακριβότερο από τους αμέσως προηγούμενους,

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τι ώρα θα γυρίσεις σπίτι ;;;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Το πρώτο ζώο με τεχνητό γενετικό κώδικα!


Ερευνητές από το Κέιμπριτζ προσέθεσαν ένα αμινοξύ που δεν υπάρχει στη φύση σε νηματώδεις σκώληκες
Το πρώτο ζώο με τεχνητό γενετικό κώδικα!
Ο C.elegans είναι το πρώτο - έστω και μικροσκοπικό ζώο - στον γενετικό κώδικα του οποίου εισήχθησαν τεχνητές πληροφορίες



 
Ουάσινγκτον


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ δημιούργησαν για πρώτη φορά ζώο το οποίο περιέχει τεχνητές πληροφορίες στον γενετικό του κώδικα! Το επίτευγμα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Χημικών αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο στους βιολόγους ώστε να έχουν πλήρη έλεγχο των μορίων από τα οποία αποτελούνται οι ζωντανοί οργανισμοί.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Από την Παρασκευή και για λίγα 24ωρα θα είναι ορατή η βροχή των Περσειδών



Ορατή από την Παρασκευή η βροχή των Περσειδών
.




Ένα από τα εντυπωσιακότερα αστρονομικά φαινόμενα, τη βροχή των Περσειδών, θα απολαύσουν και φέτος, όσοι αποφασίσουν να μείνουν ξύπνιοι τη νύχτα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετεώρων κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δύο χώρες, ίδιο πρόβλημα....

 
Αλλά δύο φαινομενικά διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος.
Στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση αλλά και στην Βρετανία χωρίς "εμφανή" μεταπολίτευση, συντελέστηκε μια στροφή προς την αποβιομηχάνιση (δεν το κρίνουμε αυτό για την οικονομία της κουβέντας) και μια σταδιακή επένδυση προς την οικονομία των υπηρεσιών. Αυτή η πολιτική δημιούργησε ένα κοινό πρόβλημα και στις δύο χώρες. Την ανεργία σε μεγάλα κομμάτια πληθυσμού της εργατικής τάξης. 
 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Λιτανεια 11ης Αυγουστου-2011

Διαβαστε Περισσοτερα...

Φιλαρμονική Μάντζαρος Λιτανεία 11ης Αυγούστου



Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com-Μέτωπα φωτιάς στη νότια Κέρκυρα



ΚΕΡΚΥΡΑ - Δέκα μέτωπα πυρκαγιών ξέσπασαν διαδοχικά από τις 17:00 το απόγευμα στη νότια Κέρκυρα. Οι εστίες ξεκίνησαν από περιοχή λίγο έξω από τη Μεσογγή, στη συνέχεια εμφανίστηκαν εστίες στο Χλωμό, στη Λίνια (συνοικισμός Χλωμού), στον Άη Γόρδη Λευκίμμης, στις Βιταλάδες και στον Άγιο Ματθαίο.

Το μεγαλύτερο μέτωπο, που είναι ακόμη ενεργό το βράδυ της Τετάρτης, βρίσκεται στον Άη Γόρδη Λευκίμμης, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν προσπάθειες ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί στο δάσος του Αρκουδίλα, στο νότιο άκρο του νησιού. Αργά το απόγευμα κάηκε το δημοτικό αναψυκτήριο στην περιοχή του Άη Γόρδη. Να σημειωθεί ότι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν καθιστούν δυσκολότερο το έργο της κατάσβεσης.

Στο ξεκίνημα των πυρκαγιών επιχείρησαν συνολικά 18 πυροσβέστες, επτά οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας. Τα εναέρια μέσα από τις 19:00 περίπου το απόγευμα σταμάτησαν να επιχειρούν. Στη Μεσογγή, το Χλωμό, τις Βιταλάδες και το Πρασούδι (Αγ. Ματθαίος) τα μέτωπα έχουν περιοριστεί αρκετά το βράδυ της Τετάρτης.

Οι φωτιές στις περιοχές της Μεσογγής και της Λίνιας (οικισμός του Χλωμού) αντιμετωπίστηκαν γρήγορα με την άμεση επέμβαση κατοίκων και πυροσβεστικών δυνάμεων και το βράδυ της Τετάρτης δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στο Χλωμό, γύρω στις 17:00, κάτοικοι της περιοχής αντελήφθησαν την εστία σε ελαιόκτημα κοντά στο χωριό και αμέσως συντονίστηκαν προκειμένου να την αντιμετωπίσουν. Στη συνέχεια έφτασε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο στη συνέχεια μετέβη προς τις περιοχές των Βιταλάδων και της Λευκίμμης, όπου το μέτωπο ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό. Το βράδυ οι κάτοικοι συνεχίζουν με δικά τους μέσα να σβήνουν εστίες, καθώς εμφανίζονται αναζωπυρώσεις, ενώ αναμένεται όλη τη νύχτα να υπάρχει παρουσία κατοίκων στο σημείο για να αποφευχθεί περαιτέρω εξέλιξη.

