Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Πολιτιστικές ειδήσεις στην Κερκυρα

• Τιμητική εκδήλωση για τη μακροχρόνια προσφορά του καθηγητή ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΟΡΔΙΝΑ στην Επιστήμη, στην Κέρκυρα, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στην Εταιρεία, της οποίας διετέλεσε Αντιπρόεδρος, διοργανώνει στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Μουσείου Σολωμού στα Μουράγια το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Απριλίου 2008 στις 20.00 με ομιλητές τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Δημήτρη Τσουγκαράκη, την Αρχαιολόγο Γαρυφαλλιά Μεταλληνού, τον Αρχαιολόγο– Συγγραφέα Κώστα Σουέρεφ και τον Ιστορικό Δημήτρη Ζυμάρη. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

• Τον γνωστό ερμηνευτή Βυζαντινής Μουσικής Πέτρο Γαϊτάνο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Κερκυραίοι και οι επισκέπτες του νησιού μας σε δύο ξεχωριστές συναυλίες από κοινού με τη Χορωδία Κέρκυρας την Κυριακή των Βαϊων στο Δημοτικό Θέατρο και τη Μεγάλη Δευτέρα στον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο.

• Ομιλία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα κάνει ο Ιάπωνας πρέσβης στη χώρα μας, που θα έλθει στην Κέρκυρα έπειτα από πρόσκληση του πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η ομιλία του κ. Takanori Kitamura θα γίνει την Τετάρτη 16 Απριλίου και θα έχει ως θέμα «Οι χώρες της μυθολογίας και των φιλικών δεσμών με αμοιβαίο σεβασμό: Ιαπωνία και Ελλάδα»

• Έκθεση φωτογραφίας διοργανώνει έως τις 14 Απριλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη το Εργαστήριο Φωτογραφίας του Τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share