Ο δήμαρχος Κέρκυρας Ι. Τρεπεκλής, έκανε λόγο, στο τοπικό κανάλι "Corfu", για επίθεση, την οποία δέχεται η Κέρκυρα , ενώ συνεχάρη τους κατοίκους των περιοχών, στις οποίες εκδηλώθηκαν οι εστίες φωτιάς, για την ετοιμότητά τους στην κατάσβεση. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να τιμωρηθούν οι ένοχοι.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

"Eπίγεια σοφία"


"Αν οι εφημερίδες μιας χώρας είναι γεμάτες με καλά νέα, τότε οι φυλακές αυτής της χώρας είναι γεμάτες με καλούς ανθρώπους."
Daniel Patrick Moynihan, 1927-2003, Αμερικανός Γερουσιαστής

"Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι ένας φυλακισμένος που νομίζει ότι είναι ελεύθερος επειδή αποφεύγει να αγγίξει τους τοίχους του κελιού του."
Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας

"Για ασφάλεια κυκλωθήκαμε με τείχη - και γίνανε τα τείχη φυλακή μας."
Κώστας Ουράνης, 1890-1953, Ποιητής

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Χαμηλή αυτοεκτίμηση στον εργασιακό χώρο




του Ευστράτιου Παπάνη,
επίκουρου καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Παν/μιο Αιγαίου

Η αυτοεκτίμηση προκύπτει ως αποτέλεσμα αυτοαξιολόγησης βάσει πραγματικών ή φαντασιακών - υποκειμενικών κοινωνικών δεδομένων, που εδραιώνονται με την εμπειρία και την επικοινωνία. Η κοινωνική σύγκριση είναι ο όρος κλειδί, που καθορίζει την ποιότητα των διαπροσωπικών σχέσεων. Παράλληλα, η αυτοεκτίμηση μπορεί να εννοηθεί ως το ποσό της σύγκρουσης ανάμεσα στον ιδεατό και πραγματικό εαυτό.  Τα άτομα που δεν έχουν διασφαλίσει το βασικό αυτό στοιχείο, που νιώθουν ανεπαρκή και εμπεδώνουν ένα διαρκές αίσθημα μειονεξίας, μετασχηματίζονται σε ανασφαλείς κοινωνικές οντότητες υπό διαρκή απειλή, αυτοαπομόνωση, καταχρηστικές σχέσεις και σε δρώντα πρόσωπα σε μόνιμη άμυνα ή παραίτηση.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Λέει ότι έχει κάνει σεξ με 5.000 άνδρες...



Μηχανή του σεξ ισχυρίζεται ότι είναι μια 25χρονη από το Έσσεξ, η οποία έκανε σεξ με 5.000 άνδρες, κρατώντας ημερολόγιο για τα επιτεύγματά της. Οι κανόνες και η προτροπή των φίλων της να δει κάποιον ειδικό, καθώς τη θεωρούν άρρωστη.
Η 25χρονη υποστηρίζει ότι έχασε ό,τι πολυτιμότερο είχε σε ηλικία 16 ετών και...

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ!


Ενώ ένας μηχανικός αυτοκινήτων άλλαζε  πιστόνι σε μια μηχανή  ένας  πελάτης του μεγαλογιατρός,
φημισμένος στον τομέα μεταμοσχεύσεων καρδιάς, εμφανίστηκε  στο συνεργείο.
Αφού αντάλλαξαν τις συνηθισμένες καθημερινές κουβέντες ο μηχανικός του λέει: «γιατρέ να σου κάνω μια ερώτηση;» 

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


66 χρόνια απ τον όλεθρο στη Χιροσίμα...

"Αν διεξαχθεί τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο τέταρτος θα γίνει με ρόπαλα."
Albert Einstein ( 1879-1955 , Γερμανοεβραίος φυσικός)

"Όλα τα απόβλητα ενός χρόνου από ένα πυρηνικό εργοστάσιο μπορούν να αποθηκευτούν κάτω από ένα γραφείο."
Ronald Reagan ( 1911-2004 , Αμερικανός πρόεδρος [1981-1989])

"Μετά το Άουσβιτς ξέρουμε για τι είναι ικανός ο άνθρωπος. Μετά τη Χιροσίμα ξέρουμε τι διακυβεύεται."
Victor Frankl, 1905-1997, Αυστριακός νευρολόγος

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Να βγούμε απο τις μάντρες των κομμάτων.Να ξαναφτιάξουμε την πατρίδα μας. Να ξαναεποικίσουμε τη γη μας."


Μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ενδιαφέρουσα συνέντευξη - εξομολόγηση του ΧΡΟΝΗ ΜΙΣΣΙΟΥ στον Νικόλα Στ. Ζαλμά για το περιοδικό "CAR&DRIVER"

ΘΑ ΚΑΘΗΛΩΣΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ...

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share